För dig som har en inbokad resa till och med 15 november

Information om reseavrådan

Senast uppdaterad 2020-09-21

UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till Andorra, Belgien, Cypern, Danmark, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norge, Nederländerna, Polen, Portugal, San Marino, Schweiz, Spanien, Storbritannien Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike.

Från den 21 september hävs avrådan för resor till Finland och Slovakien.

För övriga länder inom EU, EES och Schengenområdet förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 7 oktober 2020.

För övriga världen förlängs reseavrådan till och med 15 november.

Resor inom EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien med förlängd avrådan till 23 september
För dig som har en inbokad resa till länder som UD fortsatt avråder från inom EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien innebär det att din resa ställs in. Berörda kunder informeras om detta. Vi kontaktar dig, du behöver inte höra av dig till oss.

Resor utanför EU – förlängd reseavrådan till och med 15 november
För dig som har en inbokad resa till ett land utanför EU, förlängs UDs reseavrådan till och med den 15 november. Det innebär att din resa ställs in. Berörda kunder informeras om detta. Vi kontaktar dig, du behöver inte höra av dig till oss.

Vi uppdaterar informationen löpande här på Ving.se och kommer med mer fakta så snart vi vet mer. Skulle din resa komma att påverkas kontaktar vi dig, du behöver inte höra av dig till oss.

Frågor och svar

Kan jag boka om min resa?

Om du har bokat en charterresa (åttasiffrigt bokningsnummer) och har vårt av- och ombokningsskydd, kan du fram till 30 dagar för avresa utan kostnad boka om till en annan charterresa på en senare tidspunkt, t.ex. till sommaren 2021. Önskar du boka om din resa kan du följa anvisningarna här.

Om du inte har vårt av- ombokningsskydd, är det normala avbokningsvillkor som gäller. Här hittar du våra regler och resevillkor.

Vid förändringar av inbokad resa

I dessa tider skrivs och spekuleras det mycket i media om den pressade situationen för flera företag inom resebranschen, i synnerhet för vissa flygbolag. Har du ha en bokning där förutsättningarna för din resa ändras så kommer Ving att kontakta dig snarast.

Av- och ombokning

Har jag rätt att avboka om jag känner oro och inte vill resa i sommar eller senare?
Vanliga av- och ombokningsregler gäller, men har du ett läkarintyg pga akut/allvarlig sjukdom kan du avboka enligt vanliga villkor. Detta gäller om du har tecknat Vings av- och ombokningsförsäkring. Om du inte har vårt extra försäkringsskydd återbetalar inte Ving vid avbokning, då ombeds du kontakta ditt eget försäkringsbolag.

Vad händer om jag inte betalar min resa?
Om du väljer att inte betala din anmälningsavgift kommer din resa att avbokas automatiskt om inte betalningen är Ving tillhanda vid utsatt tid och dag.

Behöver du avboka din resa, och har betalat hela eller delar av din resa, är du välkommen att ta kontakt med oss så hjälper vi dig. Har du inte gjort din slutbetalning kommer vi inte kräva in ett större belopp av dig men det är viktigt att resan avbokas. Våra avbokningskostnader styrs av våra resevillkor - se tabellen nedan.

Det här gäller vid av- och ombokning enligt resevillkor

(Gäller endast för våra paketresor med charterflyg. Andra villkor kan gälla om man reser med reguljärflyg.)


Mer än 40 dagar till avresa

Läs mer Avbokning
Anmälningsavgift
 
Ombokning
50 % av anmälningsavgiften
 
Med av- och ombokningsskydd
Ingår bl a fri ombokning t o m 30 dagar före avresa. 
Dölj


30 - 39 dagar kvar till avresa

Läs mer Avbokning
25% av resans pris*
 
Ombokning
Villkor som vid avbokning och ny resas kostnad
 
Med av- och ombokningsskydd
Avbokning vid sjukdom eller uppsägning samt möjlighet att bo kvar om någon i sällskapet avbokar. 
Dölj


7 - 29 dagar till avresa

Läs mer Avbokning
50 % av resans pris*
 
Ombokning
Villkor som vid avbokning och ny resas kostnad
 
Med av- och ombokningsskydd
Avbokning vid sjukdom eller uppsägning samt möjlighet att bo kvar om någon i sällskapet avbokar. 
Dölj


Mindre än 7 dagar till avresa

Läs mer Avbokning
100 % av resans pris
 
Ombokning
Villkor som vid avbokning och ny resas kostnad
 
Med av- och ombokningsskydd
Avbokning vid sjukdom eller uppsägning samt möjlighet att bo kvar om någon i sällskapet avbokar. 
Dölj


*Minsta belopp är anmälningsavgiften.

Känn dig trygg när du reser med oss
Alla paketresor som bokas hos Ving skyddas av resegarantilagen, det gäller både nya inbokade resor och resor som du bokat tidigare. Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten i händelse av insolvens. Läs mer om resegarantin här.

Information om situationen just nu

Vi följer utvecklingen noga kring Coronavirusets spridning och följer som alltid Utrikesdepartementets rekommendationer och Folkhälsomyndigheters uppdateringar.