Walt Disney Studios® Park

Walt Disney Studios Park

Klart för tagning!


Har du tänkt på hur Disneyfigurerna får ”liv”? I Walt Disney Studios Park får du komma in bakom kulisserna och se hur det går till vid film-, animations- och TV-produktioner. Här hittar du också de senaste underhållningsnyheterna, som fantastiska High School Musical On Tour Show. Och missa inte The Twilight Zone Tower of Terror™ – om du törs ta hissen upp i det en gång så glamourösa, men numera ödsliga, Tower Hotel… Gör dig redo för ett 13 våningars fritt fall ner i tomrummet! I den unika, interaktiva showen för hela familjen, Stitch Live, kan du prata med Stitch. Årets nya attraktion är Playhouse Disney – Live on Stage. Vilken glädje att se de minsta barnens lycka när de får se Disneyvännerna från Playhouse Disney-kanalen livs levande!

Scenario 1 – Frontlot


Skratta, applådera och låt dig förundras över vår hyllning till det bästa och det mesta av Hollywood. Du kan aldrig veta vem du möter. Här är överraskningarna många. Du kan tom bli upptäckt! Berömd till slut.

Disney studio 1

Disney Studio 1

Strosa längs Hollywood Boulevard som du tidigare bara fantiserat om och där är den: den gyllene Hollywood drömmen! Du är inbjuden att bli en del av den; en tillsynes oändlig gata med glittrande ljus ger känslan av den glamorösa filmstaden.Upplev det mesta och bästa från Hollywood. En kavalkad av filmlegender framför sin hyllning till filmens gyllene ålder. Från det glamorösa 20-talet till "the Swinging 60s" och framöver - det är det ena stjärnspäckade momentet efter det andra. Nu är det din tur att lysa. Det är din tur att sköta ljus och specialeffekter, tro det eller ej, det är din tur att själv göra filmmagi.


Scenario 2 – Production Courtyard®


Följ med bakom scenen till vad som kanske blir morgondagens storfilm. Eller upplev hur det är att vara "On-Air" direkt i TV, i Disneykanalens fantastiska värld. Ta sedan ett Backstage-Pass och se hur filmmagi blir till under the Studio Tram Tour och i Catastrophe Canyon, där du upplever fem naturkatastrofer i samma trånga floddal. Följ med bakom kulisserna, om du vågar?

CinéMagique

CinéMagique

Dröm med vidöppna ögon, när Walt Disney Studios stolt presenterar en känslosam resa genom 100 år av filmskapande. Det här är ett storbildsäventyr där du känner att du dras IN i filmen. Du står ansikte mot ansikte med några av de största stjärnorna i filmhistorien. Du svävar från en klassiker till en annan, ett över-raskande slut och du småler hela tiden. Det är en del av magin.


Studio Tram Tour featuring Catastrophe Canyon

Studio Tram Tour® featuring Catastrophe Canyon®

Stig ombord på vår Studio Tram Tour för en fullspäckad tur bakom scenen, se hur filmmagi blir till. Upptäck hemligheterna bakom filmer och TV-shower. Se hur specialeffekter skapas. Se kostymer, flygplan och andra fordon från några av Disneys filmklassiker. Sedan väntar det oväntade när din vagn tar en avstickare in i Catastrophe Canyon - den mest spektakulära "real life" filmen du någonsin kommer att uppleva.När du kommer in, ökar spänningen. Sekunder senare sänder en mullrande jordbävning chockvågor genom hela vagnen … och dig! Upplev spänning utan slut i den mest fantastiska liveproduktionen någonsin.


Stitch Live

Stitch Live!

Cowabunga, Earth-familjer! Stitch Live! Upplev en vild, ny och interaktiv attraktion som inte liknar någonting du sett tidigare. Bli en av de första som deltar i denna unika attraktion där Stitch agerar med dig uitfrån sin värld – animation i realtid!


