En kvinna ligger på mage på en sandstrand
Inspiration

Hit vill globetrottrarna resa under 2021

Vissa reser definitivt mer än andra, och dessa experter har mer erfarenhet än de flesta. De har redan sina semesterplaner klara för den kommande sommaren, och har bra tips till dig som drömmer om en utlandssemester.
Publicerat: 17 mars 2021

Vart som helst, bara de har hummer!

Christine Jacobsen, Ving Norge

Jag saknar verkligen att resa, och allt som hör till. Planeringen, att vara på flygplatsen och till och med filmerna på planet. Jag gillar att läsa på om historiska, roliga fakta, och även om jag planerar mycket innan jag reser så älskar jag att saker nästan aldrig blir som förväntat.

Och som jag saknar maten! Jag kommer ofta på mig själv med att dagdrömma om den fantastiska hummern på City Social i London, den underbara hummerpaellan på La Terraza på Mallorca och Lobster Hot Pot på Buddakan i New York. Ja, jag älskar hummer! För att inte tala om Summer Rolls i Saigon, Nutellacrêpes i grekiska Lindos, och naturligtvis i Frankrike. Pinchos i Barcelona. Skaldjur på Koh Tao i Thailand. Listan är lika lång som saknaden efter att resa.

Christine vid poolkanten, med solglasögon på

Christine Jacobsen jobbar på Ving och kan knappt vänta på att världen ska öppna igen.

I dessa tider är det viktigt att påminna sig själv om att detta är tillfälligt. Använd tiden till att lära dig något du har velat lära dig. Ett nytt språk kanske? Så när världen öppnar igen kan du beställa meze på grekiska eller hummerpaella på spanska. Det kommer åtminstone jag att göra: Quiero paella de langosta, por favor!

Jag är optimistisk och älskar att ha en resa att se fram emot, så jag har bokat en resa till Sunwing Alcudia Beach på Mallorca under sommarlovet.

Hela familjen älskar Mallorca: alla stränder, de små byarna, kusten med alla vikar och avskilda platser. Vi ska bara njuta av lata dagar, och det ser jag verkligen fram emot.

Barnvänliga hotellet Sunwing Alcudia Beach på Mallorca.

Sunwing Alcudia Beach – barnfamiljernas favorit!

Grekland

Grekland, älskade Grekland!

Ann-Renée Degnes, Ving Norge

Grekland, älskade Grekland! Jag åker till den grekiska övärlden varje sommar, och det står fortfarande överst på min lista. Länder som Grekland, Kroatien och Spanien är helt beroende av turism och gör allt de kan för att det ska vara tryggt för oss att resa dit.

Något av det bästa jag vet med att vara på semester är att gå ner till stranden för en tidig yogasession. Det är få saker som kan mäta sig med det. Kroppen som känns helt lugn och avslappnad, och känslan av mjuk sand mellan tårna. Jag gör mycket yoga även här hemma, och att andas med magen och ta det lugnt har kanske aldrig varit viktigare.

Jag ser fram emot att ligga under en palm i solskenet, bara ligga där, kanske läsa en bra bok, dricka kokosvatten och höra vågskvalpet. Känna att jag bara är, och att jag inte behöver göra någonting alls. I normala fall tycker jag om att uppleva mycket på de resmål jag åker till, men nu längtar jag allra mest efter sol, strand och sand!

Vi måste bara hålla ut en liten stund till, och drömma och planera under tiden. Kom ihåg att vi som jobbar med resor mer än gärna hjälper dig med planeringen. Det är helt tryggt att boka, och om något skulle komma i vägen hjälper vi dig.

På båttur med vind i håret

Ann-Renée Degnes drömmer om att resa tillbaka till Grekland.

Strand på Kreta

Kreta är en klar sommarfavorit bland många nordbor.

Yoga på stranden

Få saker slår en tidig yogasession på stranden, enligt Ann-Renée.

Spanien och Medelhavet

Det glittrande Medelhavet

Claes Pellvik, Ving Sverige

Jag har jobbat inom resebranschen nästan hela mitt liv och är extremt förtjust i att resa. Det har helt enkelt blivit en stor del av den jag är, och jag älskar de nya impulser och intryck som man får av att resa.

Den här sommaren har jag stor tro på resmålen vid Medelhavet, som Mallorca, Kreta, Kroatien och Turkiet. Där blir semestern garanterat bra. Själv ska jag och hela familjen åka tillbaka till Mallorca och härliga Alcudia, där jag har varit otaliga gånger sedan min första resa som barn. Vi skulle dit förra året, men det fick vänta till i år.

Lyckligtvis kommer vi snart att kunna ta igen förlorad tid. Jag tror att vi kommer att uppskatta resor på ett helt nytt sätt när vi äntligen kan resa som vanligt igen. Det ser jag fram emot.

