Se hotell (6)

Resor till Sal Rei

En resa till Sal Rei lockar med härliga stränder och lokalt folkliv, kanske tillsammans med en nygrillad hummer eller pinfärsk tonfisk.

Under en resa till Boa Vista är det stränder som gäller. Stora delar av ön består faktiskt bara av sand, och ingenstans märks det tydligare än på stränderna, som är så långa och breda att du alltid kan hitta en avskild plats för att bre ut din handduk och njuta av solen och havet. De flesta av öns invånare har valt att bo i just Sal Rei och Rabil, två orter som ligger på öns nordvästra del, knappa fem kilometer från varandra. Det är här du finner det mesta och bästa folklivet, tillsammans med några av öns mest lockande stränder.

Barnvänliga Boa Vista

På vårt barnvänliga Family Garden-hotell Royal Horizons Boa Vista trivs hela familjen. Här bor ni direkt vid den kilometerlånga stranden Praia de Chavez, med tre olika pooler och gott om aktiviteter för både stora och små. Dessutom ingår All Inclusive i priset för din resa, för den där extra semesterkänslan.

Strandliv på Boa Vista

Stränderna är öns främsta attraktion, från Praia de Cabral väster om Sal Rei, ner förbi Praia do Estoril och vidare söderut mot Rabil, där den flera kilometer långa Praia de Chavez tar vid. Vill du ta det riktigt lugnt väljer du Estoril. Det är en långgrund strand i centrum av Sal Rei, som skyddas från vågor och underströmmar av ön Ilhéu de Sal Rei som ligger några hundra meter ut. Är du mera sugen på den kitesurfing som Boa Vista är känt för? Då ska du bege dig ner på Praia de Chavez, som ligger mer öppet mot Atlanten, med större vågor och starkare vindar. Vilken strand du än väljer kan det vara mödan värt att ta en liten promenad. Trots att stranden verkar öde kan det hända att du snubblar över små oaser av strandbarer och restauranger som inte många turister hittar till.

Rabil

Rabil är en liten by som ligger några kilometers resa från stranden strax söder om Sal Rei. Trots att Rabil en gång var öns huvudstad är den inte stor, och består i stort sett bara av en huvudgata kantad av färgglada hus där du kan finna en och annan restaurang, ett litet krukmakeri och Rabils vackra lilla kyrka.

Upplev Boa Vista

Även om en resa till Boa Vista handlar mycket om sol och bad finns det mycket annat att göra. Öns läge, mitt ute i Atlanten, skapar idealiska förhållanden för alla former av surfing, och om du inte känner dig så säker på brädan finns det gott om kurser för både kitesurfare och andra surfare. Havet som omger Kap Verde är också källan till en annan omtyckt aktivitet: djuphavsfiske. Vattnen är rika på fisk, och tonfisk är en vanlig fångst. Tycker du om att laga mat ska du gå en matlagningskurs och lära dig laga Kap Verdes nationalrätt; Catchupa, en mustig gryta där bönor är basen och övriga ingredienser bestäms av tillgången. Vill du se mer av Boa Vista under din resa rekommenderar vi en tur med Quad, ett perfekt sätt att utforska ön. Med den kommer du snabbt och enkelt till den två mil långa stranden Santa Monica genom att köra över sanddynerna. På vägen dit passerar du Povocao Velha, den äldsta staden på Boa Vista, som också kan vara värd ett kort stopp.

Bra att veta
 • Family Garden
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Prisvärt boende
 • Solsäkert
 • Bra klimat
 • Kilometerlånga sandstränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Sal Rei

Barnvänligt
5,0
Mat & Dryck
5,0
Sport/Äventyr
5,0
Väder
 • januari
24°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • februari
24°18°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
25°18°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
25°19°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
25°20°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
26°21°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
27°22°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°23°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
29°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
28°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
27°22°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • december
26°20°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
Stränder
Sal Rei är huvudstaden på Boa Vista och här är det stränder som gäller. Stora delar av ön består faktiskt bara av sand och ingenstans märks det tydligare än på stränderna. Stränderna är så långa och breda att du alltid kan hitta av avskild plats för att bre ut din handduk och njuta av solen och havet. Oavsett vilken strand du väljer kan det vara mödan värt med en liten promenad. Trots att stranden verkar öde kan det hända att du snubblar över små oaser av strandbarer och restauranger som inte många turister hittar till.
Flera hotell har gratis solstolar och parasoll på stränderna, och beställer du något att äta eller dricka ingår både solstol och parasoll.

Estoril - stranden för dig som vill ta det lugnt

Om du vill ta det riktigt lugnt är det stranden Estoril du väljer. Estoril är en långgrund strand som skyddas från vågor och undervattensströmmar av ön Ilhéu de Sal Rei som ligger några hundra meter ut.

Praia de Chavez - stranden för dig som är sugen på kitesurfing

Är du sugen på den kitesurfing Boa Vista är mest känd för, då ska du bege dit ner på Praia de Chavez. Praia de Chavez ligger mer öppet mot Atlanten och erbjuder större vågor och starkare vindar.
Flyg och transfer

Flygtid

Cirka nio timmar.

Så reser du hit

Till Sal Rei och Rabil kan du resa under vintersäsongen (oktober-april) med Vings charterresor.

