• SOL OCH BAD

5 oförglömliga rundresor

Text: Morten Stausholm & Kristofer Kebbon

Foto: Vings bildarkiv & Morten Stausholm

Vill du att din nästa semester ska bli något utöver det vanliga? Boka en rundresa! Vings rundresor tar semesterupplevelsen till en helt ny nivå. Inte nog med att du lär dig massor om landet du reser till, du får dessutom en semester du aldrig glömmer. Här är några av de bästa rundresorna vi kan erbjuda.

Black River

Rundresa på Jamaica

Av alla underbara öar i Karibien är det få som överträffar Jamaica när det gäller upplevelser. Mycket handlar förstås om musik och Bob Marley, men ön bjuder på mycket mer än så. Förutom att vandra i Bob Marleys fotspår (Tuff Gong-studion, Nine Mile, Trenchtown m.m.) besöker vi flera av Jamaicas absoluta höjdpunkter. Från flottarna på Martha Brae-floden och krokodilerna på Black River, via kaffe och rom på Blue Mountains till Port Antonio och de kända stränderna Frenchman’s Cove och Blue Lagoon. Och mycket, mycket mer…

Vietnam Nord till Syd

Vietnam är ett av Asiens mest spännande länder, och eftersom Ving har en lång historia i landet har vi massor att berätta. Denna resa ta dig från nord till syd och på vägen hinner vi besöka UNESCO-världsarv som Halong Bay och Hoi An, men vi fokuserar också på Ho Chi Minh och hans liv i huvudstaden Hanoi. Rundresan inkluderar även den kejserliga huvustaden Hue, segling på parfymfloden och avslutas med Mekong-deltat och ett besök i den livliga metropolen Ho Chu Minh-staden (f.d. Saigon)

Angkor wat

Kambodja med Bangkok

Thailand är, som många svenskar känner till, ett paradis utan dess like. Men om du bara stannar i ditt strandparadis missar du mycket annat som landet har att erbjuda. På denna rundresa får du både uppleva Bangkok, med sina imponerande tempel och palats, och livet på landsbygden. Du besöker den berömda bron över floden Kwai och flera makalösa höjdpunkter i Kambodja, som Angkor Wat och de andra imponerande templen i Siem Reap-djungeln, samt Phnom Penh – huvudstaden som intogs av röda khmererna 1975 och sedan tömdes. Här berättar vi om den svåra tiden som Kambodja genomgick under Pol Pots regim, men också den utveckling som Phnom Penh har genomgått sedan dess.

Senegal och Gambia

Att resa till Gambia i Västafrika är en fantastisk upplevelse. För att få ut maximalt av vistelsen rekommenderar vi varmt någon av våra 5- eller 8-dagars rundresor. Den längre rundresan har sitt fokus i grannlandet Senegal. Här finns flera reservat där du kan pricka av såväl noshörningar som giraffer och zebror. Andra höjdpunkter är huvudstaden Dakar, med sitt organiserade kaos, och den historiska slavön Goree Island. Vi besöker också den nordliga delen av landet, med världsarvsstaden S:t Louis, fågelreservatet Djoudj och den förtrollande moskén i Touba.

Kuba och Havanna

Det finns de som säger att Kuba ska upplevas nu, innan landet mister sin speciella charm och särart. Frågan är om det någonsin kommer hända, med det finns ändå all anledning att resa till denna fantastiska ö. Dör det är svårt att inte fängslas av Kubas moderna historia, med invasionen av Grisbukten, Fidel Castro, Che Guevaras kamp och de vackra byggnaderna i gamla Havanna. Och det är lika fascinerande att se hur oerhört välkomnande befolkningen är, trots besvärliga förhållanden. De delar gärna med sig av sina traditioner och berättelser, sin musik och sina känslor.