Kryssning i Norges fjordar 7 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Sju olika resmål
  • En dag ute till havs
  • Norska fjordar
  • Natursköna vyer
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår

Följ med på en spännande kryssning i Norges fantastiska natur! Costa Fascinosa kryssar från den danska huvudstaden Köpenhamn till Hellesylt, Geiranger, Bergen och Stavanger i Norge, vidare till Göteborg i Sverige och Warnemünde i Tyskland, för att därefter återvända till Köpenhamn. Fartyget är ett av Costa Cruises största och rymmer allt för att din semester ska bli så bekväm som möjligt. Njut av god mat och dryck i restaurangerna, bada i poolerna, träna på gymmet eller löparbanan, unna dig en skön behandling i spaavdelningen, låt dig roas av en show i teatern eller av en film i biografen, pröva lyckan i kasinot och avsluta med att dansa loss i diskoteket. Barnen får också en härlig semester ombord, här finns nämligen en barn- och ungdomsklubb som hittar på massor av roliga aktiviteter för de små.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Efter ett första dygn till havs anländer Costa Fascinosa till Hellesylt, en liten by längst in i den natursköna Sunnylvenfjorden. Här stannar fartyget för att du ska få njuta av landskapet som är så vackert att du tappar andan. Det är inte för inte som det finns med på Unescos världsarvslista. Från Hellesylt är det inte långt till nästa resmål som är Geiranger. Besök Djupvatnet, en vacker sjö cirka 1000 meter över havet, eller åk upp längs Eagle Road för att ta insupa den majestätiska utsikten över Geirangerfjorden och vattenfall så som "Seven Sisters". Näst på tur står Bergen, Norges näst största stad, som var en viktig handelsstad under Medeltiden och än idag är känd för den livliga bryggan med de karakteristiska trähusen och den eleganta Mariakirken, byggd i romansk stil. Sist ut av de norska resmålen är Stavanger, en levande universitetsstad som även har varit Europas kulturhuvudstad en gång i tiden. Trots det är Stavanger ingen storstad och det mesta når du till fots från hamnen i Gamla stan, där fartyget lägger till.

Dagen därpå får du utforska Sveriges näst största stad, Göteborg. Flanera på paradgatan Avenyn, shoppa loss i Nordstan eller besök nöjesfältet Liseberg. Från hamnen tar det cirka 20 minuter med buss eller taxi in till de centrala delarna av staden. Sista stoppet på denna kryssning blir badorten Warnemünde i norra Tyskland. Härifrån kan du ta dig till mysiga Hansastaden Rostock på mindre än en halvtimme, eller så gör du en längre utflykt (cirka 2,5 timme) till metropolen Berlin. När Costa Fascinosa kastar loss igen, har det blivit dags att återvända till Köpenhamn där kryssningen avslutas.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995