Se hotell (27)

Resor till Puerto del Carmen

På en resa till Puerto del Carmen erbjuds du allt som går att önska av en solsemester, det som från början var en liten fiskeby har med tiden vuxit till att bli Lanzarotes turistort nummer ett.

Puerto del Carmen har ett fantastiskt läge, omgivet av tre breda och gyllengula stränder med en fin strandpromenad. Här finns massor av fina hotell, bra restauranger och ett pulserande nöjesliv. I det fina hamnområdet njuter du av ett något lugnare tempo och kan välja mellan ett stort antal riktigt bra fiskrestauranger.

Att göra i Puerto del Carmen

Förutom flera fantastiska stränder finns det här goda möjligheter till både shopping och aktiviteter under din resa. Här kan du välja mellan dykning, vindsurfing och andra sporter. Gillar du golf finns två 18-hålsbanor att välja mellan, den ena ligger i Puerto del Carmen och den andra en bit utanför. Om du mot förmodan skulle tröttna på stränderna i Puerto del Carmen kan du ta en tur till öns populäraste strand, Playa de Papagayo på sydkusten.

Vings resor till Puerto del Carmen

Bokar du din resa till Puerto del Carmen med Ving väljer du själv när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Det finns många hotell att välja mellan, alla har pool och många har nära till stranden.

Upptäck Lanzarote med hyrbil

Det finns mycket att se under din resa till Lanzarote, och det smidigaste sättet att ta sig runt är med hyrbil. Mitt på ön hittar du nationalparken Timafaya med sina klippor och förvridna kratrar påminner om ett månlandskap. Här är det så varmt i jordens inre att det går att steka kött på stenarna – en upplevelse värd att minnas! I byn Teguise hålls en stor marknad varje vecka, väl värd att besöka under din resa till Puerto del Carmen. Längst norrut på ön ligger Mirador del Rio, här går att njuta av en hänförande utsikt ända till ön Isla Graciosa. Det finns också flera stora grottor på ön. En av grottorna, Jameos del Agua, inhyser både bar och konsertsal.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Många hotell
 • Bra shopping
 • bra nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Puerto del Carmen

Barnvänligt
4,0
Mat & Dryck
4,0
Stränder
4,0
Väder
 • januari
20°14°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°14°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°15°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
23°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
24°17°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
28°20°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
29°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
28°21°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
26°19°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
24°17°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Stränder
Puerto del Carmen ligger vid en ca sju kilometer lång strandpromenad med flera stränder, både stora och små. Den mest populära stranden heter Playa Grande, här kan du ägna dig åt ett stort antal vattensporter.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Lanzarote åker du med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor året runt. Flyget landar på flygplatsen utanför Arecife.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen utanför Arecife till Puerto del Carmen är ca 15 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Puerto del Carmen finns ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.
Är du ute efter nöjesliv på Lanzarote är det till Puerto del Carmen du ska resa. Här väntar ett nattliv med flera barer, diskotek, pubar samt casino. Flera hotell arrangerar dans till orkester.
Shopping
Puerto del Carmen har ett stort utbud av shopping. Köpcentret Biosfera erbjuder ett stort antal internationella butiker där du kan köpa kläder.
Aktiviteter och sevärdheter
I Puerto del Carmen finns möjlighet till bra dykning och stränderna lämpar sig även för vindsurfing. Flera av hotellen har egna tennisbanor och andra aktiviteter. I Puerto del Carmen finns också en 18-håls golfbana.
Hur du tar dig runt
Det går bussar från Puerto del Carmen till exempelvis Arrecife och Playa Blanca. Det går även att ta sig runt med taxi.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand, vi har inga Vingvärdar på plats.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel. Läs mer i hotellpärmen eller i vår resmålsguide.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Flera banker och uttagsautomater.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Puerto del Carmen