Kryssning i östra Medelhavet 9 nätter

skeppets betyg 4,5

  • Sju hamnar i fyra länder
  • Långa stopp i flera hamnar
  • En dag ute till havs
  • Världsarvslistade staden Dubrovnik
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Varierat utbud av restauranger
  • Helpension och dricks ingår

Är du sugen på att uppleva såväl storstadspuls som vackra, natursköna vyer? Då är den här kryssningen något för dig! Följ med till några av Italiens vackraste och attraktivaste resmål, få gott om tid att upptäcka både Dubrovnik och Valletta, dessutom får du en dag ute till havs. Celebrity Constellation är ett modernt fartyg som passar perfekt för dig som reser utan barn.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen utgår från Venedig, och både stadskärnan och ditt övernattningshotell ligger på bekvämt avstånd från den centralt liggande hamnen. Säreget vackra Venedig är som hämtat ur en sagovärld eller klassisk filmscen. Venedig är en av Italiens mest välbesökta platser och det är lätt att förstå varför. Få städer i världen är så romantiska som denna stad och med sina kanaler, magnifika palats och vackert utsmyckade broar liknar hon ingen annan. Efter avfärd väntar två härliga dagar i Dubrovnik. Den vackra medeltidsstaden Dubrovnik är den kroatiska skärgårdens egen lilla smaragd. Staden finns med på Unescos världsarvslista, och den platsen är mycket välförtjänt. Få städer kan skryta med en lika välbevarad och samtidigt levande miljö som Dubrovnik. I ett virrvarr av trånga små gränder med marmorgator och vackra fasader möts man av en härlig atmosfär och ett stort utbud av charmiga restauranger och barer och små trevliga butiker. När Celebbrity Constellation sedan styr in mot Kotor i Montengro får du inte missa inseglingen till staden, inloppet anses som en av världens vackraste. Väl i land fortsätter den bildsköna naturupplevelsen. Varför inte stora runt i vindlande gränder och slå dig ner på en uteservering och bara insupa atmosfären?

Efter några väldfyllda dagar blir det nu skönt att koppla av ett dygn ute till havs. Celebrity Constellation har mycket att erbjuda. Njut av sol och bad ute på däck, träna en stund i gymmet eller unna dig en avkopplande stund i fartygets fina spaavdelning. När du blir hungrig har fartyget flera restauranger att välja på. När du vaknar nästa morgon väntar Valetta på Malta. Nu har du ännu en spektakulär insegling att se fram emot. På klipporna runt staden reser sig höga murar och majestätiska byggnader påminner om en svunnen tid. Den världsarvslistade staden kan stoltsera med Europas djupaste naturhamn, Grand Harbour, och är ett eldorado för den kultur- och historieintresserade. Två härliga dygn spenderas i Valletta och du har gott om tid att upptäcka staden. Om du har drömt om att besöka Sicilien kommer du att uppskatta nästa stopp. Catania är öns näst största stad och ligger strax söder om vulkanen Etna. Här kan du se fram emot att kasta dig ut i stadmyllret som erbjuder ett rikt utbud av restauranger, torg och vackra kyrkor. Näst på tur står Neapel, pizzans hemstad. Här kan du välja på att spendera din dag bland myllret av människor, butiker och serveringar som utgör Italiens tredje största stad, eller ta dig vidare neråt kusten. Söder om Neapel finns en av världens vackraste kustremsor med välkända byar som Amalfi, Ravello och Postanio. Resans sista stopp blir Civitavecchia som ligger cirka två timmars bilfärd utanför Rom. Innan du åker hem igen får du inte missa att insupa atmosfären i Italiens huvudstad. Här står de historiska monumenten på rad, och de flesta av dem ligger inom bekvämt promenadavstånd i stadskärnan. En Romvistelse blir inte komplett utan en riktigt god, italiensk middag. Efter en kryssning fylld av nya intryck och upplevelser är det inte mer än rätt att den avslutas i en av världens vackraste städer.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995