Viktigt att veta


Resmålsservice

Till Disneyland Paris reser du på egen hand.

Så reser du hit

Till Disneyland Paris reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Direktflyg finns från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Paris.

Vings hotellpaket

Om du väljer att resa till Paris på egen hand, kanske genom att använda dina bonuspoäng på flyget, köra bil eller ta dig dit på annat sätt, så erbjuder Ving förmånliga hotellpaket. På alla Disney´s temahotell samt Algonquin´s Explorers Hotel kan du boka paket, både med och utan entré.

Transport till/från flygplatsen

VEA har expressbussar, som avgår varje hel- och halvtimme, till och från flygplatsen Charles de Gaulle i Paris till Disneyland® Resort Paris. Tiderna varierar beroende på veckodag men vanligast går de mellan klockan 08.30–20.30 från flygplatsen till hotellen och från Disney´s hotell till flygplatsen avgår bussarna mellan 07.30–19.30. Bussarna stannar utanför Disneyhotellens entréer, så det är ett bekvämt sätt att transportera sig. Biljetter köps på nätet via VEAs hemsida https://www.vea-shuttle.co.uk, vid VEAs servicedisk på flygplatsen (Roissy Charles de Gaulle terminal 2E/2F) eller på bussen.

Aktiviteter & nöjesliv

Förutom Disneyland Park och Walt Disney Studios så finns det kvällsnöjen i området Disney Village. Exempelvis Buffalo Bills Wild West Show och biograf samt diskotek. En 18-håls golfbana finns också i området.

Mat & dryck

Förutom restaurangerna på hotellen så finns ett stort utbud av restauranger och barer i Disney Village. Även i parkerna finns gott om restauranger.

Kommunikationer

Från de flesta hotellen är det gångavstånd till parkerna, men det finns även en buss som trafikerar från alla hotell till parkerna. Gäller dock ej Davy Crocket Ranch som ligger 6 km utanför parken och där man måste ha en egen bil för att ta sig till parkerna.

Valuta & kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kreditkort. Många hotell tar en kreditkortsnota som garanti för extra utgifter på hotellet.

Försäkra dig

Mycket kan ske mellan bokning och avresa, sjukdom t.ex. Har du en avbeställningsförsäkring får du igen dina pengar så att du kan resa vid ett senare tillfälle. En ordentlig reseförsäkring är också en god idé. Att råka ut för långa förseningar eller att bli bestulen är illa nog. Att bli sjuk eller råka ut för ett olycksfall kan innebära nästan obegränsade kostnader och dessutom en förstörd semester. Med en försäkring kan du t.o.m. få en ny resa om olyckan skulle vara framme. Läs mer: ving.se/forsakringar

Övrigt

Vissa attraktioner och restauranger i parkerna, samt pooler på hotellen, kan vara stängda begränsade perioder med anledning av serviceunderhåll, reparation eller på grund av dåligt väder.

Turistbyrå

Franska Turistbyrån
Telefon: 08 - 566 112 08
http://se.franceguide.com/press/Franska-Turistbyran-Maison-de-la-France