Läs andras eller dela med dig av dina egna restips

Skriv om din egen resa eller läs och inspireras av andras restips! Här hittar du mängder av tips, synpunkter och subjektiva betyg på allt som kan vara av intresse, både inför och under din resa.

Läs andras restips

Filtrera i listorna med land och resmål nedan för att hitta andras tips på de resmål just du är intresserad av.

Tipsa andra om din bästa reseupplevelse - skriv ditt restips här!

 • Playa del Inglés

  Av: PerB.Rättvik 
  2018-04-06

  Playa del Sol-bra boende-men dålig sömn

  Lite slitet men helt OK.
  Alltid varmvatten å bra vattentryck (vån 4).
  Kylskåp höll bra temp.
  Säng OK för mej - men resårmadrass (utan bäddmadrass) var klädd i plast.
  Kändes nu lite ”svettigt” i slutet av mars,
  men kan nog ännu bli värre (?) juni-oktober
  då AC saknas .
  Är för egen del (hemma) van att det är tyst på natten men fönster i sovrum släppte in ”mycket högt ljud” från musik ”dunka/dunka” Yumbo från midnatt till ca kl 05.
  Efter detta skulle ”svansen” = besökarna/gästerna gå hem med skrik å skrän m m till ca kl 06.

  Personal mycket trevlig (med något undantag). Ett extra tack till Ramon i receptionen för hans mycket trevliga bemötande. Har sällan varit med om någon mer ”serviceminded” person. Detta bör ledningen för hotellet notera vid ev löneförhandling då Ramons bemötande blev en mycket positiv upplevelse för mej.

  Bor nog inte där igen p g a oväsen nattetid.

  Läs mer

  Resan ägde rum: april 2018

  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: thomasbergmark 
  2018-02-15

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  5
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  5
  Nöjesliv
  5

  Resan ägde rum: januari 2016

  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: sussi_norling 
  2017-11-08

  Vi bodde på Los Arcos, rekommenderar INTE detta hotell. Det var dåligt bemötande och otrevlig personal i receptionen. Hotellet var slitet och dåligt med solstolar och parasoll runt poolerna. Första veckan fick vi inte tag på några solstolar vid poolerna eftersom mammorna till barnen, som inte hade b örjat skolan än, lade ut handdukar tidigt på morgonen. Vi fick sitta i skuggan på terassen eftersom det var extremt varmt när vi var där. Andra veckan var lättare när barnen var i skolan, förutom på helgen, när en spanjorska skulle ta vårat parasoll som sonen hade, när han var i poolen och badade. Tycker inte att informationen på Vings sida stämmer med verkligheten, där står att några lägenheter kan vara privata det är vanligt förekommande men största delen av Los Arcos var privata. Hade grannar som spelade jättehög musik och skrek till varandra, det var privat boende. Har bott på andra hotell på Gran Canaria och alltid trivits så det här blev jobbiga 2 veckor. Det var så synd för läget var bra, nära till Yumbo, hoppas att Ving tar bort detta hotell, det var inte värt pengarna.

  Läs mer

  Resan ägde rum: september 2017

  2 kommentarer
  lars.spangberg skrev:
  2018-01-17
  Håller med, undvik detta boende!
  hakan.kaneteg skrev:
  2018-03-04
  Vi var där 2013 strax efter säsongen tagit slut i maj. Var det absolut sämsta hotell jag varit på. Ingen frukost fanns på morgonen. De stekte lite ägg och korv till oss och tyckte vi skulle nöja oss med det. Dammigt och skitigt i matsalen som om ingen varit där på ett år. I receptionen förstod de inte min upprördhet. Ringde Ving och ville byta hotell efter en natt. Detta löste de på ca fyra timmar. Vi fick bo på Club maspalomas istället. Ett hotell jag varmt rekommenderar istället. Cred också till Vings personal på plats som löste det med en gång!
  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: gunfalk73STEN 
  2017-10-08

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Shopping
  2
  Mat & Dryck
  2
  Barnvänligt
  3
  Nöjesliv
  3

  Vi bodde på Buenos Aires precis intill Yumbo köpcentrum. Playa del Ingles är ett ställe för turister: mest engelsmän, tyskar och skandinaver. Ganska slitet och omodernt, verkar ha haft sina bästa år för länge sedan. Många hotell, köpcentra och restauranger helt nedlagda.
  Väljer du Buenos Aires så vä lj INTE mat i någon form. Den var helt kass, sämre finns inte. Borde som max ha 3 stjärnor. Poolområdet är dock jättebra. Och sol och värme får du överallt på Gran Canaria.

