Agaete
Hamnen i Puerto de las Nieves

Agaete, Gran Canaria

Agaete är en grön oas på Gran Canarias nordvästra kust, ett givet resmål om du vill se mer av öns vackra natur.

Vill du se en annan sida av Gran Canaria ska du ta en titt på Agaete, en liten by där du bor nära både det lokala folklivet och öns dramatiska natur. Torget Plaza de la Constitución är byns naturliga samlingspunkt, och här ligger också den vackra kyrkan från slutet av 1800-talet. Många av husen runt torget pryds av de typiska kanariska träbalkongerna, och runt om i staden finns gott om restauranger och barer där man kan tillbringa en skön kväll i lugna och stillsamma omgivningar. Inte långt från hotellet, precis nere vid havet ligger också Puerto de las Nieves, en fiskehamn med gott om restauranger som serverar dagens fångst från havet utanför Agaete. Här samlas både bybor och turister om kvällarna för att äta middag, promenera eller kanske bara sitta och se på folklivet.

Läs mer om Agaete Dölj text

Sol och bad i Agaete
De flesta stränderna i närheten av Agaete är stenstränder, som till exempel Las Salinas, som ligger ett stenkast från hotellet. Här badar du i naturliga havsvattenpooler som erbjuder lugnare vatten och fin snorkling.

Agaete och Teneriffa
I Puerto de Nieves kan du ta katamaranen över till Teneriffa för en spännande dagsutflykt. på bara en och en halv timme kommer du till Teneriffas huvudstad Santa Cruz och har gott om tid att utforska staden och kanske ägna dig åt lite shopping innan du återvänder till Agaete och en avkopplande kväll.

Sevärdheter på närmare håll
Men man behöver inte lämna Gran Canaria för att vara med om små äventyr. I den grönskande Agaetedalen odlas både kaffe och citrus, bland mycket annat, och här finns gott om vandringsleder. Inte långt från Agaete väntar också naturreservatet Tamadaba, med branta klippor, flodbäddar och öns största barrskog på en höjd tusen meter över havet. Vill du inte vandra är det lätt att ta bussen till byar och städer i närheten, som Firgas med sitt historiska centrum, eller Arucas, med sin katedralliknande kyrka och sin lördagsmarknad med lokala produkter från både hantverk och jordbruk.

Så tyckte andra om Agaete

Har du varit här? Sätt ditt eget betyg på stränder, shopping och hotell!

Samlat hotellbetyg 4,5

Betyget baseras på 129 svar.

Restips

Vad tyckte du? Bli först ut med att skriva om resan!

Populära hotell - Agaete


Hotell Cordial Roca Negra – Utvalt av VingVisa fler bilder

Cordial Roca Negra, Agaete
 

Agaete, Gran Canaria

Gästernas betyg 4
Gästernas betyg 4,5

På Cordial Roca Negra bor du i lugn avskildhet nära havet på Gran Canarias nordvästra kust....

  • Pool
  • Barnpool
  • Bar
  • Restaurang
  • Närmaste centrum: 1,2 km
  • Strand/bad: 1 km
  • Internet
  Visa på karta
   
  Välj Cordial Roca Negra

  Våra priser uppdateras löpande. Ibland kan resor ta slut och priset kan ha ändrats när du försöker boka. För aktuellt pris, klicka på prisangivelsen och se specifikation.

  Delbetala din resa

  Filtrera sökning