Disneyland® Park

Disneyland® Park

Här blir drömmarna verklighet!


Drömmarna blir verklighet så snart du sätter foten på Mainstreet, USA ®. Här träffar du Kalle Anka, Disneyprinsessorna, Blixten McQueen och alla de andra kända Disneyfigurerna, som du kanske bara har sett på film. Du kommer rakt in i den häftigaste nöjesparken av alla, full av klassiska Disney-äventyr. Året runt firas med massor av festliga upptåg och parader. Stolt presenteras Disney's Magiska Stunder - missa inte det! I Monsters Inc.'s egen "Scream Academy" är alla skrik välkomna och för de yngre barnen bjuder kocken Remy från Ratatouille till fest. Toy Story Playland, den gigantiska lekparken för den som har krympt till en leksaks storlek får du inte missa. Häng med när prinsessan Tiana samlar alla Disney-figurerna i en svängig parad. De väntar bara på dig!


Main Street, U.S.A®


Main Street, U.S.A®
Main Street, U.S.A®
Main Street, U.S.A®

Du går in i en annan värld när du tar dina första steg på Main Street, U.S.A.® Medryckande musik flödar och här möter du berömda Disneyfigurer, hästdragna spårvagnar till Central Plaza, butiker med kuriosa, restauranger, allt från Amerika i slutet av 1800- talet.

Från Main Street Station ekar ångvisslor från ångloken då Disneyland Railroad är på väg ut för den stora turen runt Disneyland® Park. Avsluta dagen med att uppleva en av de färgsprakande paraderna! Vid slutet av Main Street, U.S.A.® möts alla de fem "länderna". Vilket vill du utforska härnäst?


Adventureland®


Adventureland®
Adventureland®
Adventureland®

I Adventureland® får du spänning och äventyr. Det är det mest exotiska landet av alla, fullt av upptäcktsresande, pirater och pionjärer. Klättra upp i trädhuset La Cabane des Robinson på Adventure Isle, eller upplev Aladdins magiska värld när du utforskar en orientalisk basar. Var på din vakt, längre fram vajar piratflagg över ett hotfullt spanskt fort, där de karibiska piraterna håller till. Det här är en av Disney's populäraste attraktioner där du seglar rakt in i en piratattack i en hamnstad i kolonierna. Pirates of the Carribbean är för modiga små sjörövare, som vågar segla rakt igenom piraternas vilda strider.

Vill du ha ännu mer spänning? Åk till Adventure Isle, en spännande äventyrsö med hemliga grottor, brusande vattenfall och en hängbro. Dina äventyr tar aldrig slut på Adventureland!

I Adventureland finns en av Europas häftigaste berg och dalbanor: Indiana Jones™ and the Temple of Peril: Ett spännande äventyr från Disney och George Lucas som avslutas med en hisnande loop. I den vilda, otämjda djungeln upptäcker du resterna av antika tempel. Stig ombord och äventyret kan börja.


Fantasyland®


Fantasyland®
Fantasyland®
Fantasyland®

Förtrollande Fantasyland® lånar illusioner från sagor och traditionella legender för att skapa lockande attraktioner, som är särskilt spännande för yngre besökare. Sleeping Beauty's castle, Törnrosas slott, symbolen för Disney's verk, är ingången till detta magiska land. I draklyan under slottet väntar ett rödögt, eldsprutande monster!

En av de populäraste attraktionerna är Peter Pan's Flight. Äntra en piratgaljon för att flyga till Never Never Land där den illvillige kapten Krok väntar tillsammans med Peter Pan. Efteråt kan du besöka den galne Hattmakarens stora tekoppar, rida på Dumbo den flygande elefanten, eller uppleva Pinocchios resor. Besök även Nalle Puh och hans vänner! Den förtjusande attraktionen "It's a small world" tar dig med på en musikalisk resa runt jorden. Prova Le Pays des Contes de Fées (Sagoboks-landet), antingen som en kanalbåtstur genom en fantasivärld av sagobyar i miniatyr eller genom att åka Casey Jr - le Petit Train du Cirque.


Discoveryland


Discoveryland
Discoveryland
Discoveryland

"Honey, I shrunk the Audience" är en av Disneyland® Resort Paris mest populära attraktioner. Den förvirrade professor Szalinski har blivit utnämnd till Årets uppfinnare och kommer ut på scenen på Inbillningsinstitutet för att ta emot sitt pris. Du sitter med i publiken, då allt börjar gå fruktansvärt fel, och plötsligt ser du livet ur ett helt annat perspektiv - En upplevelse du inte får missa!

En av Disneyland Paris mest spännande åkturer är den fantastiska Space Mountain 2. Kliv ombord på ett rakettåg och bli uppskjuten, för att sedan snurrande, spinnande, svängande falla genom ett mörkt universum fullt av asteroider och meteorregn. Star Tours™ ger dig ett galaxäventyr som får dig att tappa andan. Ett äventyr från Disney och George Lucas där den senaste tekniken för flygsimulering används. Efteråt kan du ta en tur ombord på de flygande farkosterna från Orbitron. I Les Mystères du Nautilus kan du besöka kapten Nemos ökända ubåt från "En världsomsegling under havet", men se upp så inte jättebläckfisken anfaller!


Frontierland


Frontierland
Frontierland
Frontierland

Ett land med spänning och romantik, där du kan återuppleva legenderna från den amerikanska västern. Flodbåtar från Mississippi glider värdigt fram i vattnet, förbi Big Thunder Mountain, där ett framrusande tåg tar dig på en farofylld färd från höga klippor till förrädiska gruvgångar.

Gå längs brädlagda gångar förbi butiker och restauranger, allt i gammal amerikansk Västernstil.

En isande upplevelse väntar dig på Phantom Manor, en ondskefull villa som hemsöks av ett skojfriskt gäng med okynniga spöken. Kommer du att kunna slingra dig ur deras grepp? Missa inte en romantisk Mississippikryssning med hjulångaren Thunder Mesa Riverboats, men se upp för rövare och banditer...

På Cottonwood Creek Ranch kan barnen umgås med de små djuren på Critter Corral, medan Legends of the Wild West visar fängelset, kavalleriförläggningen, tipis, vyer från en pionjärutpost och en indianby.

Djupt inne i hjärtat av den amerikanska västern, finner du The Chaparral Theater, där spännande och färgsprakande shower äger rum, samt ett trevligt lekområde för barn i indianmiljö.