24h på Cook's Club

Vill du bo på ett hotell med ung känsla? Vill du omge dig med trendig design? Då är Cook’s Club något för dig.
Text: Johannes Stålnacke Nero Foto: Vings bildarkiv

Cook’s Club är Vings sprillans nya hotellkoncept. Det första hotellet öppnade i juni i år på Kreta och nästa år lanseras ett flertal nya hotell. Jag känner mig direkt som hemma när jag checkar in. Den avslappnade atmosfären, den coola och urbana inredningen och alla härliga gäster gör att jag stormtrivs. Hotellet serverar frukost till 11.30, perfekt för ett nattdjur som jag. Jag beställer in en avocadotoast och en Freddo, iskaffe gjord på två espressoshots. Jag betalar snabbt och enkelt med mitt Cook’s Club-band som har ett litet chip i sig. Restaurangen på Cook’s Club kallas Cantina och består av olika stationer som serverar mat från sex olika matkulturer.

Cook's Club
Bra mat på Cook's Club

Under veckan jag bor på hotellet försöker jag prova så många rätter som möjligt. Det känns nästan som att jag åkt iväg på en gastronomisk jorden runt-resa. Ena dagen är jag i det kaotiska Saigon och äter vietnamesisk mat. Dagen efter är jag hemma hos en grekisk mormor och äter moussaka. Efter en lång frukost beger jag mig till poolen. Planerna för dagen: göra absolut ingenting. Listan på saker som jag vill göra på Kreta får vänta. Efter ett par slitsamma veckor på jobbet ser jag fram emot att bara koppla av och njuta.

Klockan har hunnit bli kväll. Jag gör ett snabbt pit stop på rummet för att duscha och byta om. Efter en lång dag vid poolen har jag nu förflyttat mig till baren: Captain Cook.

Jag beställer en mojito som toppas med färsk mynta från hotellets egen örtträdgård. Drinklistan är framtagen av stjärnbartendern David Wiedermann från Berlin. En specialitet på Cook’s Club är att alla drinkar går att få med en twist – ett hett tips är Spicy Whisky Sour som toppas med chili.

Poolhäng på Cook's Club
Cook's Club

Med drinken i näven slår jag mig ner i en saccosäck bredvid två tyska tjejer jag träffade tidigare vid poolen. Ikväll är det movie night och tjejerna gillar också en av mina favoritfilmer, Quentin Tarantinos kultklassiker, Pulp Fiction. Den projiceras stort på en av väggarna på hotellet. Gästerna sitter i små grupper invid poolen.

Filmen tar slut och kvällens DJ drar igång sitt set. Varje kväll har sitt specifika soundtrack. Nu börjar festen komma igång. Jag beställer in en till mojito innan vi beger oss ut för en kväll på stan.