Om du får ändrade planer

AV- OCH OMBOKNINGS
FÖRSÄKRING
Fulltrygghet

Vings av- och omboknings-försäkring

Ibland måste man ändra sina resplaner. Som när man plötsligt blir bjuden på en väns 50-årsfest, eller när favoritartisten kommer till stan. Vid sådana tillfällen gäller varken hemförsäkringens eller betalkortets avbeställningsskydd.

Med Vings av- och ombokningsförsäkring får du möjlighet att boka om din charterresa hur många gånger du vill fram till 30 dagar innan avresa, oavsett anledning.

Försäkringen ger dig bl.a.:

  • Öppet köp i 3 månader
  • Fria ombokningar
  • Fria namnändringar
  • Avbokning vid sjukdom och uppsägning
  • Bo kvar-garanti
DETTA INGÅR I FÖRSÄKRINGEN

Trygghet före avresa från 249:- per person

Öppet köp i 3 månader
Du har öppet köp i 3 månader när resan bokas mer än 180 dagar innan avresa.
 
Fri ombokning
Har det dykt upp nått annat datumet ni tänkte resa? Inga problem, du får boka om din resa kostnadsfritt fram till 30 dagar innan avresa. Resan kan dock ej bokas om till ett rabatterat alternativ och det nya avresedatumet ska vara max 6 månader från det första avresedatumet.

Fria namnändringar
Har någon i resesällskapet fått förhinder? Då kan du kostnadsfritt byta namn på personen med försäkringen.

Avbokning vid sjukdom
Blir du eller någon nära anhörig akut sjuk, får du avboka din resa och få pengar tillbaka. 

Avbokning vid uppsägning
Du får avboka resan och pengar tillbaka om du skulle ha oturen att drabbas av uppsägning.

Bo kvar om någon i ditt sällskap avbokar
Skulle någon i ditt sällskap behöva avboka med kort varsel p.g.a sjukdom får du och övriga i sällskapet bo kvar i det bokade boendealternativet utan extra kostnader.

Pris per person (barn 2-11 år)

Medelhavet: 249:- (179:-)
Kanarieöarna, Madeira, Egypten: 329:- (229:-)
Gambia, Karibien, Kap Verde, Thailand, Vietnam: 489:- (329:-)

BOKA FÖRSÄKRING

Du kan lägga till av- & ombokningsförsäkringen i samband med att du bokar din resa, eller i efterhand, fram till dess att resans anmälningsavgift är betald. Alla resenärer på samma bokning måste teckna försäkringen för att ändringsvillkoren skall gälla. Försäkringen betalas tillsammans med anmälningsavgiften och kan inte ändras efter att handpenningen har kommit oss tillhanda eller efter att öppet köp-tiden gått ut.

Av och ombokningsförsäkring gäller på resor med charterflyg. För resor med reguljärflyg kan du teckna en separat avbeställningsförsäkring.

Även Grupp & konferensresor har särskilda villkor för Avbokningsförsäkring, se: Avbokningsförsäkring vid Grupp och Konferensresor.

Öppet köp i 3 månader

Öppet köp i 3 månader

"Vi brukar alltid boka sommarresan redan i januari, för att vara säkra på att få vårat favoritrum. I mars hade vi oturen att få en vattenskada i köket. I samband med att vi behövde byta rör passade vi på byta ut vårt gamla kök. Eftersom vi hade av- och ombokningsförsäkring kunde vi avboka resan och använda pengarna till köksrenoveringen."

Fri ombokning

Fri ombokning

"Vi hade planerat en resa till Sunwing Alcudia i början av juni i samband med att skolorna slutar. Min son Johan fick då möjlighet att delta i ett fotbollsläger samma vecka. Tack vare att vi hade Vings av- & ombokningsförsäkring kunde vi boka om vår resa till veckan efter istället. Helt utan kostnad. Alla glada & nöjda!"

Om någon blir sjuk

"Förra våren skulle jag och min fru åka och spela golf i Turkiet en vecka. Tanken var att min Svärmor Ulla skulle ta hand om vår dotter Lina 6 år. Oturen var tyvärr framme. Ulla ramlade och bröt benet någon vecka innan vi skulle åka. Vi fick i princip tillbaka det allra mesta av resan tack vare försäkringen."

Bo kvar-garanti

Bo kvar-garanti

"Vårt kompisgäng brukar åka på sommarsemester varje år. För att hålla kostnaderna så låga som möjligt, brukar vi boka lägenheter där vi bor flera tillsammans. Förra året kunde en av de andra inte åka med p.g.a. sjukdom. Då vi alla hade Vings av- och ombokningsförsäkring så slapp vi betala den merkostnad det annars skulle innebära för oss andra att bo kvar i samma lägenhet."

Också hos Ving