  Läs mer

  Resan ägde rum: mars 2017

  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: PerB.Rättvik 
  2017-09-10

  Sunprime Atlantic View nyss besök nr 6

  Alltså nu 7 veckor (6 besök) utan “kackis” på SAV.
  Har de senaste 6 åren varit till Gran Canaria 15 gånger och nästan alltid klarat mej från besök av kackerlacka i lägenheten.
  Men nyligen:
  2014-06 – 2017-06 på andra benden i Playa del Ingles har det varit, som jag har sett, kackerlacka i 3 olika boenden, men alltså ingen (efter 7 veckor) i Sunprime Atlantic View (SAV).
  I mitt tycke hedrar detta Sunprime Atlantic View.
  Har tidigare skrivit om min nöjdhet med boende på SAV bl a med mycket bra frukost.
  Det finns alltså många positiva fördelar att framhålla men denna gång vill jag ytterligare framhålla bra städning med bl a Juhani
  samt mycket trevlig personal i receptionen (bl a Oscar och Silvia).
  Detta var alltså mitt 6:e besök sedan sept 2012 och jag återvänder gärna om priset är rätt.

  Om man kan se något negativt var att det min ankomstsdag (23/8) landade flyg på LPA (beräknad tid) kl 13.35 – 13.40 från Köpenhamn, Oslo och Stockholm (ARN). Vid ankomst till Sunprime Atlantic View fanns det 2 personer i receptionen för registrering ankomst av alla dessa gäster. För egen del tog jag det lugnt p g a den enorma kön. Innan jag kunde “checka in” på hotellet tog det drygt 1 timme från ankomst med “direktbuss” till hotellet. Detta är för mej “lugnt” men jag tycker att det vid liknande tillfällen borde vara dubblad styrka (d v s 4 pers) i receptionen.

  I övrigt borde det fina boendet (Sunprime Atlantic View) satsa på att byta ut gamla kylskåp i lägenheterna mot nya med automatisk avfrostning för att bespara lokalvårdarna med denna manuella hantering för avfrostning innan ny hotellgäst tillträder.

  Kanske montera pumpbara “gummihjul” på städvagnar m m för tystare gång över plattor klinkgers m m.

  Läs mer

  Resan ägde rum: september 2017

  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: o.stahre 
  2017-09-02

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Mat & Dryck
  4
  Barnvänligt
  4
  Sevärdheter
  4
  Sport/Äventyr
  4

  Någon som har bott på hotel Los Angeles i Playa del ingles

  Resan ägde rum: augusti 2017

  1 kommentar
  rosemarieberg44 skrev:
  2018-01-21
  Det är tråkigt att Los Arcos har försämrats så mycket de 3 sista åren, då LosArcos fick nya ägare.Så vi håller verkligen med Sussi Norling.Receptionens personal vet inte vad trevligt bemötande är.
  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: KMV72 
  2017-08-08

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Shopping
  4
  Mat & Dryck
  4
  Barnvänligt
  4
  Sevärdheter
  3
  Nöjesliv
  4

  Parque Cristobal
  OK hotell, 2 rumslägenheterna lite spartanska och slitna. Vi hade blåsigt och dåligt väder under julveckan vilket drar ner betyget... vid varmare väder hade nog upplevelsen varit bättre. Det blåste väldigt mycket vid poolen så inga problem med uppbokade solstolar... Promenadavstånd t ill Yumbo och andra butiker och restauranger. Varm barnpool vilket var stor plus, barnen kunde bada trots vädret. Åkte inte till stranden pga blåsten.

  Läs mer

  Resan ägde rum: december 2016

  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: PerB.Rättvik 
  2017-06-23

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Shopping
  5
  Barnvänligt
  4

