Praktisk golfinformation


Golfbagar/vagn

Golfbagar räknas som specialbagage och flygbolagen tar ofta ut en extra avgift för dessa. Golfutrustning inkluderas inte i den fria bagagevikten och kostnaden kan variera kraftigt beroende på flygbolag. Kontrollera alltid med flygbolaget vad som gäller just för din resa. Det kostar från cirka 300 kronor att ta med på charterflyg men ofta betydligt mer på reguljärflyg. Golfbagen får väga högst 15 kg och endast innehålla golfklubbor och golfbollar.

Läs mer om Golfbagar/vagn Dölj

Vi ber dig att ta med en liten golfbag då golfvagnar ofta kan hyras på plats. På vissa flyg kan golfbag förhandsbokas, hör närmare med din reserådgivare.

Transfer av golfbagar mellan flygplatsen och hotellet ingår inte utan bekostas av resenären. Golfbagar tas med i transferbussen i mån av plats och då mot en mindre avgift. Om du har förhandsbokat golfpaket och transfer ingår transport av din golfbag mellan flygplatsen och hotellet i resans pris.

Vagn

Av utrymmesskäl kan vagnar inte tas med ombord på flyget. De finns att hyra på alla banor som tillåter vagn. Pris ca 50–100:-.


Starttider

På vissa resmål är trycket på banorna stort och det är svårt att få speltider. Därför förbokar VingGolf sina starttider uppemot ett år i förväg på vissa banor. Tiderna är förbokade och de går inte att ändra på plats. Redan när du bokar din golfresa får du reda på vilka speldagar på respektive bana som ingår i greenfeepaketet, avvikelser kan förekomma.

Läs mer om starttider Dölj

Exakta starttider får du på resmålet, antingen på flygplatsen eller i ditt nyckelfack på hotellet. Vi strävar efter att kunna erbjuda starttider på morgonen eller förmiddagen men på grund av att det är stort tryck på vissa banor kan det även förekomma starttider på eftermiddagen. Spel med andra nationaliteter än svenskar kan också förekomma. Under högsäsong kan ett sällskap bestående av fem, eller flera deltagare, få utspridda starttider. Starttider och speldagar kan ändras på grund av tävlingar och andra omständigheter som ligger utanför VingGolfs kontroll. Om så sker erbjuds du en annan bana om detta är möjligt. I annat fall återbetalas outnyttjad greenfee. Det vanliga är att ett greenfeepaket om fyra eller fem dagar startar med en spelledig dag, eller spel på eftermiddagen, för att du inte ska behöva stressa till första tee och hinna få eventuell hyrbil, färdinstruktioner, starttider etc.

Har du en tidig starttid är det inte säkert att hotellets frukostmatsal är öppen. Vissa hotell kan erbjuda frukostpaket efter överenskommelse. Outnyttjad frukost återbetalas inte.

Om du bokar resan nära inpå din avresa kan det vara så att vi redan lämnat tillbaka våra osålda starttider till golfbanorna. Hör med våra reserådgivare när du bokar nära inpå avresan, så kan vi hjälpa till med en förfrågan till destinationen och på så sätt försöka ordna golftider.

OBS! Greenfeepaket och speltider som avbokas senare än två veckor före avresa återbetalas endast om du har avbeställningsförsäkring. Denna ska tecknas i samband med att du bokar din resa. Se resevillkoren § 3.2. VingGolfs reseförsäkring täcker kostnaden för starttid/greenfee som inte kunnat utnyttjats på grund av sjukdom. Läkarintyg krävs. Reseförsäkring ingår inte i resans pris.

Förbokat spelsällskap

Om du har önskemål om att spela i samma boll som ett annat ressällskap, eller kanske önskar tidig eller sen starttid, meddela oss detta redan när du bokar din resa. Vi gör allt vi kan för att tillgodose dina önskemål men kan inte garantera att de går att uppfylla.

Extra starttider

Om du har önskemål om extra starttider eller vill spela på andra banor än de som erbjuds i VingGolfs paket, kan våra reserådgivare givetvis hjälpa dig med telefonnummer, faxnummer eller webbadress så att du själv kan ta kontakt med den bana du önskar spela på. Vi har däremot ingen möjlighet att boka starttider.


HCP-gränser/greenfee

Många banor har en handicapgräns, i Norden är denna ofta 36, medan den utomlands kan vara betydligt lägre. Därför ska du alltid ange ditt handicap då du bokar din resa. VingGolfs gräns är alltid den som anges i tabellen och kan, p.g.a. speciella avtal med banan, vara något högre än banans officiella.

Läs mer om HCP-gränser/greenfee Dölj

Alla handicapgränser hittar du i banfaktan. Ett tips är att alltid ta med ett handicapsbevis på resan, då klubbarnas kontroller ibland är synnerligen noggranna. Handicapsbeviset kan du skriva ut från golf.se när du loggat in med ditt golf-id eller så kan du kontakta din golfklubb. Vi kan inte garantera spel för den som inte uppfyller vår handicapgräns. Ingen återbetalning ges av ej nyttjad greenfee p.g.a. för högt hcp.


Golfvärdar

VingGolfs golfvärdar är mycket populära och ser till så att allt fungerar på resmålet. De ordnar också tävlingar, middagar, utflykter och andra trevliga aktiviteter.

Golfvärdar

Viktig golfinformation

Här hittar du allt som är viktigt att veta om Vings golfresor.

Viktig golfinformation