Neapel,Rom, Cannes, Palma stad

skeppets betyg 4

Paket med kryssning och flyg

  • Tre länder på samma resa
  • Helpension ingår
  • Storstadspuls i Barcelona och Rom
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Free at Sea
  • En dag ute till havs

Fartyget Norwegian Epic tar dig med på en spännande kryssning till resmål i Spanien, Frankrike och Italien. Det blir en vecka fylld av sevärdheter, shopping, kultur och vacker natur. Du får besöka allt från populära storstäder som Barcelona och Rom, till skönheter som Cannes, Palma och Neapel. Kryssningen inleds med en dag ute till havs där du kan passa på att koppla av i fartygers spa, umgås vid poolområdena eller ägna dig åt träning. Kvällstid finns det gott om restauranger och barer, och det arrangeras även barnaktiviter och kvällsunderhållning för hela familjen. Norwegian Cruise Line tillämpar Free at Sea, vilket innebär att det inte finns några sittningstider ombord, utan att du själv väljer när och var du vill äta.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Resrutt

Fartyget kastar loss från metropolen Barcelona där hamnen ligger nära stadskärnan och alla sevärdheter som La Sagrada de Familia, Dalí-muséet, Parc Güell och promenadstråket Las Ramblas. Om du bokar ett övernattningshotell ligger det centralt. Under kvällen ombord, och nästkommande dag till havs, har du möjlighet att utforska fartygets faciliteter och aktiviteter. Varför inte besöka gymet eller bowla lite? Vill du ta det lugnt kan du njuta vid poolen eller besöka fartygets spa. På kvällen äter du gott i någon av restaurangerna och provar kanske lyckan i casinot. När morgonen gryr lägger fartyget till i vackra Neapel vid Amalfikusten, Italiens tredje största stad. Här kan du utforska stadens mysiga gränder och passa på att besöka den välbevarade borgen. Från Neapel är det även möjligt att göra utflykter till den sovande vulkanen Vesuvius, den historiska staden Pompeji och vackra ön Capri. Från Neapel styr sedan Norwegian Epic mot hamnen i Civitavecchia, cirka en och en halv timme utanför Roms stadskärna. Rom kan stoltsera med flera historiska sevärdheter som Colosseum, Forum Romanum och Peterskyrkan. Efter storstadspuls i Rom blir nästa dag en riktig upplevelsepärla. Livorno erbjuder en härlig blandning av olika kulturer, människor och vackra vyer. Härifrån är det inte långt till lutande tornet i Pisa och den världsarvslistade staden Sienna.

På eftermiddagen lämnar Norwegian Epic Italiens kust och seglar vidare mot Frankrike och filmstaden Cannes. Här kan du njuta av strandliv, den fashionabla strandpromenaden, exklusiv shopping eller varför inte släcka törsten med ett glas champagne? Från en tjusig stad till en annan – vid lunchtid dagen därpå lägger Norwegian Epic till i Palma på Mallorca. Hit vallfärdar både spanska och internationella turister för att njuta av en storstad i ett perfekt litet format. Fick du inte nog av tapas i Barcelona så har du chansen kan du uppsöka någon av de mysiga barerna som finns här. Njut sedan av folkliv, vackra byggnader och bra shopping innan du stiger ombord igen. Nu får du tid att varva ner och smälta veckans alla intryck och upplevelser, innan Norwegian Epic morgonen därpå är tillbaka i Barcelona igen.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995