• RESA MED BARN

Känslan av att leva i nuet

Gölin hade tidigare varit på Sunwing på Kamala Beach i Thailand. Nu när familjen hade växt sig lite större var det dags att boka en semester igen. Tack vare fina minnen blev det Sunwing Kamala Beach igen, där de enda beslut man var tvungen att ta var om man skulle bada i poolen eller havet, och om man skulle göra det nu eller senare. Känslan av att leva i nuet, helt enkelt.

Vi har ju setts förut, då var vi tre och en mage som hängde här i två veckor och njöt av den paradisiska närheten som är så given Thailand och den lugna byn Kamala. Vi hängde här med Lollo och Bernie på Miniland, det var plask och sand blandat med många bananpannkakor. Nu har vi kommit hit igen fast med en turbotrio på Tuva (6år), Kalle (4år) och Albin (2år). Det kan vara lite farligt att åka tillbaka till en plats som man under flera år har återvänt till i sinnet. Kan en plats som man har satt in i en minnestavla med skimrande guldkant verkligen leva upp till att vara så bra som vi minns att det var? Men jo, hej (och puh) - vad vi trivs och mår bra här! Easygoing familylife med annorlunda vardagsmåsten i familjeparadiset kommer här...

Små barn har snabbt tagit till sig tidsomställningen och så snart ögonen öppnats så är det UT som gäller. På med badkläder, solhatt och solcréme, vi bygger ett berg på barnvagnen och en efter en droppar vi ut från rummet.

-"Neeej, vi ska gå vänster, vi måste ju äta frukost först!" Sen är vi redo, det är dags för morgonstranden att remoduleras med hink och spade. Det görs lätt i skuggan med finkornig sand och grunt vatten.

De flesta dagar händer det något nytt omkring kl.10 på Miniland. En titt på klockan visar att tiden rusat, dags att springa! Semestern har tydligen gjort att man tror att klockan går lite långsammare än vanligt vilket får kompenseras med stresspåslag i benen. Ett rykte har gått om att det var skattjakt eller kanske Lollos födelsedag idag så pirrigt förväntansfulla barn tar och ser efter vad det kan vara. Tuva som är äldst och Kalle som då var i magen, de tar numer äventyret i egna händer.

Turbotrion blev således reducerad till en badtokig 2-åring, Albin. Föräldraparet delar rättvist upp denna stund av lugn och fritt enhälligt val av aktivitet. Det står mellan evighetsbad i varm och skön pool med ett glatt plaskande sällskap, ett träningspass, massage, solstol…egenterapi med andra ord. När klubbmedlemmarna sedan checkas ut igen är det hög tid för energipåfyllning. Eftersom solen står som högst blir det även skuggtid inne hos Lollo och Bernie på Miniland. Vilken förvånad lycka hos 2-åringen när Lollo dyker upp som engagerad lokförare!

Tja, så var det ju den där bananpannkakan...om ni minns ni den gravida kvinnan (jag) så förstår ni kanske att hon efter den resan har ett speciellt band till den delen av Thailands kostcirkel. Liksom Kalle (han i magen) som av underlig(?) anledning bara äter banan om frukt erbjuds och som utan övertalning hjälper oss att bli stammisar även denna gång. För resans mellis blev snabbt given att serveras av ett ’bananapancake’stånd på två hjul efter Kamalas strandpromenad. Snabbt därefter blir det små och stora fötter ner i sanden, en fotboll under armen och hinkar i händerna allt medans solen börjar ladda om för en ny dag i semestervärlden.

Det är magiskt att få byta kuliss i vardagslivet. Få mer fokus på varandra - vi är här och nu. Måstenas karaktär handlar om pool eller hav, nu eller lite senare. Att få landa och fokusera på familjen under dygnets alla timmar på en trygg plats där service är en självklarhet och där vardagsbestyren är några andras stolta arbete. Tempot är avslappnat och alla kära är nära

 

Sunwing Family Resorts

Sunwing Family Resorts är Vings egna familjehotell och
det absolut bästa vi kan erbjuda barnfamiljer. Här har
vi ägnat de senaste 45 åren åt att finslipa allting in i minsta detalj.

Mer om Sunwing


 

Läs också våra bästa tips om att resa med barn 

 


Kanske gillar du även dessa artiklar?