Mallorca, Malta, Rom

skeppets betyg 3,5

Paket med kryssning och flyg

  • Tre italienska resmål
  • En dag ute till havs
  • Historiska sevärdheter
  • Världsarvslistade staden Valletta
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår

Costa Pacifica tar dig med på en minnesvärd kryssning i Medelhavet. Vad sägs om att få uppleva den spanska metropolen Barcelona, Mallorcas pärla Palma, Maltas huvudstad Valletta och förföriska ön Sicilien i Italien under en och samma vecka? Dessutom får du en dag till havs, då du kan njuta av fartygets stora utbud. Här finns alltifrån pooler med vattenrutschbana, ett 6000 m2 stort spa, en gigantisk teater och 4D-biograf till gym, löparbana och golfsimulator. Barnen kan träffa nya kompisar och delta i roliga aktiviteter som arrangeras i barn- och ungdomsklubben ombord.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen startar och slutar i Civitavecchia, utanför Italiens antika huvudstad Rom. Passa på att ta en selfie vid Fontana di Trevi, besöka Vatikanstaten eller betrakta folklivet från spanska trappan, innan du kliver ombord på Costa Pacifica. Fartyget tar först sikte på Liguriens huvudstad Genua, som kan ha den största medeltida stadskärnan i Europa, med över 20 km smala medeltida gränder. Här finns sevärdheter som katedralen Palazzo Ducale och Operan, men även gott om shoppinggator och museer. Näst på tur står Barcelona, en stad som sjuder av liv dag som natt. Bada vid stadsstranden Barceloneta Beach och strosa runt i de gotiska kvarteren eller besök den berömda Parc Güel.

Morgonen därpå lägger Costa Pacifica till vid Palma de Mallorca. Här kryllar det av mysiga tapasställen och trevliga uteserveringar. Njut av atmosfären och folklivet och ta med dig känslan ombord på fartyget, som kryssar ut på havet ett dygn innan det anländer till Maltas världsarvslistade huvudstad Valletta. Här finns vackert utsmyckade kyrkor, den kända St Johns Co-Cathedral, parken Upper Barakka Gardens och palatset Grand Master Palace för att nämna några sevärdheter. Staden kan också stoltsera med Europas djupaste naturhamn, Grand Harbour. Sista stoppet på denna kryssning är Catania på den mytomspunna ön Sicilien. Staden ligger strax söder om vulkanen Etna, i närheten finns även stränder om du vill fly undan myllret av människor en stund. När Costa Pacifica lämnar hamnen i Catania, har det blivit dags att återvända till hamnen Civitavecchia utanför Rom.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995