Allt om din resa

Hur länge ska mitt pass vara giltigt?

Resa inom EU
För resor inom EU krävs ett pass eller nationellt ID-kort som är giltigt under hela resan. För svenska medborgare och för utländska medborgare bosatta i Sverige gäller ibland särskilda visumbestämmelser för inresa i andra länder. För svenska medborgare fås information i samband med bokningstillfället och på din bekräftelse/resebevis. Du kan också hitta information om eventuella visumkrav under faktafliken för respektive resmål på Ving.se. Som utländsk medborgare är du själv ansvarig för att ta reda på vad som gäller rörande visum för vistelse i andra länder. Det gör du enklast via respektive lands ambassad eller konsulat.

Giltigt pass eller nationellt ID-kort krävs inom EU då passet/nationella ID-kortet är den enda handling som styrker medborgarskap. Kontrollera ditt pass giltighetstid i god tid före avresa.

Frågor om provisoriska pass hänvisas till respektive lands ambassad.

Svensk medborgare av utländskt ursprung har i vissa fall inte automatisk inreserätt i ett land. För aktuell information vad som gäller har du själv ansvar att kontakta respektive lands ambassad eller konsulat.

Resa utanför EU
Alla som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst

Ditt pass måste vara helt och oskadat när du reser.

Resande till USA gällande ESTA

Aktuell information

Hur mycket bagage får jag ta med mig?

När du reser på en paketresa med vårt eget flygbolag Thomas Cook Airlines får du ta med dig 14 kg incheckat bagage ...

Läs mer

Kan jag checka in online?

Checka in via internet Flyger du med Thomas Cook Airlines kan du på utvalda destinationer checka in online via dator eller mobil. 24 timmar innan...

Läs mer

Vad gäller vid en flygförsening?

Förseningar kan förekomma och kan bero på tekniska fel, väderförhållanden eller överbelastning av trafiken i luften....

Läs mer