Santorini, Mykonos, Aten

skeppets betyg 4

Paket med kryssning och flyg

  • Två grekiska öar
  • Två dagar ute till havs
  • Historiska sevärdheter
  • Ett dygn i Aten
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension och dricks ingår

Följ med lyxkryssaren Jewel of the Seas på en spännande tur från Italiens huvudstad Rom genom Greklands vackra övärld, vidare till Aten och Katakolon. Under en vecka får du möjlighet att upptäcka bildsköna Santorini, trendiga Mykonos och dessutom njuta av två härliga dygn till havs. Ombord på fartyget finner du många trevliga restauranger, flera pooler, en barnpool med vattenrutschbana och taxfreebutiker. Här går varken vuxna eller barn sysslolösa. För de stora erbjuds diverse träningsklasser och de yngre kan roa sig i barn- och ungdomsklubben. Även minigolfbanan, basketplanen och klätterväggen är populära tillhåll, liksom biblioteket och Jewel of the Seas fina spa där du kan koppla av och ladda upp inför nästa intressanta resmål.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen startar i Rom, som stoltserar med sitt historiska arv och imponerande byggnadsverk, som Colosseum, Forum Romanum och Peterskyrkan. Från hamnstaden Civitavecchia tar det cirka 1,5 timme med tåg in till Rom och om du väljer att boka ett övernattningshotell ligger det i stadens centrala delar. Första dygnet spenderas till havs, så att du verkligen får chans att utforska Jewel of the Seas alla faciliteter. Därefter anländer fartyget till det oemotståndligt vackra Santorini med sin dramatiska siluett med svart vulkansten och vita hus med blåmålade tak. I de trånga små gränderna i huvudorten Fira finns det gott om restauranger, barer och shopping, och från byn Oia kan du beskåda den magiska solnedgången.

Nästa stopp blir den charmiga och trendiga ön Mykonos, som är omåttligt populär och årligen lockar till sig tusentals turister. Här finns många restauranger, barer och nattklubbar. Den shoppinglystne blir inte heller besviken, designbutiker blandas med marknader och annorlunda små boutiquer. Mykonos bjuder även på förstklassiga stränder, de flesta med finkornig strand och kristallklart vatten. Kryssningens nästa anhalt är fastlandet, och den grekiska huvudstaden Athen. Här finner du sevärdheter som Akropolis, Parthenon och den gamla Olympiastadion, men även fina promenadstråk i den gamla stadsdelen Plaka. Kryssningsfartygen lägger till i hamnen Pireus som är en bra utgångspunkt för dig som vill upptäcka det grekiska fastlandet. Följ med på en utflykt eller upptäck Atens alla spännande platser på egen hand. Jewel of the Seas sista stopp är Katakolon, en charmig liten by strax utanför staden Olympia, de olympiska spelens födelseplats. Här finns något för alla smaker, oavsett om du är intresserad av kultur, historia, god mat eller skönt strandliv. När fartyget lämnar hamnen i Katakolon får du ett dygn till havs och har tid att varva ner och smälta veckans alla intryck och upplevelser, innan Jewel of the Seas morgonen därpå lägger till vid hamnen i Rom igen.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995