Ving stöder Min Stora Dag

Ving samarbetar med stiftelsen Min Stora Dag sedan många år. Varje år insjuknar tusentals barn och ungdomar i Sverige i svåra sjukdomar. Min Stora Dag ger några av dessa barn någonting underbart att drömma om och något positivt att fokusera på när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Många barn önskar sig en resa tillsammans med sin familj som sin stora dag. Genom Vings samarbete med Min Stora Dag har hundratals familjer rest med researrangören och bott på familjehotell, främst Sunwing Family Resorts, runt om i världen.

Osynlighetsprojektet

Som en del av Osynlighetsprojektet, för att uppmärksamma barn med neuropsykiatriska funktionsvarianter, har Ving i samarbete med Min Stora Dag tagit fram en film som ska hjälpa familjer att förbereda sig inför en resa.

Se filmen och läs mer »

Vill du också bidra? Stöd Min Stora Dag genom att bli månadsgivare, sms:a ÖNSKA till 72980 så skänker du 50 kronor i månaden. Eller skänk en gåva via:
Swish: 9005133
PlusGiro: 900513-3
Bankgiro: 900-5133

Sms:a DAG till 72980 för att ge 50 kr.
Sms:a DAG100 till 72980 för att ge 100 kr.

Att göra något- och vara tillsammans med familjen, är den vanligaste av alla önskningar som Min Stora Dag får. Att resa till värmen med familjen är därför en ganska vanlig önskning. Den inrymmer många av de ingredienser som skapar det gemensamma och positiva barndomsminnet som barnen som önskar en resa efterfrågar. Vi får många fina tackbrev från barn som fått sina önskeresor uppfyllda, här är några exempel:

Eriks resa till Cypern

Eriks resa till Cypern

Erik som är 11 år har en progressiv neurologisk sjukdom sedan han var sju år som heter Spiel Meyer vogt. Sjukdomen innebär bland annat att han idag är blind, har mycket epilepsi och har svårt att röra sig.

Efter en tuff tid fick Erik besked om att han skulle få en egen Stor dag – en alldeles egen önskedag. Läs hela Eriks berättelse här.

Rebeckas resa till Teneriffa

Rebeckas resa till Teneriffa

Rebecka som har en kronisk blodsjukdom som heter Evans, drömde om att "bada och simma i varmt vatten". Hennes dröm förverkligades till en resa till Teneriffa med Ving. Under resan provade Rebecka och familjen på att snorkla.

- "Det var jättekul! Tack Min Stora Dag, det var en jättebra vecka!" hälsar Rebecka.

Rebeckas mamma skriver att:
- ”Det var en fantastisk resa och att nog det bästa av allt, var att Rebecka och familjen bara kunde vara helt lediga från allt - tillsammans. Och njuta av att göra ingenting".

Josephines resa till Cypern

Josephines resa till Cypern

Josephine önskade att "åka till värmen" på sin önskedag, sin egen Stora dag. Viktigt för Josephine var att hela familjen kunde följa med ”hellre det än hög standard på boendet”.

En vecka på Cypern kunde vi på Min Stora Dag ordna tillsammans med Ving. Josephine har svåra nervsmärtor i sin högra handled efter en misslyckad operation och kronisk, svår huvudvärk, dubbelseende och minnesstörningar efter en allvarlig trafikolycka 2015.

Mamma Helena hälsar att:
- ”Det blev en underbar vecka. Resan med familjen med bara sol och vila har varit rent himmelsk. Josephine behövde knappt använda någon smärtlindring alls under veckan och att få komma bort och tänka på annat var bara det som ren medicin. Det här avbrottet från sjukhusbesöken och för att orka var precis det hon önskade och behövde."

Saras resa till Kreta

Saras resa till Kreta

Sara är 10 år. I juli 2015 slutade Saras njurar att fungera. Hon hade hela sommaren varit ovanligt trött och när föräldrarna sökte vård, dröjde det inte länge innan hon blev inskriven på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge. Det visade sig att Sara hade fått Granulomatös polyangiit, Wegeners sjukdom (GPA). Sedan 2012 har Sara även Diabetes typ 1.

Sara önskade att resa någonstans där det var varmt och där hon kunde bada i pool och i hav, när hon fick veta att hon skulle få önska sig en alldeles egen önskedag, en Stor dag. Och när nationella proven i skolan var avklarade, bar det i väg till Kreta med Ving för hela familjen.

Familjeveckan i Hersonissos blev fylld med massor av bad, sol och värme och god mat. Det blev välbehövd familjetid.
Sara berättar:
- "Vi gjorde ett besök till Knossos och en tur ner till stranden i Elafonisi, som är fylld med snäckskal som gör att den skimrar i rosa". "För Sara blev resan ett minne för livet där hon verkligen kände sig speciell på ett positivt sätt", hälsar mamma Cecilia.

