Se hotell (16)

Resor till Tel Aviv

Välkommen på en resa till Tel Aviv, en av Mellanösterns mest dynamiska städer, med ett rikt nöjesliv, en lång strand och utmärkt shopping. Och inte långt härifrån; Jerusalem, Masada och Döda havet.

En resa till Tel Aviv är som gjord för dig som inte vill välja bort stranden bara för att du vill besöka en storstad. Här väntar stadens nöjesliv och shopping, tillsammans med en tretton kilometer lång strand, kantad av en elegant strandpromenad. Få städer kan erbjuda så mycket på så liten yta. Reser du med Ving kan du skräddarsy din resa. Vi erbjuder flera olika avresedagar, och du kan flyga när det passar dig och sedan stanna så länge du vill. En annan fördel är att vi erbjuder ett trettiotal hotell, både längs stranden och längre upp i staden.

Staden som aldrig stannar

Tel Aviv kallas ibland för 'staden som aldrig stannar', och har man varit här förstår man varför. Här trängs restauranger, barer, klubbar och andra nöjen, och det är inte ovanligt att stadens strandpromenad är full av folk till långt fram på småtimmarna. Lika livligt är det om dagen, då stranden fylls av soltörstande turister och bofasta, medan stadens marknader och butiker ställer ut sina varor för hugade spekulanter. Blir man hungrig är det aldrig långt till en restaurang, du kan välja på det mesta, från vita dukar och luftkonditionering till frestande falafelstånd för dig som vill äta både gott, lokalt och billigt. Det bästa sättet att upptäcka allt vad staden har att bjuda är att helt enkelt gå omkring, för att i lugn och ro upptäcka marknader, museer, parker eller vad du nu kan ha lust på.

På nära håll

Det historiska Jaffa ligger på gångavstånd från Tel Aviv, och på bara någon timme kan du resa över till Jerusalem, med Klippmoskén, Klagomuren, Getsemanes trädgårdar och mycket annat. Lite längre bort väntar både klippfästningen Masada och Döda havet. Israel är inget stort land och både buss- och tågnät är väl utbyggt för den som vill resa runt på egen hand. Givetvis kan du också köpa en biljett med någon av de utflyktsarrangörer som mer än gärna hjälper dig på väg.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Hotell för vuxna
 • Bra klimat
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Tel Aviv

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
17°8°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • februari
18°8°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
20°10°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
24°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
26°15°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juni
28°19°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
30°21°
12
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
31°22°
12
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
30°20°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
27°17°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
24°13°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • december
19°10°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
Stränder
Inne i Tel Aviv finns en fin sandstrand som är över en mil lång. På stranden finns gott om vattensporter, och längs med strandpromenaden finns både restauranger och kvällsnöjen.
Flyg och transfer

Flygtid

4,5 timmar

Så reser du hit

Till Tel Aviv reser du reguljärt med Ving året runt. Direktflyg finns från Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Ben Gurion-flygplatsen utanför Tel Aviv till hotellen är ca 30 minuter (ca 25 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Tel Aviv finns ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser, från enkla stånd och caféer till gourmetrestauranger.
Nattlivet i Tel Aviv är mycket varierat, mycket tolerant och mycket sent. Det är aldrig svårt att hitta ett ställe som lockar.
Shopping
I Tel Aviv finns både spännande och prisvärd shopping, allt från hantverk till design till köpcentra. Modekläder, accessoarer. Prova Dizengoff Street eller Daffodil 11.
Aktiviteter och sevärdheter
Vattensporter, sevärdheter och shopping är några av de aktiviteter som erbjuds i Tel Aviv. Prideveckan i Tel Aviv 2018 inleds 4 juni och avslutas 10 juni. Paraden är fredag 8 juni.
Hur du tar dig runt
Buss eller taxi. Se till att taxin slår på taxametern. Mycket begränsade kommunikationer fredagar och lördagar, under sabbaten.
Fakta

Vår service

Till Tel Aviv reser du på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse i upp till 90 dagar. Utresebiljett krävs samt inresekort som fås vid ankomst. För mer information hänvisar vi till Israels ambassad på telefon 08-528 065 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Israel.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Israeliska shekel. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Sverige +1.

El

220 volt. Ingen adapter krävs.

Språk

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Israel innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng.

Övrigt

Omfattande säkerhetskontroller både på ut- och hemresa, vilket gör att det tar längre tid på flygplatsen. Kontrollera när det är lämpligt att infinna sig på flygplatsen.
Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Tel Aviv
Prima City Hotel
Prima City Hotel
Tel Aviv, Israel
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 28 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 28 jan 2020, 4 dagar
Prima City Hotel
Prima City Hotel
Tel Aviv, Israel
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 29 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 29 jan 2020, 4 dagar
Leonardo City Tower Hotel Tel Aviv
Leonardo City Tower Hotel Tel Aviv
Tel Aviv, Israel
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 15 jan 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 15 jan 2020, 4 dagar
Sök din resa till Tel Aviv