Kryssning i Medelhavet och Adriatiska havet 10 nätter

skeppets betyg 4,5

  • Sju hamnar i fyra olika länder
  • Två dagar ute till havs
  • Historiska sevärdheter
  • Fina stränder
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Varierat utbud av restauranger och underhållning
  • Helpension och dricks ingår

Stig ombord på Celebrity Constellation och låt dig förföras av kryssningsfartygets klassiska elegans. Interiören för tankarna tillbaka till de gamla Atlantkryssarna och den omväxlande kryssningsrutten sätter extra guldkant på upplevelsen. Under tio dagar får du njuta av inte mindre än sju resmål i fyra olika länder, däribland charmiga Barcelona, vackra Venedig, historiska Rom, natursköna Kotor i Montenegro och världsarvslistade Split i Kroatien. Ombord på fartyget finns allt du kan önska, både vad gäller sysselsättning och avkoppling - poolområde, fitnesscenter, spa, shopping, teater och biograf.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen startar i pulserande Barcelona, där hamnen praktiskt nog ligger på gångavstånd från centrum och ditt övernattningshotell. Här, i den spanska metropolen, hittar du sevärdheter som La Sagrada de Familia och Parc Güel. På den välbesökta Barceloneta Beach kan du ta ett dopp i det blå och i de charmiga gotiska kvarteren ligger restaurangerna tätt. Celebrity Constellations första stopp blir Valencia, Spaniens tredje största stad, som bjuder på en blandning av historiska sevärdheter, futuristisk arkitektur och shoppingdistrikt. Paella är ett måste att testa här, då Valenciaborna hävdar att de är bäst i landet på att tillaga nationalrätten. Efter maten kan du besöka någon av stadens stränder, eller ta dig vidare till en bar. Fartyget stannar här i två dagar, så du hinner även med att prova på stadens intensiva nattliv om du vill. När fartyget åter kastar loss får du chans att ta igen dig ett dygn ute till havs. Koppla av i en solstol, läs en bok i biblioteket eller testa lyckan i fartygets kasino.

Dagen därpå kastar Celebrity Constellation ankar i Toscana, vid den livliga hamnstaden Livorno. Här kan du promenera längs stadens många kanaler eller göra en utflykt till närliggande Florens eller Pisa. Näst på tur står Italiens huvudstad Rom, som stoltserar med sina imponerande byggnadsverk och historiska arv. Från hamnstaden Civitavecchia in till stadskärnan tar det cirka en och en halv timme och där hittar du både Colosseum, Fontana di Trevi, Forum Romanum och Peterskyrkan – bara för att nämna några klassiska sevärdheter. Celebrity Constellation styr kosan vidare mot Montenegro. Efter ett dygn till havs når du det natursköna Kotor, omgivet av berg och dramatiska vikar. Stadens vindlande gränder och väderbitna ringmur bidrar till den härliga atmosfären och här gör du bäst i att bara slå dig ner på ett trottoarcafé och njuta av en perfekt espresso. Det nästsista stoppet blir Split i Kroatien. Den världsarvslistade staden har allt att erbjuda – myllrande gränder, sevärdheter, shopping, restauranger och stränder där du kan svalka dig. Hamnen och hamnpromenaden Riva är en populär mötesplats såväl dag- som kvällstid. Sist ut på denna kryssning är romantiska Venedig, där du kan beundra magnifika palats och utsmyckade broar, åka gondol längs kanalerna eller traska i de pittoreska gränderna till fina sevärdheter som Markusplatsen, Dogepalatset och Suckarnas bro. Här får du två dagar att insupa den härliga atmosfären, innan kryssningen avslutas och det är dags att checka ut.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995