RESA MED
ÄLDRE BARN

Semester med tonåringar

När barnen blir äldre får de nya intressen. Och med nya intressen förändras även semestern. Det är långt ifrån säkert att tonåringen är nöjd med samma typ av semester som sjuåringen älskade för bara några år sedan. Det är inte så att du måste göra allting annorlunda, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på. Det viktigaste är att du planerar semestern tillsammans med ditt barn, så att allas behov tillgodoses.
 

5 tips inför resan med tonårsbarn

1. Involvera tonåringen i planeringen - barn som involveras i planeringen kommer garanterat vara mer engagerade och positiva på själva resan.
2. Ge tonåringen utrymme för privatliv - ge barnet egentid och, om möjligt, ett eget rum.
3. Tänk på aktivitetsutbudet - kolla upp utbudet av träning, shopping, vattensporter eller andra saker som intresserar din tonåring.
4. Låt tonåringen sova länge - låt barnen få sovmorgon, det är ju ändå semester.
5. Överväg att ta med en vän - om budgeten tillåter, ta med en kompis/flickvän/pojkvän.

Planera semestern

Välj rätt hotell

Det kan vara en bra idé att boka en lägenhet där ni kan ha var sitt rum. Tänk också på läget i förhållande till de aktiviteter ni prioriterar. Om du reser med både små och stora barn passar Ocean Beach Club - Gran Canaria perfekt, och om barnet är över 16 år kan Sunprime Hotels vara ett bra alternativ.

Är priset avgörande?

Saknar du barnrabatten? På många av våra hotell får du tonårsrabatt, och om du vill hålla dig till en budget kan det vara en bra idé att välja ett hotell med All Inclusive. Ett hotell utan gratis WiFi är ett absolut no-no när du har tonåringen med, boka därför ett hotell där WiFi ingår i priset.

Ta med en vän

Undvik att tonåringen använder semesterveckan till att konstant messa med dem där hemma – bjud med en kompis, flickvän eller pojkvän! De kan säkert klara sig själva den största delen av tiden, och de lär knappast vara uttråkade.

Saker att göra

Vilka aktiviteter går din tonåring igång på? Många hotell erbjuder massor av möjligheter till en aktiv semester. Det kan handla om cykling, löpning, tennis - och naturligtvis vattensporter som dykning, vindsurfing och snorkling. Många tonåringar älskar adrenalinfyllda aktiviteter och upplevelser, medan andra föredrar spa eller shopping.