Vi flyger från Stockholm. Flyget landar på ön Boa Vista, där Sal Rei och Rabil ligger.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Santa Maria. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Boa Vistas internationella flygplats till ditt hotell är ca 15 till 30 minuter (ca 3-8 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Sal Rei har ett hyfsat utbud av barer och restauranger med till största delen lokal mat. Att äta och dricka på restaurang är förhållandevis prisvärt, särskilt om du väljer ett ställe med mer lokal prägel. Fisk och skaldjur är att rekommendera, dessa är garanterat dagsfärska från piren, dit fiskarna kommer in på förmiddagen för att sälja dagens fångst.
Nattlivet i Sal Rei är stillsamt. På helgerna spelas levande musik på stadens torg och på måndagar är det reggaekväll nere på stranden. Det främsta kvällsnöjet består i att gå från bar till bar och spontandansa till musiken. Stämningen är god och atmosfären välkomnande, det spelar ingen roll om du är turist eller lokalinvånare - alla har helt enkelt väldigt kul tillsammans.
Shopping
Runt torget i Sal Rei finns en och annan butik som säljer souvenirer och kläder. De flesta butiker stänger för siesta mellan klockan 12.00 till 15.00.
Aktiviteter och sevärdheter
I Sal Rei kan du testa på aktiviteter som kite- och vindsurfing, åka på fisketur eller hyra en cykel att utforska ön med. Här finns också möjlighet att uppleva undervattenslivet både genom snorkling och dykning.

Rabil - öns tidigare huvudstad

Rabil är en liten by som ligger några kilometer från stranden strax söder om Sal Rei. Trots att Rabil en gång var öns huvudstad är den inte stor och består i stort sett bara av en huvudgata. Huvudgatan är kantad av färgglada hus där du kan finna en och annan restaurang, ett litet krukmakeri och Rabils vackra lilla kyrka.

Djuphavsfiske

Havet som omger Kap Verde är källan till en annan omtyckt aktivitet, nämligen djuphavsfiske. Vattnen är rika på fisk, och tonfisk är en vanlig fångst.

Matlagningskurs

Om du tycker om att laga mat är ett tips att gå en matlagningskurs och lära dig laga Kap Verdes nationalrätt Catchupa. Catchupa är en mustig gryta där bönor är basen och övriga ingredienser bestäms av tillgången.

Upplev Boa Vista

Vill du se mer av Boa Vista rekommenderar vi dig en tur med Quad, ett perfekt sätt att utforska än. Med den kommer du snabbt och enkelt till den två mil långa stranden Santa Monica genom att köra över sanddynorna. På vägen dit passerar du Povocao Velha, den äldsta staden på Boa Vista, vilken också kan vara värd ett kort stopp.
Hur du tar dig runt
På Sal Rei finns inte mycket av offentliga kommunikationer. På hela ön lär det inte finnas fler än fem taxibilar, så även om du beställt en taxi kan det ta tid innan den dyker upp. Taxameter används inte, så se till att avtala om ett fast pris innan du sätter dig i bilen.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Här kan du läsa mer om Vings service på våra resmål.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel. Läs mer i hotellpärmen eller i vår resmålsguide.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Visum krävs vid inresa till Kap Verde, ingår i resans pris. Visumet fås vid ankomsten till flygplatsen på Santa Maria, Kap Verde. Passuppgifter måste lämnas till Ving via Min Sida senast 10 dagar före avresa. Är inte uppgifterna inlämnade i tid eller korrekt ifyllda måste visumet utfärdas på flygplatsen vid ankomst till Kap Verde och ytterligare visumavgift betalas.

Vaccinationer

Ving rekommenderar Twinrix från GlaxoSmithKline AB. Du får då ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att ta Twinrix minst 4 veckor innan du reser.
Mer information på www.twinrix.se. Läs även på www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter och avgifter på hotellen

Kap Verde har infört en turistskatt som måste betalas på plats. Beloppet är ca 2 euro per person och natt och betalas av alla från 16 år och uppåt och för max 10 nätter. Skatten betalas direkt till hotellet och är inte inkluderad i resans pris. Summan ska betalas vid ankomsten på vissa hotell och vid avresan på vissa hotell.

Valuta och betalning

Euro (EUR) och Kapverdiska Escudos (CVE). Det går inte att växla till sig Kapverdiska Escudos från Sverige och valutan fungerar endast i landet. Det bästa är att växla till sig euro innan du reser hit. Flera banker och uttagsautomater finns i centrum, i dem får du ut lokal valuta. Vill du ta ut euro får du göra det på ett bankkontor, mot avgift och uppvisande av pass och resebevis. Visa är det mest gångbara kortet, Mastercard accepteras inte överallt. Övriga kort accepteras inte.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -3 timmar. Vintertid: svensk tid -2 timmar.

El

220 V. Adapter behövs oftast inte.

Språk

Portugisiska och kreol.

Övrigt

Tänk på att vägar och gator på öarna i Kap Verde ofta är ojämna eller lagda med kullersten, vilket bland annat kan göra det svårt att köra barn i paraplyvagnar.

Ta med en ficklampa, gatubelysningen är bristfällig.

Det förekommer att både vatten och el stängs av.
Kap Verde har infört en turistskatt som måste betalas på plats. Beloppet är ca 2 euro per person och natt och betalas av alla från 16 år och uppåt och för max 10 nätter. Skatten betalas direkt till hotellet och är inte inkluderad i resans pris. Summan ska betalas vid ankomsten på vissa hotell och vid avresan på vissa hotellet. Du kan endast betala med kontanter (euro) på Crioula Clubhotel & Resort, Hotel da Luz och Dunas de Sal. De övriga hotellet tar både kontanter (euro) och kort. Betalar du med kort tar hotellen ibland en avgift när du betalar med Visa och alltid en avgift när du betalar med Mastercard. Avgiften är ca 3,5 %.

Erbjudanden till Sal Rei

Sök din resa till Sal Rei