Kryssning i Adriatiska havet 7 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Sex olika resmål
  • En dag ute til havs
  • Historiska sevärdheter
  • Natursköna vyer
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår

Kryssa med Costa Luminosa från vackra Italien till Grekland, Montenegro och vidare till Kroatien. Vad sägs om ett besök i romantiska Venedig, historiska Aten, natursköna Kotor och världsarvslistade Split? Alla dessa städer får du se under veckan – och fler därtill! Fartyget är en av Costa Cruises juveler och rymmer ett stort spa, 4D-biograf, golfsimulator och tre poolområden. Fartyget har också många restauranger och barer, där du kan njuta av god mat och dryck i en fin miljö.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen startar i Venedig, en av Italiens mest välbesökta platser. Staden är mest känd för sina kanaler, magnifika palats och vackert utsmyckade broar. Få städer i världen är lika romantiska som Venedig. Ditt övernattningshotell ligger centralt och på bekvämt avstånd från hamnen. Först seglar Costa Luminosa till Bari, huvudstad i regionen Apulia. Bari erbjuder både bra shopping och gott om restauranger, och i den gamla stadsdelen La Cittá Vecchia kan du promenera i de ringlande gränderna och besöka vackert dekorerade kyrkor, så som Basilica di San Luca. Vi rekommenderar också ett besök på den lokala marknaden och en promenad längs hamnen, som har fin utsikt över havet och staden. När du kliver ombord på Costa Luminosa igen har det blivit dags för en dag till havs. Koppla av och smält alla nya intryck från Bari innan fartyget lägger till i Aten. Greklands huvudstad bär på ett rikt historiskt arv, med sevärdheter som Akropolis, Parthenon och den gamla Olympiastadion, men bjuder även på många trevliga promenadstråk till exempel i den gamla stadsdelen Plaka. Nästa stopp är Katakolon, en charmig by utanför Olympia, de olympiska spelens födelseplats. Här kan du ta dig till den gamla stadion och Zeus tempel, men även njuta av god mat och skönt strandliv.

Dagen därpå vaknar du upp i Montenegro och vackra Kotor, som är omgivet av berg och dramatiska vikar. Atmosfären förstärks ytterligare av den väderbitna ringmuren, vindlande gränder och solblekta tegeltak. Slå dig ner på ett trevligt café och njut av en espresso. Kryssningens sista resmål är den vackra och världsarvslistade kroatiska kuststaden Split. Här finns ett stort utbud av shopping, restauranger, barer och sevärdheter. Känner du för att svalka dig är det inte långt till närmaste strand. Hamnen och hamnpromenaden Riva är stadens mötesplats för både turister och lokalbefolkning, som umgås här dag som natt. Costa Luminosa lämnar hamnen i Split och seglar tillbaka mot Italien och Venedig, där resan avslutas för denna gång.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995