Utflykter, Telendos

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Kalymnos runt - kan bokas hemifrån

Kalymnos runt - kan bokas hemifrån

Följ med på denna tur och upplev lite av allt det spännande som Kalymnos har att erbjuda, från kyrkor, museer och pittoreska byar till kristallklart vatten och fantastiska stränder. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

På ön finns en rad olika sevärdheter att besöka. Vårt första stopp blir den mysiga byn Vathi, som ligger inbäddad av berg och dalar. Här finns tid för en frappé på en av de få, typiskt grekiska restauranger, som finns här.

Kalymnos är känt för sina natursvampar och vi vill därför passa på att avlägga ett besök på svampbutiken i Pothia. Vi får ta del av svampens process från havsbotten och rengöringen till den sista blekningen. Här finns naturligtvis möjlighet att köpa din alldeles egna natursvamp till ett överkomligt pris.

Nunneklostret och den stora kyrkan Agios Savvas, som är vackert belägen på bergssluttningen ovanför Pothia. Vi besöker detta rofyllda kloster och gör er uppmärksamma på lämplig klädsel, dvs täckta axlar och knän, kjol eller långbyxor för kvinnor och långbyxor för män.

"Det Kalymnianska huset" blir vårt nästa stopp. Detta trivsamma lilla familjemuseum, med släktens bevarande föremål, för oss tillbaka i tiden och ger oss en inblick och förståelse för livet och traditionerna på ön.

Vi avslutar dagen vid stranden i byn Vlyhadia. Här finns tid till en god lunch på någon av tavernorna nere vid vattnet, och att ta ett dopp i det klara vattnet.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Ingår inte i utflykten, möjlighet att äta lunch på ett av stoppen.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.30-15.00.

Övrigt:
Ta med pengar för lunch och till entré till ett mindre museum i Vlyhadia samt badkläder och solhatt.