Ett mer hållbart resande med klimatkompenserad semester

Nu tar vi nästa steg i hållbarhetsarbetet och klimatkompenserar alla Sunwing, Sunprime och O.B.C-hotell, samt all busstransfer. Som enda större researrangör i Norden klimatkompenserar vi sedan tidigare också alla flygresor. Klimatkompensationen ingår i resans pris.

Vad vi också gör för ett mer klimatsmart resande

Vi vill göra skillnad med varje semesterresa. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både hemma, på flyget och på våra hotell och resmål.

Vår VD om vårt hållbarhetsarbete

Vår VD Johnny Nielsen berättar om vårt hållbarhetsarbete

Hållbart resande

Vi på Ving har varit med och skapat upplevelser och minnen i över 60 år. Vi vill alltid ge våra kunder de bästa veckorna på året när de reser med oss.

Vi arbetar aktivt med miljöfrågor, och vet att vi ibland är en del av problemet. Därför engagerar vi oss starkt i dessa frågor och har gjort det sedan mitten av 90-talet, då vi tillsatte vårt första miljöråd. Läs mer  
Vi vill göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer.
 
Vårt löfte är att hela tiden hitta nya områden att förbättra oss på ytterligare. Det är ett ständigt pågående arbete. Vi har genom åren lyckats åstadkomma stora förbättringar, framför allt inom flyget och hotelldriften. Vårt eget flygbolag, Thomas Cook Airlines Scandinavia, har de senaste 15 åren lyckats minska utsläppen med drygt 20 procent och fortsätter sin resa med att minska klimatpåverkan.
 
Den 29 april 2019 tog vi ett stort steg mot ett mer hållbart resande. Då börjar vi som första större semesterföretag med klimatkompensering av samtliga våra gästers flygresor, både med vårt eget flygbolag och för gäster som reser med andra flygbolag. 16 september tog vi nästa steg i hållbarhetsarbetet när våra egna hotell Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels och O.B.C By Sunwing, samt all busstransfer till och från flygplatsen också inkluderas i klimatkompensationen.
 
Lokalt på våra destinationer arbetar vi tätt tillsammans med våra samarbetspartners för att minska avfall samt energi-, vatten och kemikalieförbrukning på hotellen. Vi jobbar med hållbarhetscertifieringar för våra egna koncepthotell vilket handlar om hotellens miljöpåverkan och socialt ansvar. Vi arbetar också aktivt med djurvälfärd inom vår bransch och under hösten inledde vi initiativet #noplaceforplastic där vi ska ta bort 70 miljoner engångsartiklar av plast under 2019 på våra flyg och hotell, detta som ett första steg för att minska användningen av plast.
Dölj

Johnny Nilsen, Vd Ving Sverige

Johnny Nilsen, Vd Ving Sverige

Vi arbetar med följande certifieringar

Mer information om våra miljöcertifieringar