Scenario 3 – Backlot


Överlev meteorregnet från Armageddons specialeffekter. Rocka loss i det snabbaste G-kraftsmusikaliska äventyret någonsin i Rock'n Roller Coaster med Aerosmith i huvudrollen. Känn intensiteten i den explosiva Stunt Show Spectacular! Du har just haft en ledande roll i en non-stop action attraktion.

Rock'n Roller Coaster starring Aerosmith

Rock'n Roller Coaster starring Aerosmith

Bunkra upp för den ultimata åkturen, i en häftig rockvideo tillsammans med Aerosmith! Detta äventyr tar dig i rasande fart genom rockmusikens högsta decibel - allt till Aerosmiths pulserande musik! Du glider fram med musiken från 120 högtalare och med mer G-kraft än en astronaut upplever. Samtidigt som musiken "rockar", "rollar" du från 0 till 100 km i timmen på mindre än tre sekunder, in i hårnålskurvor, hjärtklappande djupdykningar och hisnande höjder, upp och ner genom en specialproducerad rockvideon - det är mäktigt!


Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular

Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular®

Du kommer att se några av världens bästa stuntmän framträda. Känn hur hjärtat klappar när den senaste uppvisningen från hjärnan bakom filmlandets mest uppmärksammade, aktionspäckade stunts, drar på i full fart. Se halsbrytande scener, där aktion och äventyr exploderar på scenen. Blinka och du missar en häftig biljakt genom de tysta gatorna i en stad vid Medelhavet. En sak är säker, det slutar med en dramatisk effekt - och då menar vi dramatisk!


Armageddon Special Effects

Armageddon Special Effects

Du är inbjuden att stiga ombord på den spektakulära rymdstationen från den storsäljande actionfilmen Armageddon. Allt är klappat och klart för en resa med extraordinära specialeffekter! Börja med en virvlande tur genom några av de mest spektakulära specialeffekter som någonsin filmats. Just idag, visar specialeffekternas väderprognos tecken på häftiga skyfall - meteorregn! Kommer du att klara dig tillbaka till jorden?


Scenario 4 – Animation Courtyard®


Du kommer inte att tro dina ögon när de tecknade animationerna kommer till liv. Titta noga: i dessa shower och attraktioner avslöjas några av de bäst välbevarade hemligheterna i filmbranschen. Se Disneys favoritfigurer få liv i den illusionistiska, teatrala värld som kallas "Animagic". Upplev även hur de största animationerna skapas såsom "the Art of Disney Animation".

AniMagic

AniMagic

Förbered dig för en resa in i en värld där animationens magi och fantasi är verklig. Fantastiska dockor och Disneyfigurer kommer till liv som aldrig förr och drar dig med in i en magisk resa tillsammans med Disneys mest älskade klassiker, som Djungelboken, Pinocchio och Dumbo - den flygande elefanten. Upptäck en ny dimension i animation som tar dig bakom filmduken och in i din fantasi.


Art of Disney Animation

Art of Disney Animation®

tig in i Disney Animation Studios fantastiska värld och upptäck hur magin börjar. Se dina favoritfigurer få liv rakt framför dina ögon, och lär dig några av tricken bakom hantverket. I Drawn to Animation Theater, kommer du att se hur Disneys tecknare ger de animerade figurerna liv. Du får även en glimt av några sekvenser från en framtida tecknad storsäljare - Det är en tjuvtitt bara för dig! När du har sett experterna arbeta, kan du försöka själv på olika interaktiva animationsprogram. Med alla de tips du just fått, kan du själv skapa ett eget litet konststycke.


Flying Carpets over Agrabah

Flying Carpets over Agrabah

Aladdin är tillbaka - och vill ha med dig i sin film! Du har blivit utvald till statist i den fartfyllda "Flying Carpets over Agrabah", som kommer att bli Aladdins regidebut. Stig ombord på en av hans 16 magiska flygande mattor och när du hör "Tagning!" tar din fantasi med dig in i en helt ny värld av illusioner. Populär barnattraktion där föräldrarna har en god chans att fotografera!