Se hotell (13)

Resor till Barbados

Barbados

En resa till Barbados innehåller allt man kan begära av Karibien; god mat, fina stränder, frodig natur och en välkomnande atmosfär.

Barbados är ingen stor ö, den är mindre än fem mil tvärs över. Ändå rymmer den mycket att både se och göra. Längs kusten avlöser stränder av olika slag varandra, från vindsurfarnas favorit Silver Sands Beach på sydkusten, till den lilla och lugna Paradise Beach på västkusten. Och allt däremellan. Vill du ha lite omväxling från strandlivet under din resa till Barbados rekommenderas ett besök i huvudstaden Bridgetown, inte större än att du hinner utforska den under en dag. Och varför inte ta en tur till någon av öns gamla sockerplantager? Men planera inte för mycket, Barbados är fullt av härliga överraskningar, och man vet aldrig hur lång tid de tar. Det kan vara en improviserad cricketmatch, ett stånd vid vägkanten som säljer nygrillad flygfisk eller ett besök på världens äldsta romdestilleri: Mount Gay.

Syd- eller västkust?

Ving erbjuder resor till Barbados sydkust och till västkusten nära öns bästa stränder, med rosavit korallsand och turkosblått vatten. Var du väljer att bo är naturligtvis en smaksak, men det brukar sägas att utbudet av nöjesliv och shopping är bättre på sydkusten, medan västkustens stränder är längre och havet lugnare än på sydkusten. Det är också så att det finns flera lyxhotell på västkusten. Oavsett vilket hotell du bor på under din resa till Barbados kan du vara säker på en viss stil. Barbados är ju en gammal brittisk koloni, och det är ett arv man är stolt över. Man klär gärna om till middag om man ska gå ut och afternoon tea är en lika omtyckt tradition som cricket. Men detta är ju ändå en ö i Lilla Antillerna, så det brittiska är skönt uppblandat med karibiskt och resultatet är Barbados, en av Karibiens mest varierade och välkomnande öar.

Vings resor till Barbados

När det kommer till hotell finns ett brett urval att välja bland när du bokar din resa till Barbados med Ving. Här finns allt från prisvärda, små lägenhetskomplex till större, exklusiva hotell. För dig som vill unna dig något extra eller ska åka på bröllopsresa kan vi rekommendera det högklassiga Signature-hotellet Sandals Barbados. Hotellet har 18-årsgräns och ligger direkt vid en av öns paradisstränder, på hotellet finns ett tiotal restauranger och All Inclusive ingår i priset. Ska du resa med barn är Family Comfort-hotellet Bougainvillea Beach Resort ett bättre alternativ. Här finns barnklubb, lekplats och ett fint poolområde direkt vid stranden.

Bra att veta
 • Hotell i alla prisklasser
 • Lyxhotell
 • Familjehotell
 • All Inclusive
 • Fina sandstränder
 • Bra restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Barbados

Resmålet har ännu inga omdömen

Skriv omdöme
Väder
 • januari
28°21°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • februari
29°21°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
29°21°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
30°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juni
30°24°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • augusti
30°24°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
30°23°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • oktober
30°23°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
29°23°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
29°22°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
Stränder
På Barbados finns över 50 stränder att välja mellan. På sydkusten är vind- och kitesurfing uppskattade nöjen då det blåser mer här. På västkusten är det lugnare, med klassiska paradisstränder kantade av palmer och med finkornig, vit sand. De flesta stränder har goda faciliteter så man kan stanna hela dagen om man vill.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 15 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Barbados kan du resa med reguljärflyg året runt på flexibla reslängder.
Till Barbados kan du resa med reguljärflyg året runt med flexibla reslängder. Condor flyger via Frankfurt under vintern (nov-mar). Det finns också flera andra flygförbindelser att välja mellan. Med Condor via Frankfurt tar det ca 15 timmar med bytet inkluderat.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen på Barbados till hotellen på sydkusten är ca 20 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik. Till hotellen på västkusten är den ca 45 minuter (ca 25 kilometer).
Mat, dryck och nattliv
Barbados utbud av restauranger går att sammanfatta som en stor variation av god kvalitet. Här finns allt från gatustånd till gourmetrestauranger.
Barbados nattliv är relativt lugnt.
Shopping
På Barbados finns ett bra utbud av shopping med gott om affärer och butiker. Populärt att köpa är rom, lokalt hantverk och strandartiklar.
Aktiviteter och sevärdheter
På Barbados kan du ägna dig åt aktiviteter som vattensporter, fiske, golf, cricket och vandring.
Hur du tar dig runt
Det är bäst att ta sig runt på Barbados med taxi, lokalbuss, privata minibussar eller hyrbil.
Fakta

Vår service

Vistelsen på Barbados är på egen hand.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel.

Pass och visum

Vid in- och utresa till Barbados måste alla resenärer lämna fingeravtryck på Grantley Adams-flygplatsen. Barn under 16 år och innehavare av diplomatpass är undantagna.
Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt på Barbados

Från och med 1 juli 2018 har man inför en turistskatt på Barbados. Skatten gäller per rum och natt och varierar från 2,5 USD till 10 USD beroende på hotellets officiella klassificering. Skatten betalas direkt till hotellet vid avresa.

Valuta och betalning

Barbadian Dollar (BDS). USD accepteras i hög utsträckning då de båda valutorna är låsta mot varandra. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

-5 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Barbados