Se hotell (3)

Resor till Becici

Montenegro, Montenegro
Becici erbjuder sol och bad vid en av Montenegros längsta stränder och härifrån har du gångavstånd till Budva.
Varför inte boka en resa till Becici, en liten ort söder om Budva på den Budvanska rivieran? Här väntar bra hotell, en lång strand och en livlig strandpromenad längs med den nästan två kilometer långa stranden. Som på så många andra resmål utmed kusten reser sig branta berg i bakgrunden och skapar en ombonad känsla, medan Adriatiska havet lockar med salta bad och spännande snorkling. Med Vings reguljära paketresor väljer du själv hur länge du vill vara borta.

Strandliv i Becici

Det mesta som händer i Becici, det händer nere på stranden och längs strandpromenaden, här solar och badar du, du äter lunch, du köper lite färsk frukt av någon lokal försäljare och bara njuter av livet i lugn och ro. Vill du sedan ha lite mer action är det bara att följa gångvägen och tunneln längs med havet så kommer du till Budva, och dess folkliv.

All Inclusive

Vings hotell i Becici erbjuder All Inclusive, till exempel Iberostar Bellevue. Du kan också välja att boka till All Inclusive samtidigt som du bokar din resa med oss.

Upptäck Montenegro

Becici är en bra bas för den som vill resa runt och upptäcka Montenegro. Härifrån går bussar både norr- och söderut, till naturreservatet vid Skadarsjön, till medeltidsstaden Kotor, eller det lyxiga Porto Montenegro med sin blänkande yachthamn. När du reser runt på egen hand får du det mesta och bästa av Montenegro.
Bra att veta
 • All Inclusive
 • Fin strand
 • Hotell på stranden
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Becici

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Becici har en lång fin sandstrand, som i sin helhet kallas Plaza Becici. Vissa delar tillhör hotellen och har då egna namn. Sanden är grovkornig med inslag av klappersten, särskilt från vattenbrynet och utåt, och den är inte långgrund. Det finns solstolar och parasoller mot avgift. Toaletter och färskvattenduschar med jämna mellanrum längs hela stranden. Utanför kusten ligger ön Sveti Nikolai, med flera fina stränder och hit går badbåtar från stranden. Räknar man med den del av stranden som egentligen tillhör grannbyn Rafailovici är den närmare två kilometer lång. Precis som stranden i Budva är det grov sand på stranden, som växlar över till klappersten när man går ut i vattnet. Här finns gott om solstolar och parasoller mot avgift. Innanför stranden finns en fin strandpromenad med restauranger och butiker.

Vattenland

På Hotel Mediterran finns ett vattenland med flera olika vattenrutschbanor och en lazy river, bland mycket annat. Entreavgift.
Mat, dryck och nattliv
Precis som är fallet med shopping ligger Becicis barer och restauranger i stort sett längs med strandpromenaden. Här kan man välja mellan lokal mat att äta på stående fot, som cevapcici eller pizza, eller prova någon av de utmärkta fisk- och skaldjursrätter som erbjuds.

Mat och dryck i Montenegro

Som i alla andra länder på Balkan är snabbmat en livsviktig del av livet i Montenegro. Det ska vara något man kan äta när som helst, det ska finnas överallt och det ska inte kosta mer än växelpengar. Det kan vara grillat eller kokt, sött eller salt, men ska helst kunna hållas i en hand och inte innehålla ben. Inom de ramarna finns en fantastisk variation, här är några exempel:

-Cevapcici – avlånga köttfärsspett, ofta smaksatta med olika örter
-Pljeskavica – ungefär som hamburgare
-Raznjici – kebab på fläskkött eller kalv
-Burek – en slags paj av filodeg med ost och kött eller grönsaker
-Palacinke – pannkakor med fyllning som kan vara både söt eller salt

Dessutom finns en uppsjö av kakor och olika bakverk som man får i en servett och äter på stående fot. Ett typiskt exempel är priganice, friterade degknyten som man äter med honung eller sylt.
Längs med kusten dominerar naturligtvis fisk och skaldjur. De visas ofta fram på en isbädd utanför restaurangen och priset beror på vikten. Närheten till Italien märks inte bara i pizzorna, utan också i alla de varianter av risotto som serveras på restaurangerna. Naturligtvis lagar man också utmärkt pasta och lasagne, där man gärna fortsätter på temat med fisk och skaldjur.