Ett bra tips i dessa tider är att vända sig till en arrangör som Ving när du ska boka din semesterresa. Då får du ovärderlig hjälp om något skulle hända. Den sista resan jag var på före pandemin satte jag ihop själv, och när situationen eskalerade saknade jag att ha någon att vända mig till.

Att någon löpande håller dig uppdaterad och organiserar allt det praktiska med hemresan är A och O. Dessutom erbjuds du bra villkor och flexibilitet om du skulle behöva ändra din bokade resa.

Läs även: Här är fördelarna med att boka sommarresan nu

Claes Pellvik på Gran Canaria

För Claes Pellvik är resor en viktig del av livet.

Långgrund sandstrand i Alcudia på Mallorca.

Många drömmer om att resa till den vidsträckta stranden i Alcudia på Mallorca i sommar.

Det perfekta hotellet

Det perfekta hotellet

Hannu Sääskilahti, Tjäreborg

På semester erbjuder varje dag nya upplevelser. Jag saknar den där pausen från vardagen. Och jag saknar att bo på ett riktigt fint hotell som dukar upp en riklig och frestande hotellfrukost åt dig varje dag, utan att du behöver lyfta ett finger. Det är helt oslagbart.

På Europakartan är Grekland en av mina favoritplatser, och det är också ett av de resmål jag tror mest på i år. Det är ett underbart semesterland på alla möjliga sätt, och dessutom känns det tryggt och bekant för många.

Det betyder kanske lite extra för mig, efter att jag överraskade min fru med en resa dit i morgongåva när vi gifte oss för ett par år sedan. Vi bodde på Sunprime Miramare Beach, som är ett av Vings koncepthotell med en åldersgräns på 16 år. Jag saknar de varma, fina solnedgångarna och inte minst det grekiska köket! Sunprime är lite som ett resmål i sig. Det är verkligen en helt fantastisk plats som jag rekommenderar till alla som reser utan barn.

Hannu Sääskilahti från Finland

Hannu Sääskilahti saknar det avslappnade hotellivet.

Nästa resa blir lite annorlunda, både för att världen har förändrats och för att det blir min första resa med barn. Med andra ord blir det ingen ny resa till Sunprime, men som tur är har Ving även fantastiska hotell för barnfamiljer. Så i sommar har vi planer på att resa till Ocean Beach Club på Cypern, och till vintern står Ocean Beach Club på Gran Canaria på tur.

Tills vi kan resa igen försöker jag se till att dagarna inte blir för rutinmässiga och tråkiga. Ibland tar jag fram bilder från resor jag har varit på och drömmer mig bort. Det är lite som att återuppleva de fina minnena och ögonblicken. Det rekommenderas!

Hannu och hans fru formar ett hjärta med sina händer, som ramar in solnedgången.

Ta med dig någon du tycker om till fantastiska Sunprime Hotels.

Aktiv semester

Tillbaka till Mallorca

Rasmus Panduro, Spies

Jag är en riktig livsnjutare och älskar autentiska reseupplevelser. För mig är sommaren synonymt med Mallorca, för jag har varit där årligen i 30 år. Jag brukar hyra en cykel och åka bortom de stora vägarna, då får du se ön på ett helt annat sätt. Jag tröttnar aldrig på Mallorca och planerar att resa tillbaka i år.

Mallorca är den plats jag saknar mest, men jag saknar också friheten och bekymmerslösheten. Då det största bekymret är vilken restaurang jag ska välja till kvällen. Den känslan ser jag fram emot att känna igen.

Och flygresan, jag saknar till och med den! Att flyga med Sunclass Airlines är som att vara på besök hos vänner. Det är alltid så god stämning ombord, och kabinpersonalen är otroligt professionella och får alla att känna sig trygga och omhändertagna.

I sommar är det nog först och främst Europa som gäller. Och det kan definitivt löna sig att boka resan redan nu, för när det lossnar kommer utlandsresorna att gå åt. Dessutom är det enkelt att ändra planerna om något skulle komma i vägen innan du reser. Och det är ju så härligt att ha en resa att se fram emot.

Det är bara en tidsfråga innan vi kan resa igen!

Pause i sykkelturen på Mallorca

Rasmus Panduro rekommenderar att ge sig ut på nya vägar på Mallorca.

Tre cyklister cyklar på en landsväg, med grönskande berg och havet som bakgrund.

Tycker du om att cykla? Då är Mallorca perfekt för dig!

Surfing vid Spaniens kust

Caroline Fondelius, Ving Sverige

Jag älskar surfresor! För några år sedan var jag och min son på jakt efter en aktiv semesterform. Vi åkte till Gran Canaria och anmälde oss till en surfkurs, och vi blev båda helt frälsta. Sedan dess har jag surfat i Sri Lanka, Marocko, Spanien och Portugal.

