5 designhotell i Grekland

Läckra hotell i Grekland

Vi har nära 600 hotell i vårt Greklandsprogram, flera av dem med trendig design och internationell atmosfär. I programmet återfinns bland annat det bohemchica hotellkonceptetLäs mer Casa Cook, som efter fjolårets succé på Rhodos utökas med ett nytt hotell på Kos.

Dölj

1. Casa Cook Kos, Kos

I sommar öppnas portarna upp till ännu en bohemchic oas i den grekiska övärlden när Casa Cook Kos bjuder in till en lugn och avkopplande semesterupplevelse. Hotellet är det andra inom ramen för Casa Cook-konceptet och ligger direkt på stranden i den lilla byn Marmari på Kos norra kust. I de läckert designade miljöerna kan gäster njuta av en behaglig semester, sippa på en god drink vid poolkanten, umgås med vänner i hotellets beach club, avnjuta en god måltid på restaurangen vid havet eller delta i en yoga-klass.

Casa Cook, Kos i Grekland

2. Casa Cook Rhodes, Rhodos

Fjolårets succéhotell Casa Cook Rhodes är minst lika trendigt i år som i fjol. Med sin unika design, poolaccessrum, trendiga inredning, lokala touch och avslappnade atmosfär har hotellet lockat till sig besökare från när och fjärran och varit uppmärksammat i såväl bloggar och Instagram-flöden som i inrednings- och modemagasin och stora internationella dagstidningar. Det i viss mån avskilda läget vid en av bergsklipporna i Kolymbia kapar en speciell atmosfär och inbjuder till avkoppling. Och är man nyfiken och vill upptäcka omgivningarna finns cyklar att hyra. Det erbjuds även vandringar bland olivlundarna med hotellets PT samt båtutflykter.

Casa Cook, Rhodos i Grekland

3. Ocean Beach Club Kreta, Makrigialos, Kreta

Det är inte bara unga par och trendsetters som uppskattar snygg design, så gör även många barnfamiljer. Det tog Ving fasta på när man lanserade konceptet OBC by Sunwing i Makrigialos på Kreta 2011. Hotellet lockar med många bildsköna vyer och kombinerar nordisk design med sydländsk atmosfär. Redan från start blev det en stor favorit bland Vings designintresserade gäster som nu gärna återkommer år efter år. Till alla barns stora glädje finns här även de populära maskotarna Lollo & Bernie och skandinavisk barnklubb.

OBC på Kreta

"Grekland är på många sätt sinnesbilden för semester och med sin vackra övärld är det som gjort för läckra designhotell."

4. Katikes Hotel, Santorini

Få platser i Grekland är så bildsköna som Santorini. Spektakulära vyer, romantiska solnedgångar och dramatiska klippor. Här finns även flera läckra designhotell. Ett av dem är Vings hotell Katikes Hotel i Oia. Hotellet är beläget på en klippa med utsikt över havet, en kort promenad bort från byns centrum. I läckra miljöer kan gästerna låta sig hänföras av de vackra vyerna eller njuta av ett svalkande bad i någon av poolerna på soldäcket. Även från rummet har man havsutsikt och vid ankomst välkomnas samtliga gäster med vin och frukt.

5. A for Art Hotel, Thassos stad, Thassos

Inhyst i en gammal sekelskiftesbyggnad från 1907 hittar man det läckra hotellet A for Art Hotel. Byggnaden, som ligger i närheten av hamnen i Thassos stad, var tidigare ett tobakslager men är numera ombyggt till ett designhotell där modern inredning och annorlunda detaljer möter historia. Här bor man i konstnärligt och unikt designade rum med närhet till stadens utbud av restauranger och barer. På hotellet finns även restaurang, bar och pool.

Thassos i Grekland