• MAT OCH DRYCK

Mästerkocken på resa

Text: Catarina König  Foto: Catarina König & Vings bildarkiv

Catarina König vann "Sveriges mästerkock" 2016. Hon jobbar nu som matinspiratör och receptskapare, och syns med jämna mellanrum i "Nyhetsmorgon" på TV4. När Catarina reste till Gran Canaria för att hämta inspiration bad vi henne testa maten på Ocean Beach Club. Här är hennes rapport.

Perfekt för barnfamiljen

Rummet var så himla fint och väldigt praktiskt, perfekt förbarnfamiljen. Sovrum intill varandra, våningssäng för barnen – vilket dom tyckte var spännande. Det allra bästa var såklart att det var ett rum med poolaccess!

Imponerande frukost

Jag är imponerad över vad hotellet hade att erbjuda på frukostbuffén. Hemgjord granola, hälsosam chiapudding, nypressade smoothies, energibars, frukt och grönsaker.

Missa inte

À la carten på hotellet var verkligen fantastisk! Jag åt en lax- och avokadotartar till förrätt som var bland det godaste jag ätit. Min man åt tempurafriterad kyckling med mangosallad och även han var lyrisk.

Bad, bad, bad

Härliga dagar på O.B.C. i Playa del Cura blandade vi upp med bad vid vår egen swim-out pool, bad i havet samt bad i stora poolen. Barnen tyckte såklart om att ligga runt den stora poolen då ”baren” var nära och andra barn fanns att leka med kring poolen.

Massor av glass

Min dotter Filippa tyckte såklart att det var fantastiskt att hon kunde gå och hämta en svalkande glass precis när hon ville. Jag kan lova att det blev ett par glassar om dagen.

Eftermiddagar på stranden

Eftermiddagarna spenderade vi gärna på stranden precis nedanför hotellet. Ett bra alternativ när man vill känna havets bris.

Sista kvällen

Sista kvällen led mot sitt slut och köket ville samlas för att ta en gruppbild. Alla dessa härliga människor hade nu i en veckas tid tagit hand om oss på bästa tänkbara sätt. Min och min familjs upplevelse av Ocean Bech Club i Playa del Cura kunde inte bli bättre.