Kryssning i Indiska oceanen, 14 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Sex olika resmål i tre länder
  • Fyra dagar ute till havs
  • Tre dagar i Mumbai
  • Indisk atmosfär
  • Varierat utbud av restauranger och underhållning
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Helpension ingår

Här är en kryssning för dig som är nyfiken på Indien eller som har varit där tidigare och inte kan få nog. Fartyget börjar med att kasta loss från hamnen på Maldivernas huvudö Male, för att sedan fortsätta mot Sri Lanka och därefter besöka hela fyra olika resmål i Indien innan kryssningen avslutas tillbaka på Male. Du får hela tre dagar på dig att utforska Mumbai (tidigare Bombay), en vistelse som avslutas med en dag ute till havs för att smälta alla nya intryck. Fartyget som blir ditt hotell under resan heter Costa neoClassica, och är ett elegant mindre fartyg som passar vuxna som reser utan barn.

Läs mer om kryssningen Dölj text

På Maldiverna har du ett dygns vistelse innan fartyget kastar loss, ett dygn som med fördel kan ägnas åt snorkling eller dykning i världsklass. Den första dagen ombord spenderas ute till havs då du kan passa på att utforska Costa neoClassicas alla faciliteter. Morgonen därpå anländer fartyget till Colombo, Sri Lankas färgstarka huvudstad. Här finns gott om shoppingcentrum och restauranger, och vill du fynda ska du leta dig fram till basaren i Pettah. Efter en dag i Colombo väntar ytterligare en dag ute till havs innan fartyget lägger till vid hamnen i Marmago, som ligger ca 45 minuters bilväg från Goas huvudstad Panaji. Här möts du av ett indiskt myller av färger, dofter och sevärdheter.

Morgonen därpå har du tre dagar i den massiva mångmiljonstaden Mumbai att se fram emot. Den kokande staden bubblar av energi och pulserar av liv. Här möts du av vänliga människor, mångkultur och myllrande marknader. Här spelades filmsuccéen Slumdog Millionaire in och kåkstäderna som huserar miljontals människor är fortfarande verklighet. Från enklaste skjul till förnämaste lyxhus, allt finns i den här staden. Efter vistelsen i Mumbai väntar en dag ute till havs innan Costa neoClassica lägger till vid New Mangalore på södra Indiens kust. Området runt hamnen domineras av vackra stränder kantade av palmer. Centrala Mangalore är som, de flesta andra Indiska storstäder, ett myller av människor och trafik. Vill du uppleva äkta indisk atmosfär rekommenderas Central Market i stadens centrala delar. Kryssningens sista stopp är Cochin, den indiska hamnstaden som bjuder på en av de vackraste naturhamnarna längs kusten. Ett utflyktstips är att ta en båttur genom farvattnen in mot staden och njuta av de vackra landskapen som utgör Alappuzha-distriktet. Dagen därpå spenderas ute till havs innan Costa neoClassica kryssar tillbaka mot Maldiverna där kryssningen avslutas.


Pass och visum
Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Svenska medborgare måste ha inresetillstånd till Sri Lanka. Detta får man enklast genom att ansöka på: http://www.eta.gov.lk/slvisa tidigast tre månader i förväg. Vi rekommenderar att du ansöker senast en vecka innan avresa. Resenärer med annat medborgarskap eller ursprung än svenskt ombeds kontakta Sri Lankas Ambassad.

För resa till Indien krävs visum, gör din ansökan på den här sidan: https://indianvisaonline.gov.in/visa i god tid innan avresan. Observera att Costa Cruises inte godkänner elektroniskt visum, och du behöver välja "Regular Visa Application" vid ansökan.
För inresa i Indien krävs att passet är giltigt minst 6 månader efter ankomst till Indien.

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ha en längre hotellvistelse? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

0771-995 995