På restaurangen

Ett restaurangbesök i Montenegro är en informell historia, någon särskild klädsel krävs inte, och barn är alltid välkomna. Montenegrinerna själva har medelhavstid och äter sällan innan klockan åtta, men på turistorterna är restaurangerna öppna hela dagen och långt in på kvällen. Åtminstone på turistorterna accepteras kort i stor utsträckning, men för mindre belopp, en kaffe eller en öl, uppskattas kontant betalning.

Att dricka till

Montenegro bryggs flera olika sorters öl, ett av de vanligaste är Niksicko, en hygglig lager som finns överallt.
Montenegros vinproduktion går långt tillbaka i tiden och kan väl mäta sig med de från den italienska grannen. Den mest populära inhemska druvan heter Vranac och ger fylliga röda viner. Därutöver produceras bland annat viner gjorda på Chardonnay och Sauvignon Blanc, samt den lokala druvan Krstac, som är betydligt svårare att uttala än den är att dricka. Eftersom montenegrinska viner ofta är de billigaste på vinlistan, med viner som börjar på runt femton euro för en flaska är det upplagt för en intressant upptäcktsfärd i den montenegrinska vinvärlden.
Rakija är det lokala brännvinet, och kan göras av nästan vem som helst, av i stort sett vad som helst, så länge det är någorlunda organiskt. Oftast genomskinligt serveras det gärna som en digestif, och styrkan kan variera mellan 40 och 60 %.
Nattlivet i Becici består mest av den underhållning hotellen erbjuder, eller en lång middag på strandpromenaden. En halvtimmes promenad från Becici väntar Budvas innehållsrika nattliv.
Shopping
Utbudet är begränsat till det som erbjuds längs med strandpromenaden i Becici: strandartiklar, kläder och liknande. Det finns ett par små snabbköp ovanför huvudvägen. Ett större utbud av shopping finns inne i Budva, där det finns ett par stora shoppingcentrum med butiker av alla de slag.
Aktiviteter och sevärdheter
Vattensporter av olika slag är i stort sett de enda aktiviteter som står till buds i Becici.

Aquapark Budva

Uppe i bergen, ett litet stycke innanför Budva, ligger Aquapark Budva, ett stort vattenland med ett dussin olika vattenrutschbanor för vuxna och barn, flera olika pooler och en barnavdelning för de minsta. Vill du inte gå upp finns en buss som går en gång i timmen från flera olika hållplatser i Budva.
Montenegro är fullt av sevärdheter av alla möjliga slag, från ringmuren som omger Stari Grad Budva, till kattmuseet i Kotor eller de glänsande lyxyachterna i Porto Montenegro.

Kotor

Kotor är känt för sin spektakulära ringmur, som inte bara omger själva staden utan också ett gott stycke av det berg som ligger intill. I likhet med många andra städer utmed kusten har Kotor en historia som omfattar det mesta från antikens Rom och framåt. Innanför ringmuren trängs olika kyrkor, praktbyggnader, intima torg och en rad andra sevärdheter, som till exempel stadens kattmuseum. Man bör inte heller missa den kompakta marknaden som lutar sig mot utsidan av muren. Bussen från Becici tar bara någon halvtimme, och sedan tar det inte mer än tio minuter att gå från busstationen ner till staden.

