Läs andras eller dela med dig av dina egna restips

Skriv om din egen resa eller läs och inspireras av andras restips! Här hittar du mängder av tips, synpunkter och subjektiva betyg på allt som kan vara av intresse, både inför och under din resa.

Läs andras restips

Filtrera i listorna med land och resmål nedan för att hitta andras tips på de resmål just du är intresserad av.

Tipsa andra om din bästa reseupplevelse - skriv ditt restips här!

 • Varadero

  Av: niklasplath69 
  2017-07-23

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Shopping
  1
  Mat & Dryck
  2
  Sevärdheter
  3

  Utflykten till Havanna var bra förutom köpet av cigarrer i Legendario rommuseum, hälften av cigarrerna har varit så dåliga att de inte går att röka. Hoppas Ving byter utflyktsmål till någon seriös handlare som inte lurar turister. Stränderna på Varadero är fina och det är en upplevelse att se alla g amla bilar.
  Mat och vin är överlag dålig nivå på, enda undantaget var nygrillad hummer på utflykt till ön Coyo, missa inte den.

  Läs mer

  Resan ägde rum: december 2016

  Kommentera restipset
 • Varadero

  Av: heleneinarsson 
  2015-08-04

  Bodde på hotell Roc Barlovento i Varadero. Det possitiva: Fantastisk fin strand med vit sand och turkostfärgat hav med mycket skön badtemeratur. Bra också att hotellet låg så nära stranden och att det var gratis med solstolar samt att vissa aktiviteter ingick som tex. Trambåtat,kanot, snorkling mm.
  K ul att Hotellet har ett kattcafe, som gjorde att katterna mådde bra och såg friska ut.
  Mkt trevlig och hjälpsam Vingpersonal som kom till hotellet.
  Häftigt med alla gamla fina amerikanska bilar överallt.

  Det negativa: Maten var inte bra. (Fast Kuba kanske inte har bra mat?)Ingenting var kryddat, segt kött, nästan ingen sås till nåt. Buffén hade en kock som wokade köttfärssås till den som ville, det var trevligt men äta spaghetti med köttfärssås i nästan 2v är inte kul. Fanns möjlighet till två restaurangbesök/vecka på hotellets Mexikanska, Italienska och kubanska restauranger och Mexikanska var ganska bra.

  När man bokat all inclusive så har man ju betalt för mat, dryck, service.. ja allt redan. Trots det så räknar alla med dricks hela tiden, vilket blir både dyrt och jobbigt. Skillnaden på service märktes tydligt andra veckan då våra kontanter började ta slut och vi därmed minskade med dricksen. Förstår att Kuba är ett fattigt land men hoppas hotellen betalar sin personal så att de inte måste leva på dricksen.
  Stod att det skulle vara vattengympa men det vart bara om någon anmälde intresse och hon som höll i den verkade hög som ett hus, skrek, skrattade, blåste i visselpipan under vattnet, lät alla i poolen massera varandra och Verkade aldrig hållt i något gympapass tidigare.
  Luktade konstigt på rummet.

  Läs mer

  Resan ägde rum: januari 2015

  Kommentera restipset
 • Varadero

  Av: jrw 
  2015-04-14

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  4
  Nöjesliv
  3
  Sport/Äventyr
  3

  Jag var 4 dagar i Havanna och 10 dagar i Varadero på Sol Palmeras och bodde i Bungalow nr 536.Allt var riktigt bra på Sol Palmeras,maten på buffen samt de övriga 5 ala carte var kanonbra(man kunde äta alla dagar på ala carten om man ville,bara boka 2 dagar innan men buffen var riktigt bra).Stranden var oxå riktigt bra ca 27-28 grader i vattnet varje dag.Spelade Golf en dag samt badade med Delfiner som var det bland det bästa på hela resan enligt min sambo:)Vi är väldigt nöjda med vistelsen på Sol Palmerasi Varadero

  Läs mer

  Resan ägde rum: mars 2015

  2 kommentarer
  annemarierundstrom skrev:
  2015-07-21
  Låter trevligt! Vi ska dit i början av januari -16. Vi ser fram emot ett litet annorlunda resmål!
  bananen skrev:
  2015-10-18
  Vi åker 25/1 Hoppas det bra där
  Kommentera restipset
 • Varadero

  Av: femtioplussare 
  2014-03-24

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  5
  Sevärdheter
  5
  Nöjesliv
  3
  Sport/Äventyr
  3

  var till Havanna först i 4 dagar, jätte spännade1 Missa inte att åka dit, 4 dagar är också lagom tid där. Bo i gamla staden!vi bodde på hotel presidente och det var bra men nästa gång blir det inne i Havanna!
  Bodde sedan på hotell amerikas i Varadero, jätte bra! saknade inget! toppen hotell! med jätt e trevlig personal överallt!