Här i Sverige har reseråden varit lite annorlunda än i resten av Norden, så jag reste faktiskt till Spanien i höstas. Både för att surfa och för att testa det nya fenomenet workation. Jag tog helt enkelt med mig hemmakontoret ner till Spaniens Atlantkust i en hel månad. Så snart arbetsdagen var slut kunde jag gå ner till stranden och bege mig ut på vågorna. Det var en helt fantastisk upplevelse som rekommenderas varmt.

Det är den friheten och enkelheten jag saknar mest just nu. Att bara ta en spontan paus från vardag och rutiner, få ett miljöombyte och uppleva något nytt. På många sätt har vi tur som "sitter fast" just här i Norden, men åh vad jag saknar sol, sand och saltvatten!

Den kommande sommaren är det nog fortsatt Medelhavsländerna som gäller, och något av det smartaste du kan göra är att välja en paketresa. Nu vill vi känna oss så trygga som möjligt, både när det gäller bokning och själva resan. Och när du bokar en paketresa med Ving vet du att du kommer att tas om hand om något skulle hända, och den tryggheten är viktig nu. Själv har jag planer på att resa längs norra Spaniens kust i sommar. Maten och atmosfären lockar, och framför allt – vågorna!

Mor och son på semester tillsammans.

Caroline Fondelius och hennes son åker ofta på surfsemester tillsammans.

Caroline på surfbrädan.
Caroline i vattnet med surfbrädan i handen.

Exotisk semester

Förste man till Thailand!

Maria Byskov, Spies

Om världen öppnar imorgon hittar du mig ombord på det första flyget till Thailand! Det är den plats jag saknar allra mest just nu. Den här vintern har vinterbad blivit populärt, även här i Danmark, och i ett slags desperat försök att lindra reseabstinensen har jag faktiskt testat det. Det kan verkligen inte mäta sig med de pudermjuka stränderna i Thailand, där badtemperaturen är 27 grader. All respekt till vinterbadarna, men hallå!

I sommar håller jag på Europa. Jag har själv bokat en resa med Ving till Cypern, en av mina favoritplatser. Ön har några av Europas bästa och finaste stränder, maten är fantastisk och atmosfären varm och gästvänlig. Och kaffet då! Åh, som jag ser fram emot att sitta i den cypriotiska solen med en cappuccino freddo, en grekisk iskaffe, i sommar.

För jag saknar verkligen solen och värmen. Att vakna upp i en skön hotellsäng, dra isär gardinerna och mötas av blå himmel, sol och doften av citrusträd. Att börja dagen med ett dopp direkt från terrassen i Swim Out-lägenheten, äta en utsökt frukost, gå ner till havet och bara ta dagen som den kommer.

Håll ut, vänner! Världen väntar på oss – och den kommer att vara vackrare och tryggare än någonsin.

Maria på Ocean Beach Club Cypern

Maria Byskov drömmer om att återvända till både Thailand och Cypern.

Solnedgång i Thailand.

Solnedgång på stranden i Thailand. Visst är det vackert?

Maria ligger och flyter i turkost vatten.

Maria Byskov älskar havet och solsken.

Två händer formar ett hjärta framför en solnedgång på en strand.

Kamala Beach i Thailand.

Maldiverna är mitt paradis!

Kjersti Engebrethsen, Ving Norge

Jag och min sambo har varit på Maldiverna fyra gånger på sex år, och det har varit fantastiskt varje gång. Den ro du får i kroppen när du är där liknar inget annat. Den måste bara upplevas. Det är så härligt att det inte finns massa sevärdheter, museer och butiker som jag MÅSTE uppleva. Du kan snarare koppla av ordentligt på otroligt vackra stränder. Och det tror jag att vi behöver just nu.

Något av det bästa med att vara på semester tycker jag är att få dela upplevelsen med min familj. Att vara någon annanstans än hemma, njuta av hotellfrukost varje dag, uppleva något nytt och äta ute. Det är summan av alla de upplevelserna som ger mig den där härliga semesterkänslan, och den saknar jag väldigt mycket.

Även om Maldiverna är en av de platser jag saknar mest, står det Mallorca på biljetten i sommar. Vi reser med en treåring och vill gärna att resan ska vara enkel och organiserad. Vi skulle till Alcudia förra sommaren, men det blev inte av. Jag hoppas verkligen att vi kan ta igen förlorad tid i år. Och vem vet, kanske blir det Maldiverna igen nästa år?

Om du går runt och känner reslängtan tycker jag att du ska slå till. Hitta och boka en riktigt härlig resa som du kan se fram emot. Unna dig känslan av fjärilar i magen och glädjen av att planera. Och framför allt, tappa inte tron ​​på att vi snart kan resa igen!

Läs även: Bra att veta innan du bokar en resa till Maldiverna

Kjersti dricker en frappé i skuggan i Grekland

Kjersti Engebrethsen har varit på Maldiverna flera gånger och längtar tillbaka.

Vykortsvackra Maldiverna

Maldiverna – en av världens vackraste platser!

Vill du ha mer reseinspiration?

Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.