Porto Montenegro

Porto Montenegro är en glittrande uppvisning i krom, lyx och pengar. Massor av pengar. Några av de yachter som ligger i marinan kostar lika mycket som en medelstor stat och skulle man ändå ha pengar över kan man lätt göra slut på dem i de exklusiva butiker som lite avmätt lockar kunder längs med de smala gågatorna innanför marinan. Här går det fint att plocka på sig en BMW 540 eller kanske ännu en lyxlägenhet med utsikt över havet. Fram till slutet av 1900-talet var detta en marinbas, men när det forna Jugoslavien föll ihop fanns varken tid eller pengar att upprätthålla verksamheten, och en kanadensisk investerare köpte alltihop, i avsikt att transmogrifiera den gamla flottbasen till en bas för de riktigt, riktigt rika. Och det har han lyckats med. Porto Montenegro tål nu att jämföras med både Monaco, St Tropez och andra ställen där man kan parkera sin jättestora båt så alla kan se när man dricker champagne på akterdäck. Ändå är inte Porto Montenegro exklusivt i den meningen att det är exkluderande. Marinan är öppen för alla, och många tar chansen att beundra fartygen och fundera över hur mycket de egentligen kostat. Inte heller priserna är utom räckhåll för de flesta. Detta är trots allt en kommersiell verksamhet, och en del av affärsidén är att ha båtarna liggande här året runt. Det innebär att alla de som jobbar på båtarna måste ha råd att vara här. Så även om restaurangpriserna är högre än på många andra ställen i Montenegro är de inte skrämmande med svenska mått mätt. Och som grädde på moset behöver man bara gå hundra meter in från land för att befinna sig i Tivat, en helt vanlig montenegrinsk stad, med helt vanliga montenegrinska priser och ett helt vanligt vardagsliv.

Stari Grad Budva

Stari Grad Budva ligger i norra änden av Budva, en ringmursomgärdad stad med anor från antiken, men i sin nuvarande form venetiansk. I alla fall om man räknar bort den återuppbyggnad som gjordes efter den stora jordbävningen 1979, då bara åtta hus stod kvar oskadade. Men återuppbyggnaden har gjorts med omsorg och kunnande och Stari Grad Budva är i dag en av många atmosfäriska sevärdheter längs den montenegrinska kusten, med en imponerande ringmur, vackra små torg och flera intressanta restauranger.

Sveti Nikola

Ungefär mitt på stranden i Budva ligger piren som är hemmahamn för de taxibåtar som tar dig ut till den lilla ön Sveti Nikola. Packa en matsäck, ta med dig vatten och njut av den tjugo minuter långa båtfärden över till ön. Här kan du ofta hitta en strand där du får vara helt ifred och där du kan tillbringa hela dagen.

Ostrog

Klostret Ostrog stammar från 1600-talet och ligger högt uppe på en klippvägg ovanför Bjelopavlici-slätten. Detta kloster är en sådan uppvisning av ingenjörskonst att det förtjänar ett besök oavsett om man kommer hit av religiösa eller kulturella grunder. Klostret grundades av Biskop Vasilije – ett av fyra montenegrinska helgon- och hans reliker finns bevarade i klostret. Det är Montenegros mest besökta pilgrimsort, och därtill en sevärdhet i sin egen rätt, med fantastisk utsikt över slätten där montenegrinska och ottomanska soldater utkämpade ett slag år 1877, i vad som skulle bli turkarnas sista stora offensiv i försöken att erövra landet.

Sveti Stefan

Den lilla ön Sveti Stefan är en av de mest kända bilderna från Montenegro. Denna otroligt pittoreska ö förbinds med fastlandet genom ett smalt näs som brer ut sig i två fantastiska sandstränder på fastlandssidan. Detta är ett numera ett stort lyxhotell som blev känt under sjuttiotalet genom besök av bland annat Sofia Loren, Elisabeth Taylor och andra av dåtidens kändisar och jetset.
Hur du tar dig runt
Du tar dig enklast runt med buss och taxi.

Buss

I Montenegro är det lätt att ta sig runt på egen hand med buss. Busshållplatsen i Becici ligger uppe på huvudvägen, vid Hotel Mediterran. Biljett köper du på bussen eller av biljettförsäljare som ibland sitter under ett parasoll vid busshållplatsen.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Montenegro

En lokal turistskatt enligt nedan betalas direkt till hotellet vid ankomst.
Vuxna från 18 år: 1,5 euro per natt.
Ungdom 12-17 år: 1 euro per natt.
Barn upp till 11 år: 0,5 euro per natt.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomat finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen

El

220 v.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Cirka 3,5 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Becici kan du resa med Vings reguljära paketresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Tivat.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Tivats flygplats till ditt hotell är ca 35 minuter (ca 20 kilometer), beroende på trafik och vilken väg chauffören väljer att ta. Under högsäsong är det inte ovanligt att transfertiden blir längre på grund av trafiksituationen.
Väder
 • januari
7°-1°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
8°1°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
12°3°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • april
16°7°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
25°14°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juli
28°17°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • september
24°13°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • oktober
19°9°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
13°5°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
8°1°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Becici
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.