  Läs mer

  Resan ägde rum: mars 2014

  Kommentera restipset
 • Varadero

  Av: ann.christin.sd@hotm 
  2014-01-26

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  5
  Sevärdheter
  5

  Vi bodde på Royal Hicacos ett fantastiskt hotell.Underbara och trevliga människor som jobbar där och jättebra service.Vi hade en toppen semester.

  Resan ägde rum: januari 2014

  Kommentera restipset
 • Varadero

  Av: ake.0910702481 
  2012-03-09

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  4
  Barnvänligt
  5
  Nöjesliv
  2
  Sport/Äventyr
  3

  Varadero februari 2012 Bodde på Mercure Cuatro Palmas som låg perfekt alldeles på stranden. Bra rum rent och fint ,mucket trevlig personal både i barer och restauranger. Perfekt resmål för att slappa sola och bada.

  Åke Jonsson Skellefteå

  Resan ägde rum: februari 2012

  Kommentera restipset
 • Varadero

  Av: LenaBjörn 
  2012-03-05

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  3
  Barnvänligt
  4
  Sevärdheter
  3
  Nöjesliv
  2

  Hotell Mercure Cuatro Palmas. Läget var kanonbra, hotellet helt ok efter rumsbyte. Vi hamnade ut mot gatan med trafik och barer. Väldigt mycket liv. Det gick helt enkelt inte att somna före kl 02:00. Efter en del diskuterande fick vi efter tre dagar byta till ett rum mot poolen. Där var det lugnare. Tyst efter ca kl 23:00. Mycket aktiviteter på hotellet och trevlig personal överallt. Varadero för övrigt var väl inte så mycket att se, men badet i havet var alldeles underbart. Efter 12 år i Thailand att jämföra med kan detta mycket väl slå det mesta. Rekommenderar absolut en resa dit, men kommer nog inte själv att åka till Varadero igen, på grund av de mörka och tråkiga kvällarna. Tog även en 1 dags tur till Havanna : ok. Och turen till "Grisbukten" var också bra, mycket berodde nog på den trevliga och mycket kunniga guiden..

  Läs mer

  Resan ägde rum: februari 2012

  Kommentera restipset
 • Varadero

  Av: christer-f 
  2012-01-25

  Bodde på international, ett fantastiskt trevligt hotell med historia som avspeglas redan i lobbyn från 50-talet då det var ett casino för rika amerikaner. varadero är en stad med trevliga ärliga människor. däremot måste man föhandla om priset på taxi(dom privata)för att slippa betala överpris för de n.Bankomaterna funkar bra och jag räknade ut att jag betalade mindre än att växla in euro först,det kan däremot vara bra att ha med sig euro och växla in till en början.
  Att handla billigt:skinnvaror,cigarrer,Rom,samt porslinsprydnader på shoppingcentrat

  Läs mer

  Resan ägde rum: januari 2012

  1 kommentar
  doris.forsmark skrev:
  2017-12-05
  Vi åker 25/1 - 2018 till Varadero
  Kommentera restipset
 • Varadero

  Av: matskom 
  2011-01-07

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Shopping
  3
  Mat & Dryck
  3
  Sevärdheter
  2
  Nöjesliv
  3

  Varadero är intressant för de som tycker om sol och bad. Här finns ju inte så många intressanta byggnader eller minnesmärken som det finns i Havanna.
  Jag bodde på hotell Mercure Cuatro Palmas och det var väl ett helt ok mellanklass hotell som ligger precis vid stranden. Den karta som visar hotellets position här på ving.se verkar inte stämma med verkligheten eftersom det ser ut som det finns en gata mellan hotellet och stranden.

  All inclusive med fria drinkar är ju helt ok också :)

  Några minus var väl att det var lite svårt att sova länge på morgonen pga buller från trapphus och gatan. Mitt rums position var nog inte hotellets bästa :)

  Vädret vid Jultid kan variera en hel del, så ett par dagar var det endast 16-17 grader varmt, men efter dessa dagar så var det sol och 25-26 grader varmt varje dag.


  Läs mer

  Resan ägde rum: december 2010

  Kommentera restipset