Se hotell (20)

Resor till Playa Blanca

En resa till Playa Blanca är perfekt för dig som vill bo i lugna omgivningar och samtidigt ha nära till fina stränder, restauranger och shopping.

Playa Blanca ligger på Lanzarotes sydspets, vid de fina stränderna Playa Dorada och Playa Flamingo. Tempot i Playa Blanca är bra mycket lugnare än i de större turistorterna, ändå finns här det mesta du behöver under din resa. Längs den charmiga strandpromenaden hittar du flera trevliga restauranger, barer och ett lagom stort utbud av butiker.

Aktiviteter i Playa Blanca

Vill du aktivera dig under din resa till Playa Blanca finns bra möjligheter till dykning och vindsurfing vid stränderna. Det finns även flera cykeluthyrare och många av hotellen har egen tennisbana. Spelar du golf finns en fin 18-hålsbana i närheten. Från den lilla hamnen i Playa Blanca går det färjor över till Fuerteventura och du kan välja mellan flera olika båtutflykter hos lokala arrangörer.

Vings resor till Playa Blanca

Bokar du din resa till Playa Blanca med Ving väljer du själv vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta. Det finns en mängd hotell att välja bland, de flesta håller hög standard och flera ligger bara en kort promenad från stranden. Flera hotell i Playa Blanca vänder sig till en vuxen publik och har åldersgräns.

Upptäck Lanzarote med hyrbil

Om du hyr en bil finns det en mängd bra utflyktsmål på Lanzarote. Nationalparken Timafaya mitt på ön är ett måste med sina förvridna kratrar och klippor som för tankarna till ett månlandskap. Väljer du att resa till norra sidan av ön väntar ett landskap som är frodigare än på resten av ön. Besök till exempel byn Teguise, där det varje vecka hålls en stor marknad. Längst norrut ligger Mirador del Rio, där du kan njuta av en fantastisk utsikt som sträcker sig ända till ön Isla Graciosa. På Lanzarote finns också flera stora grottor. En av dem, Jameos del Agua, rymmer både konsertsal och bar.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Lokala restauranger
 • All Inclusive
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa Blanca

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
20°14°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
21°14°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
22°15°
7
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
23°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
24°17°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juni
26°19°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
28°20°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
29°21°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
28°21°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
26°19°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
24°17°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
21°16°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Stränder
I den östra delen av Playa Blanca ligger stranden Dorada. Det tar ungefär en halvtimme att promenera till Lanzarotes finaste strand, den långa stranden Papagayo.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Lanzarote åker du med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor året runt. Flyget landar på flygplatsen utanför Arecife.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen utanför Arecife till Playa Blanca är ca 35 minuter (ca 35 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det ligger massor av restauranger längs gågatan och strandpromenaden i Playa Blanca. Det finns både stora, internationella restauranger och mindre bodegor. I Playa Blancas nya hamn Marina Rubicon finns det också flera restauranger.
Det finns ett antal karaokebarer i hamnen Punto Limones. I Papagayo Center finns ett livligare nattliv med flera populära barer.
Shopping
Längs gatorna i centrala Playa Blanca finns goda möjligheter till shopping med ett stort antal butiker där du kan handla bland annat kläder, souvenirer och parfymer.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns flera olika aktiviteter att ägna sig åt i området. På stränderna i Playa Blanca kan du vindsurfa, och det finns också bra dykmöjligheter i området. Det finns tennisbanor på flera hotell, och det går att hyra cyklar. I Puerto del Carmen finns dessutom en golfbana.
Hur du tar dig runt
Det är enklast att resa runt på Lanzarote med hyrbil, men det går även att ta sig runt med buss eller taxi. Det går även att åka färja från Playa Blanca till Fuerteventura.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel. Läs mer i hotellpärmen eller i vår resmålsguide.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Flera banker och uttagsautomater.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Playa Blanca