  Bodde för 1:a gången på Karina 14-21 juni. Mycket lugnt och bra boende med staket runt det lilla hotellområdet samt med låst grind. Bara 18 lgh och ingen hets med markering av solsängar på morgonen. Städningen (5 ggr/vecka) var mycket bra av en pigg och trevlig tjej. Bytte ofta handdukar och t o m sängkläder efter 3 nätter !! Ingen bemannad reception utan ägaren (?) tog emot vid ankomst resp avresa. Hyrde SAFE-box för 14 Euro (+ dep 10 Euro). Boxen var onormalt stor och med egenvald kod (= ej nyckel). WIFI fanns gratis runt ”lobbyn” men jag köpte även till lägenheten för 20 Euro. Anslutningen till min Surfplatta i lägenheten visade ”Utmärkt” men uppkoppling/hastighet fungerade sådär/ganska slött (kanske delvis p g a min billiga/slöa platta ?) Sängen var skön med ”resormadrass”, dock utan s k bäddmadrass ovanpå. Det blev aldrig riktigt hett i lägenheten, men det fanns AC (i vardagsrummet) som fungerade mycket bra om man ville sänka temperaturen några grader. En trevlig grej var att det vid ankomst fanns en flaska bubbel (spansk Cava) i kylskåpet. Men när man hade laddat upp kylskåpet med div vatten, läsk och övriga varor för frukost m m klarade det knappt ca 7-8 grader trots inställning på ”max”.
  Duschens ”vattenavgränsning” i badrummet var dock en katastrof. Det fanns en skärm i plast som täckte bara halva utrymmet till duschen. Även om man var noggrann med riktning på duschmunstycket stänkte det ut massor av vatten på golvet utanför duschutrymmet fram mot toaletten. Att använda hållaren för duschslang/munstycke (handsfree) var inte att tänka på.
  Dock bra vattentryck och alltid varmvatten.
  Tråkigt nog hade jag sista natten en skapligt stor kackerlacka i badrummet. Vissa av dom kan enl uppgift flyga och dyka upp i vissa boenden på dessa breddgrader. Detta har oftast inget att göra med ”renligheten/städningen” att göra. Vet att de är ofarliga för människor men jag tycker att det är MYCKET OTREVLIGT att ha sådana ”rasslande” i lägenheten.
  Mitt totala betyg blir mycket bra men kunde ha blivit ”Utmärkt” om det inte hade varit för vattnet utanför duschutrymmet och kanske en vattenkokare i stället för kaffebryggare. Totalt är jag mycket nöjd och kan rekommendera boendet om priset är rätt.

  Läs mer

  Resan ägde rum: juni 2017

  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: hellman.anna 
  2017-02-18

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Stränder
  4
  Mat & Dryck
  3
  Barnvänligt
  3
  Sevärdheter
  3
  Nöjesliv
  3

  Sunprime Atlantic Wiew

  Jag och min sambo valde detta hotell för det såg väldigt fräscht och fint ut på bilderna, samt bekvämligheten då vi hade sambons föräldrar med (första gången de var utomlands).
  Fint hotell, men visst tycker jag bilderna förskönar en del. Jag och sambon fick rum 457 och hade rik tig tur! Högst upp och på ett "hörn" så förutom balkong fick vi en terrass på köpet. Otroligt fin utsikt mot havet och sanddynorna, och på kvällen med stadens belysning. Frukosten var vi nöjd med, stort utbud. Åt lunch en dag från menyn, ingen av oss var nöjd med lunchen. Middag från menyn provade vi en kväll, den var dock betydligt bättre! Vackert med palmer på hotell området, men tyvärr skuggar det mkt för oss som ville sola.. ;) fina pooler. Spa var lite litet men mysigt och fint. Sambon tog fot/pedikyr behandling den var ok. Jag färgade fransarna en dag, Inget speciellt men blev nöjd. Hyrde bil en dag, väldigt smidigt från "montern" som fanns på hotellet. I övrigt upplevde jag omgivningarna runt om hotellet som slitet och nedgånget. Mest äldre som bodde på hotellet, jag och sambon var nog bland de yngsta (31 & 28år). Trevlig personal.

  Läs mer

  Resan ägde rum: januari 2017

  3 kommentarer
  Mas skrev:
  2017-03-09
  Underbart hotell varit där ett antal ggr. En lugn och trygg oas rekommenderas varmt.
  Suzanne skrev:
  2017-04-05
  Tycker också om hotellet, har bott i en R.O.O.M Suite och Prime suite med pool access.
  2017-06-23
  Denna kommentar är borttagen.
  Kommentera restipset
 • Playa del Inglés

  Av: helena.ulkuniemi 
  2016-12-16

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Shopping
  5
  Mat & Dryck
  5
  Barnvänligt
  5
  Sevärdheter
  5
  Nöjesliv
  5

  Resan ägde rum: december 2016

  Kommentera restipset
Sida: 12345