Information om resor från Köpenhamn

Senast uppdaterad 2020-11-10

Information om reseavrådan för dig som bokat en resa från Köpenhamn
Portugal - Madeira
Det danska utrikesministeriet avråder för tillfället alla inte nödvändiga resor till Portugal. Då reseavrådan inte är uppdelat per region, gäller den även Madeira trots låga smittotal. Därför är alla avgångar i november nu inställda. Första avgången till Madeira beräknas därför till den 21 december, om avrådan inte förlängs.

Spanien
Det danska utrikesministeriet avråder fortsatt från alla icke nödvändiga resor till Spanien. Detta är beslutat då Spanien för närvarande inte uppfyller de kriterier som det danska utrikesministeriet kräver för att häva avrådan. Därför har vi ställt in alla charteravgångar till Kanarieöarna från Danmark i november. Beräknad första avgång till Gran Canaria är 16 december och till Teneriffa den 20 december om inte avrådan förlängs.

Vi kontaktar alla berörda gäster i turordning.

Som alltid, vill vi påminna om att du som resenär har ett eget ansvar för att hålla dig uppdaterad om något ändras inför din resa, exempelvis vad gäller inresan till landet du reser till. Håll dig uppdaterad via Sweden Abroad.

Här hittar du också information om saker som är bra att tänka på inför avresan.

Information om situationen just nu

Vi följer utvecklingen noga kring Coronavirusets spridning och följer som alltid Utrikesdepartementets rekommendationer och Folkhälsomyndigheters uppdateringar.