Kryssning i västra Medelhavet 9 nätter

skeppets betyg 4,5

  • Nio hamnar i tre olika länder
  • En dag ute till havs
  • Storstadspuls i Rom och Barcelona
  • Pittoreska städer
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Varierat utbud av restauranger och underhållning
  • Helpension och dricks ingår

Kryssa med det klassiska fartyget Celebrity Constellation till klassiska resmål som Rom, Portofino, Ibiza, Palma och Barcelona. Du får även smaka på några av Frankrikes guldkorn, till exempel Villefranche vid Franska rivieran och Toulon i Provence. Ombord på fartyget njuter du av god mat och dryck, ett fint poolområde med bubbelpool och solstolar, teater, biograf, fitnesscenter och spa. Har du spenderarbyxorna på dig, kan du fortsätta med trevlig shopping och pröva lyckan i kasinot.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Äventyret startar i den italienska huvudstaden. Rom stoltserar med sina imponerande byggnadsverk och historiska arv. Upptäck sevärdheter som Colosseum, Fontana di Trevi, Forum Romanum och Peterskyrkan. Ditt övernattningshotell ligger centralt, cirka nittio minuter från hamnen – dit du enklast tar dig med taxi. Fartyget anländer först till den toskanska hamnstaden Livorno, som bjuder på en härlig blandning av kulturer, människor och livsstilar. Promenera längs kanalerna eller gör en utflykt till närliggande Florens och Pisa. Även världsarvslistade staden Sienna, med sin välbevarade ringmur, ligger inom räckhåll. Nästa stopp är den pittoreska fiskestaden Portofino, som sägs vara Italiens – eller kanske till och med Medelhavets – vackraste stad. Det förstår man när man ser husen klättra uppför bergväggarna från den gamla hamnen. Staden har flera fina kyrkor, och vill du stanna utomhus rekommenderas ett besök på Piazza Martiri Dell'Olivetta. Slå dig ner på en uteservering och njut av den mysiga atmosfären.

Från den ena pittoreska platsen till den andra. Hamnstaden Villefranche ligger perfekt mellan Nice och Monaco och är en utmärkt utgångspunkt om du vill utforska Franska rivieran. Hamnpromenaden är stadens centrala mötesplats och du som gillar att fotografera kommer bli eld och lågor över Villefranches små gränder och färgstarka husfasader. Turen går vidare till Toulon, en behaglig storstad full av kontraster. Toulon är Frankrikes viktigaste flottbas med en intressant historia. Mycket av Toulon förstördes under första och andra världskriget, men Gamla stan finns kvar och är värd ett besök. Missa inte heller marinmuséet i hamnen. Nästa stopp är Sète, en stad från romartiden och näst efter Marseille den viktigaste handelsplatsen vid franska medelhavskusten. Vin är den främsta exportvaran och hamnen ger verkligen staden sin karaktär, med alla sina fartyg och fiskebåtar. Flera konstnärer har inspirerats av Séte och du kan besöka både Paul Valerys och viskonstnärens Georges Brassens museum här. Passa gärna också på att se Theatre de la Mer, en mäktig utomhusscen med vacker havsutsikt. Här arrangeras många konserter. Väl ombord på Celebrity Constellation får du njuta av ett dygn till havs, innan fartyget lägger till vid Ibiza. Från hamnen är det promenadavstånd till den gamla stadsdelen Dalt vila och Sa Marina. Från murarna på Dalt Vila, högt uppe på klippan, kan du se ut över staden – hamnen, stadens flanörstråk Paseo Vara del Rey och romerska lämningar och kvarnar. Promenera omkring och slå dig ner på ett café, restaurang eller bar. I Ibiza stannar fartyget i två dagar, så ta din tid att upptäcka staden i lugn och ro. Eller varför inte upptäcka öns legendariska nattliv? Nästa stopp blir Palma, en storstad i litet format som många gärna återvänder till. Här finns palmkantade boulevarder, pittoreska gränder, mysiga torg, restauranger, barer, sevärdheter, shopping, kultur och nöjen. Den gotiska katedralen La Seu är ett populärt motiv att fotografera. Celebrity Constellation kryssar vidare mot Barcelona, där du har möjlighet att bada vid Barceloneta Beach, flanera i de gotiska kvarteren, äta smakrika tapas och se några sista spännande sevärdheter som La Sagrada de Familia och Parc Güel innan resan avrundas för denna gång.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995