Min stora dag

Ving stöder Min Stora Dag

Ving samarbetar med stiftelsen Min Stora Dag sedan många år.

Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Varje år får nära 5000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag. Många barn önskar sig möjligheten att få umgås med sin familj på sin Stora Dag och då gärna genom att göra en resa tillsammans. Genom Vings samarbete med Min Stora Dag får ca 50 familjer varje år möjlighet att resa iväg till värmen och bo på ett av våra familjevänliga hotell.

Vill du också bidra?

Stöd Min Stora Dag genom att swisha en gåva till 9005133.

En månad för Min Stora Dag

Under augusti gjorde Ving för femte året en insats till förmån för Min Stora Dag. Sammanlagt har vi samlat in 850 000 kr. Min Stora Dag ger barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser någonting positivt att fokusera på. Många barn önskar sig en resa och hinna umgås tillsammans med sin familj.

Genom Vings samarbete med Min Stora Dag hjälper vi till att ordna resor till familjerna och ser till att de får en så bra upplevelse som möjligt.

UNDER AUGUSTI SKÄNKTE VI:
• 10% för varje sålt glasskort på Sunwing.
• 10% av intäkterna för sålda Lollo & Bernie-besök samt Lollo & Bernie Birthday Party.
• 10% av försäljningen av Lollo & Bernie-produkter i Minimarket och webbshopen.
• Thomas Cook Airlines skänker 2 kronor per skraplott som säljs ombord.

DU KAN OCKSÅ BIDRA!
Swisha en gåva märkt "Ving" till 900 51 33.

Läs mer om Vings insamling

Förberedelsefilm inför en resa

För att ge extra stöd till barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser, har Ving i samarbete med Min Stora Dag tagit fram en film som ska hjälpa familjer att förbereda sig inför en resa.

Tackbrev

från barn som fått sina önskeresor uppfyllda

Eriks resa till Cypern

Erik som är 11 år har en progressiv neurologisk sjukdom sedan han var sju år som heter Spiel Meyer vogt. Sjukdomen innebär bland annat att han idag är blind, har mycket epilepsi och har svårt att röra sig.

Efter en tuff tid fick Erik besked om att han skulle få en egen Stor dag – en alldeles egen önskedag.

Rebeckas resa till Teneriffa

Rebecka som har en kronisk blodsjukdom som heter Evans, drömde om att "bada och simma i varmt vatten". Hennes dröm förverkligades till en resa till Teneriffa med Ving. Under resan provade Rebecka och familjen på att snorkla.

Läs mer "Det var jättekul! Tack Min Stora Dag, det var en jättebra vecka!" hälsar Rebecka.
 
Rebeckas mamma skriver att:
”Det var en fantastisk resa och att nog det bästa av allt, var att Rebecka och familjen bara kunde vara helt lediga från allt - tillsammans. Och njuta av att göra ingenting".
Dölj

Josephines resa till Cypern

Josephine önskade att "åka till värmen" på sin önskedag, sin egen Stora dag. Viktigt för Josephine var att hela familjen kunde följa med, ”hellre det än hög standard på boendet”.

Läs mer En vecka på Cypern kunde vi på Min Stora Dag ordna tillsammans med Ving. Josephine har svåra nervsmärtor i sin högra handled efter en misslyckad operation och kronisk, svår huvudvärk, dubbelseende och minnesstörningar efter en allvarlig trafikolycka 2015.
 
Mamma Helena hälsar att:
”Det blev en underbar vecka. Resan med familjen med bara sol och vila har varit rent himmelsk. Josephine behövde knappt använda någon smärtlindring alls under veckan och att få komma bort och tänka på annat var bara det som ren medicin. Det här avbrottet från sjukhusbesöken och för att orka var precis det hon önskade och behövde."
Dölj

Saras resa till Kreta

Sara är 10 år. I juli 2015 slutade Saras njurar att fungera. Hon hade hela sommaren varit ovanligt trött och när föräldrarna sökte vård, dröjde det inte länge innan hon blev inskriven på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge. Det visade sig att Sara hade fått Granulomatös polyangiit, Wegeners sjukdom (GPA). Sedan 2012 har Sara även Diabetes typ 1.

Läs mer Sara önskade att resa någonstans där det var varmt och där hon kunde bada i pool och i hav, när hon fick veta att hon skulle få önska sig en alldeles egen önskedag, en Stor dag. Och när nationella proven i skolan var avklarade, bar det i väg till Kreta med Ving för hela familjen.
 
Familjeveckan i Hersonissos blev fylld med massor av bad, sol och värme och god mat. Det blev välbehövd familjetid.
Sara berättar:
"Vi gjorde ett besök till Knossos och en tur ner till stranden i Elafonisi, som är fylld med snäckskal som gör att den skimrar i rosa". "För Sara blev resan ett minne för livet där hon verkligen kände sig speciell på ett positivt sätt", hälsar mamma Cecilia.
Dölj

Ebbas resa

Ebba som är 9 år ville vara tillsammans med familjen där de kunde glömma sjukdomen för en stund, bli ompysslade och skapa härliga barndomsminnen. En resa, gärna någonstans varmt och - tillsammans - var hennes Stora dag-önskan. Läkarna är inte säkra på vad Ebba drabbats av. Hon har signalförändringar i hjärnan som tyder på en inflammatorisk sjukdom i nervsystemet. Ebba är därför mycket hemma från skola och kompisar.

Läs mer Mamma Anna skriver:
"Ebba trodde hon drömde redan innan flygplanet lyfte från Arlanda. Helt magiskt! Vings barnkaraktär Bernie har varit och busat på rummet. Ebba fick chokladmassage på SPA och det har varit massor av sol och bad. Allt var bäst tycker Ebba. Det här har betytt massor! Tusen tack!"
Dölj

Lukas i Turkiet

Ving och Min Stora Dag

Min Stora Dag

Vill du också bidra?

Stöd Min Stora Dag genom att swisha en gåva till 9005133.

Du kan också läsa mer om stiftelsen Min Stora Dag här.