• RESA MED BARN

Sunwing Kallithea Beach – för tredje gången

Första stunden inne på hotellrummet är den bästa, om du frågar Helena. Det här var tredje gången familjen semestrade på Sunwing Kallithea Beach. Nedräkningen hade pågått länge och nu var det äntligen dags. Barnen tillbringade dagarna vid poolen och på Mini Land där Lollo & Bernie hittade på en massa bus. På kvällarna var man helst på terrassen, med ett glas vin och en riktigt bra bok.

När hotellrumsdörren slår igen bakom ryggen. När man får ställa ner väskorna och gå ut på terrassen och kolla in utsikten, samtidigt som barnen jublar över läsken i välkomstpaketet och kastar sig på sängen. Då vet man att semestern verkligen har börjat. Det är tredje gången vi checkar in på Sunwing Kallithea Beach. Det har blivit ett favoritresmål som barnen älskar. Nedräkningen hemifrån har pågått länge och vi har pratat mycket om Lollo & Bernie.

Väl ute på terrassen skiner solen och havet glittrar och allt känns underbart. Pontus tittade på Costa Kitchens take away-meny på nätet redan igår, dagen innan vi skulle åka, och tog redan då upp familjens beställningar. Nu skyndar han sig ner för att hämta upp mat till en hungrig familj. Det blir en sen lunch på terrassen innan vi skyndar ner till närmaste pool.

Vi har ungefär samma tider på semestern som vi har hemma. Vi är en morgonpigg familj som brukar vakna runt klockan sex och det blir tidiga morgnar även på semestern. Det gör att vi alltid är bland de första nere vid frukosten och att det då är väldigt lugnt och skönt att äta. Frukosten är jättebra med ett fantastiskt utbud. Det finns massor att välja på men barnen börjar dagen med en lätt frukost. De petar i sig lite stekt ägg och några flingor varje morgon, medan de imponerade föräldrarna lyxar till det ordentligt. En hemgjord granola var ett måste att börja dagen med.

Frukost

Frukost i godan ro.

Vi brukar också vara först vid poolen. Vi har ett favoritställe vid den stora poolen vid huvudbyggnaden där vi brukade sitta förra året och vi går dit även den här gången. Lustigt nog känner Pontus igen sällskapet som sedan sätter sig bakom oss, från semestern förra året. Även de har återvänt. När vattenrutschkanan öppnar är August snabbt på plats, och vill att resten av familjen ska stå och titta på honom när han åker. Det här året kan han för första gången själv simma tillbaka till poolkanten och själv ta sig upp. Morgonbadet är den bästa stunden på dagen, lugnt och skönt, och härlig temperatur. Mathilda vill vara i babypoolen, eller ”sälen-poolen” som hon själv kallar den grunda poolen med en säl i mitten som man kan sitta på. Där finns en liten rutschkana som hon ska åka om och om igen, så som det är när man är två år, då gillar man att repetera saker.

Först i poolen

Först i poolen.

På eftermiddagarna blir det väldigt varmt och vi hänger på rummet i några timmar. Eftersom vi alltid har de rutinerna är det viktigt för oss att ha ett bra rum, för vi tillbringar väldigt mycket tid där och det här Royal Family-rummet gör oss inte besvikna. Vi har en stor terrass varav halva delen ungefär är under tak, och det är skönt att hänga här på eftermiddagarna. När barnen blir rastlösa går vi till Mini Land och bygger lego eller pysslar. Där är det också svalt och skönt och det passar perfekt på eftermiddagarna.

Eftermiddag på rummet

Helena och Mathilda på terrassen

Det mest spännande som händer är att Lollo & Bernie syns till. Då ska vi genast gå fram och se vad som är på gång. Bernie busar runt vid poolen och till barnens stora förvåning sätter han sig i en pojkes knä och gör så att solstolen tippar, och han busar och tar någon annans keps. Och som om det inte var busigt nog puttar han även ner en tjej i poolen, till hennes egen förtjusning, något som barnen fortsätter att prata om resten av veckan. 

Busiga Bernie

Bernie busar vid poolen.

På kvällarna äter vi middag på Costas Kitchen. En av servitriserna hälsar oss välkomna tillbaka och kommer ihåg oss från förra året. Jag beställer en grekisk sallad som smakar gudomligt gott och njuter av utsikten över havet. Sen är det dags att gå upp och titta på Björnarnas show, minidiscot och kvällens höjdpunkt, hug-session där barnen får gå fram och krama Lollo & Bernie. Mathilda vågar gå fram själv och får en stor kram av Lollo & Bernie.

Glass och efterlängtade kramar

Glass och efterlängtade kramar

Vi anmäler August till ”Piraternas skattjakt”, ett uppskattat äventyr när det visar sig att ”Tjuven” åker vattenrutschkana med kläderna på.

På kvällarna när barnen somnat sitter vi ute på terrassen med varsitt glas vin och varsin bok, galet skönt och avslappnande.  Böckerna lägger vi ifrån oss med jämna mellanrum och njuter av lugnet, semesterkänslan. Långt borta från jobbstress och ”att-göra listor”. Enda problemet är att dagarna och kvällarna går så fort.

En av de sista kvällarna sitter vi och pratar om nästa års semester och efter lite surfande och klickande har vi redan nu bokat upp nästa års sommarsemester, då blir det två veckor på OBC Gran Canaria! Älskar att ha resor att se fram emot! Det är värt så mycket att resa bort med familjen, man hinner umgås med varandra på ett helt annat sätt än man gör i vardagen.

Sunwing Kallithea Beach

Sunwing Kallithea Beach.

 

Sunwing Family Resorts

Sunwing Family Resorts är Vings egna familjehotell och
det absolut bästa vi kan erbjuda barnfamiljer. Här har
vi ägnat de senaste 45 åren åt att finslipa allting in i minsta detalj.

Mer om Sunwing


 

Läs också våra bästa tips om att resa med barn 

 


Kanske gillar du även dessa artiklar?