Kryssning i Medelhavet och Atlanten 14 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Tio olika resmål
  • Fyra dagar ute till havs
  • Storstadspuls i Marseille och Santa Cruz
  • Shopping i Gibraltar
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår

Upplev hela tio olika resmål under en två veckor lång kryssning med det eleganta fartyget Costa neoRiviera. Det smakfullt inredda fartyget kastar loss i Italien, fortsätter mot Frankrike och går via Spanien och Kanarieöarna mot Madeira, för att sedan återvända till den italienska huvudstaden. Costa neoRiviera är ett litet och högklassigt fartyg som passar dig som reser utan barn. Vill du koppla av under resan finns ett stort spa med gym, thalassoterapi-pool, bastu, hamam och flera härliga behandlingar att välja mellan. Det finns självklart flera restauranger och barer, och i fokus är lokala rätter gjorda på förstklassiga råvaror.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Från hamnstaden Civitavecchia utanför Rom styr fartyget norrut mot Savona, en av Liguriens större städer som bjuder på upplevelser i form av historia, shopping och bad. Dagen därpå fortsätter fartyget västerut mot Marseille, en pulserande och dynamisk fransk storstad där utbudet av både shopping, restauranger och promenadstråk är stort. När Costa neoRiviera lämnar den gamla hamnen Vieux Port kan du se fram emot ett dygn ute till havs innan fartyget lägger till vid Malaga på den spanska solkusten.
Malaga är perfekt för dig som vill ha både stad och strand. Det är en av Costa del Sols största städer, men ändå inte större än att man kan gå genom centrum på en halvtimme. Malaga är känt för sina utsökta tapas så ett tips är att prova dessa innan det är dags att stiga ombord på fartyget igen.

Efter ytterligare en dag ute till havs anländer fartyget till Arrecife, Lanzarotes huvudstad som är full av liv, kultur och historia. Dagen därpå är det dags för ett besök på Teneriffa, i storstaden Santa Cruz som erbjuder shopping, restauranger, bad och mängder av sevärdheter. Därefter fortsätter fartyget mot Madeira och Funchal, där det har hänt mycket de senaste åren. Den gamla stadskärnan har renoverats och snyggats upp, fräscha butiker och nyskapande restauranger har flyttat in och med dem har folklivet och stämningen återvänt. Efter ytterligare en dag ute till havs gör fartyget ett stopp vid Gibraltar. Här möter den dramatiska Gibraltarklippan ett modernt stadsliv med brittisk touch. När du fått nog av vacker natur rekommenderas en promenad längs Main Street, här hittar du en mängd butiker som erbjuder momsfri shopping. Fartygets sista stopp blir i Alicante som bjuder på stränder för alla smaker: långgrunda och barnvänliga, blåsiga och surfvänliga, klippiga och svårtillgängliga, stora och små. Här finns även gott om trevliga tapasbarer, caféer och restauranger, som är värda ett besök innan fartyget fortsätter ut till havs igen. Dagen därpå spenderas ombord på Costa neoRiviera innan fartyget åter styr mot Civitavecchia.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995