Ebbas resa

Ebbas resa

Ebba som är 9 år ville vara tillsammans med familjen där de kunde glömma sjukdomen för en stund, bli ompysslade och skapa härliga barndomsminnen. En resa, gärna någonstans varmt och - tillsammans - var hennes Stora dag-önskan. Läkarna är inte säkra på vad Ebba drabbats av. Hon har signalförändringar i hjärnan som tyder på en inflammatorisk sjukdom i nervsystemet. Ebba är därför mycket hemma från skola och kompisar.

Mamma Anna skriver:
-"Ebba trodde hon drömde redan innan flygplanet lyfte från Arlanda. Helt magiskt! Vings barnkaraktär Bernie har varit och busat på rummet. Ebba fick chokladmassage på SPA och det har varit massor av sol och bad. Allt var bäst tycker Ebba. Det här har betytt massor! Tusen tack!"

Angelinas resa till Teneriffa

Jag och min fru samt hela familjen vill tacka alla som var inblandade i Angelinas stora dag djupt från vårt hjärta ett stort tack till Min Stora Dags ansvariga och volontärer, ett stort tack till Ving speciellt alla personal på hotellet, receptionen, restaurangen, baren, spa, gym och städpersonal vi är tacksamma för allt de gjorde för allt de gjorde och deras otrolig vackra bemötanden.

Elliots resa till Mallorca

Hej! Elliot hade en härlig vecka på Mallorca med sol och bad! Vattenlandet var veckans höjdpunkt och Elliot vågade åka alla kanorna! Tack Min Stora Dag ❤

Linas resa till Turkiet

Hela familjen tyckte det var alldeles underbart att vara där. Fint hotell med fin personal, härligt poolbad, fantastiskt havsbad, underbart god mat. Ja helt enkelt perfekt. Linas lillasyster Emilia ville inte åka därifrån och säger nu att hon ska köpa ett hus där när hon blir stor så att hon kan resa dit när hon vill. Vi provade ett turkiskt Hamam som fanns på hotellet. Hela familjen fick massage, skum- och chokladbad, och fisk-SPA för fötterna.

Majas resa till Gran Canaria

Nu har vi kommit hem och smält den fantastiska upplevelsen som Maja fick av Min Stora Dag. Vi hade en helt underbar resa, jättefint hotell med fantastiskt mottagande, mycket bad, sol, god mat och mysiga dagar tillsammans och inte minst - fantastiskt väder under hela veckan! Allt har varit helt underbart. Finns verkligen inget att klaga på. Maja var så himla nöjd med allt ❤ Tack än en gång för att ni gjorde detta möjligt för Maja och för familjen. Vi känner oss så priviligierade som fick vara med om detta. Detta lever vi på länge, att få allt ordnat och bara få åka iväg och må gott och umgås var verkligen underbart!
//Maja med familj.

Christoffers resa till Mallorca

Tack för att ni gjorde det möjligt för Christoffer att åka till Mallorca. Ulcerös colit är en sjukdom som sliter hårt på den mentala hälsan också. Att hans allra bästa kompis Alexander fick följa med var sjukt kul. På planet ner fick Christoffer och vi lite extra uppmärksamhet från kabinpersonalen. Pojkarna och syrran Desirée fick även besöka cockpit, vilket uppskattades enormt. När vi klev på bussen i Palma fick vi alla en trevlig pratstund med Min Stor Dags Generalsekreterare Helen Benno. STORT! Vi hade en fantastisk vecka med härligt väder och strandhäng varje dag. Pojkarna roade sig hela dagarna med mycket bad och vi hyrde även vattenskotrar. På kvällarna bjöd Alcudia på mycket shopping och underhållning. Hotellet var jättefint och maten likaså. Glädjen vi såg hos Christoffer när han och Alex gled runt i Alcudia var så värmande att se. Året som han nu har lämnat bakom sig var väldigt jobbigt. Men Christoffer mår idag bra och hans medicin hjälper honom väldigt bra. Tack ännu en gång och vi alla hade en underbar vecka som gav energi och glädje.
//Lars, Merete, Desirée och Christoffer Östblom & Alexander LundgrenElla på Teneriffa

Lukas i TurkietVill du också bidra?
Stöd Min Stora Dag genom att bli månadsgivare.
Sms:a DRÖM till 72 970 för mer information.
Du kan också läsa mer om stiftelsen Min Stora Dag här.Läs mer om Vings miljöarbete och sociala ansvar