Kryssning i Östersjön 7 nätter

skeppets betyg 4

  • Sex länder på samma resa
  • Två dagar ute till havs
  • Två dagar i St. Petersburg
  • Storstäder
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår
  • Free at Sea

Norwegian Escape tar dig med på en upplevelserik kryssning i Östersjön, då du får besöka intressanta storstäder som Tallinn, St. Petersburg, Helsingfors och Stockholm. Fartyget rymmer en uppsjö av restauranger och barer, aktiviteter för både stora och små och underhållning av olika slag. Här finns bland annat en vattenpark med hisnande vattenrutschbanor, en höghöjdsbana med 99 olika hinder, barn- och ungdomsklubb, spaavdelning med "snörum", shoppingområde, fitnesscenter, kasino och nattklubb. Kvällstid bjuder Norwegian Escape på förstklassiga shower, stand-up och musikaler. På kryssningar med Norwegian Cruise Line ingår alltid helpension och rederiet tillämpar Free at Sea, vilket innebär att det inte finns några sittningstider ombord, du väljer själv när och var du vill äta. Allt för din bekvämlighet.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen utgår från Danmarks huvudstad Köpenhamn och första stopp är badorten Warnemünde i Tyskland. Härifrån kan du lätt göra en utflykt till den gamla Hansastaden Rostock med vacker arkitektur och goda shoppingmöjligheter. Vill du göra en längre utflykt, tar det cirka två och en halv timme till metropolen Berlin, där du finner världsberömda sevärdheter som Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Berlinmuren. När fartyget lämnar Warnemünde får du en dag till havs, innan du kliver i land i Tallinn. Estlands huvudstad har en vacker medeltida stadskärna och sevärdheter som Rådhustorget och Alexander Nevskij-katedralen. Utanför den bevarade ringmuren som omger Gamla Stan ligger affärscentrum med moderna skyskrapor, högklassiga hotell och flera stora köpcentrum. Med andra ord bjuder Tallinn på en spännande blandning av gammalt och nytt, och det mesta ligger bara en kort bit från kryssningshamnen.

Nästa stad Norwegian Escape ankommer till är St. Petersburg. Här får du tillbringa två hela dagar och hinner utforska de fina broarna, kanalerna och kulturella sevärdheter som det berömda konstmuseet Eremitaget, världsarvslistade palatset Peterhof, Uppståndelsekyrkan och Isaakskatedralen. Det är inte för inte som St. Petersburg ofta kallas för Rysslands kulturella huvudstad. Näst på tur står Helsingfors i Finland. Centrum ligger bara några minuters promenad från hamnen och här kan du shoppa finsk design som Marimekko och Iittala eller besöka den vita Domkyrkan, Senatstorget och konstmuseet Kiasma. Sista stoppet blir Nynäshamn, cirka en timme söder om Sveriges huvudstad Stockholm. Här kan du njuta av Stockholms vackra skärgård eller ta dig in till de centrala delarna. Missa inte att strosa längs gränderna i Gamla Stan, besöka Skansen och ta en promenad på vackra Djurgården. På kvällen lämnar Norwegian Escape Nynäshamn igen och styr ut på havet en dag, innan fartyget åter lägger till i Köpenhamn där kryssningen avslutas.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995