Utflykter, Khao Lak

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Phang Nga - A taste of Thailand

Phang Nga - A taste of Thailand

En intressant och varierad dag med många upplevelser, sevärdheter och färgstarka intryck.

Läs mer Dölj

Vi reser med buss genom det fruktbara landskapet till Phang Nga-bukten. Vegetationen är varierad och vägen kantas av kokospalmer, gummiplantager och ris- och ananasfält. Vi stannar vid en gummiplantage och tittar närmare på hur de arbetar. Under turen besöker vi det gyllene grottempelet som består av en tredelad grotta. I templet finns en liggande Buddha som är tolv meter lång och mer än 200 år gammal. I bergssluttningen utanför lever makaki-apor som är heliga för lokalbefolkningen.

När vi kommer fram til Phang Nga-bukten går vi ombord på longtail-båtar som tar oss genom mangroveskogen. Detta är en förunderlig värld med ett virrvarr av sammanflätade träd och rötter och ett helt speciellt djurliv.

Efter en stund i mangroveskogen kommer vi ut på havet, och här möts vi av storslagen natur med kalkstensöar som stiger upp ur det turkosblå havet. Vid en av öarna glider båten in under en klippavsats som på undersidan är täckt av stalaktiter. Klippan är ett populärt tillhåll för fladdermöss, men djuren skräms av båtmotorerna och flyr raskt.

Båtresan fortsätter förbi ön Koh Pin Kan, som också kallas James Bond Island. Här spelades nämligen några av scenerna i Bondfilmen "Mannen med den gyllene pistolen" in 1974. Denna vackra ö blir flitigt fotograferad!

Vi stannar en stund vid Koh Panyi, en muslimsk fiskeby byggd på pålar i vattnet. Där får vi uppleva vardagslivet. Vi äter lunch på en av de många särpräglade restaurangerna. Under dagen berättar guiden också om det sociala livet i Thailand. Vi stannar också till vid en cashewnöt-butik, där vi får lära oss mer om produktionen av dessa nötter.

I priset ingår:
Transport, lunch, vatten och te eller kaffe. Övrig måltidsdryck köper man själv.

Tid:
Ca 07.00-17.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide samt engelsktalande lokalguide.

Bra att ta med:
Kamera, fickpengar, solhatt och solkräm med hög skyddsfaktor. Vid besöket i templet behövs kläder som döljer axlar och knän. Ta även med en varm tröja till hemresan, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.

Övrigt:
Inträde till templet tillkommer, ca 20 THB.

Similan Islands, de nio öarna

Similan Islands, de nio öarna

Thailands, kanske till och med världens, bästa dyk- och snorklingsparadis!

Läs mer Dölj

Endast en timmes resa väst om Khao Laks strand ligger Similan Islands. De totalt elva öarna ligger som ett pärlband i Andamanska havet.

Tillsammans med vår skandinavisktalande guide tar vi oss i speedbåt ut på havet med kurs mot öarna. Under båtturen serveras frukt och dricka.

Under dagen gör vi två stopp där vi hoppar i från båten och snorklar vid fantastiska rev. Snorklingsutrustningen, det vill säga fenor och cyklop, får du låna gratis. Här finns många olika fiskarter, allt från clownfiskar till svärdfiskar. Har vi tur får vi även se stora havssköldpaddor.

På den största ön Koh Similan serveras lunch som består av en thailändsk buffé. Efter maten får du tillfälle att vandra runt på egen hand och ta dig upp på toppen av några speciella klippor, med fantastisk utsikt över horisonten.

Dagens sista stopp blir vid en paradisstrand där vi får avnjuta en härlig stund på stranden och simma ut för att upptäcka ännu mer av den fantastiska värld som finns under ytan.

Mätta på sol och snorkling, tar vi oss hem igen.

I priset igår:
Transport, lunch, någonting lätt att äta på båten samt förfriskningar. Handduk och snorklingsutrustning (simfötter och cyklop).

Tid:
Ca 06.00-18.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, kamera, solhatt och solkräm med hög skyddsfaktor.

Övrigt:
I hamnen finns undervattenskameror att köpa. Ta även med en varm tröja, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.

Surin Islands

Surin Islands

Snorkeltur bland humrar, obebodda öar och en folkgrupp.

Läs mer Dölj

Vi börjar färden mot Surin Islands i buss. Efter någon timme kommer vi till Kuraburis hamn där vi går ombord på en båt för ytterligare en timmes färd över Andamansjön. Väl framme, cirka fem mil från hamnen, möter vi paradiset.

Surin Islands utgörs av sammanlagt fem öar. Under dagen stannar vi till tre gånger för att snorkla. Här ligger korallreven lite grundare vid strandkanten och detta betyder fantastisk snorkling. Området är även känt för sina stora humrar! Till lunch serveras thailändska delikatesser på en av öarna. Efteråt har du tid att koppla av på en vit sandstrand och lyssna på vågorna.

Alla öar utom en är obebodda, känd som Torina Island. Folkgruppen som lever på ön kallas havszigenare. Tidigare bodde de på sina båtar, men efter tsunamin 2004 har de bosatt sig på ön. Havszigenarna kommer ursprungligen både från Myanmar och Thailand, de har ett eget språk och egentligen ingen nationalitet. De har inget pass och lever till största delen av fiske. Vissa kan då och då resa till ett arbete på fastlandet, men det tar ungefär fyra timmar med longtail-båt. Havszigenarna lever ett mycket blygsamt liv, med vissa bekvämligheter de inte vill ge upp. Många av dem har tv i sina trädhus!

Vår utflykt avslutas med ett besök i deras by Moken Village. Därefter är det dags att vända hemåt igen, mot Kuraburis hamn och Khao Lak.

I priset ingår:
Transport, lunch, någonting lätt att äta på båten samt förfriskningar. Handduk och snorklingsutrustning (simfötter och cyklop).

Tid:
Ca 07.00-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, solkräm med hög skyddsfaktor, kamera och fickpengar. Om det blåser, kan det även vara värt att ta med en långärmad tröja till hemresan.

Dykning

Dykning

Phuket är känt för sina fina stränder och det kristallklara vattnet, där det finns vackra koraller och exotiska, färgglada fiskar. Längtar du efter att få uppleva världen under ytan, kan du anlita Scandinavian Divers!

Läs mer Dölj

Skolan är skandinavisk och har skandinaviska instruktörer. Du kan få göra ett provdyk i simbassäng och ta en kurs, där du lär dig grundtekniken för dykning. Du kan även köpa till ytterligare dyk med instruktör.

Priset för en grundkurs till PADI Open Water Diving med certifikat är flera gånger lägre än i Skandinavien. Vattnet är varmt och skönt. Omgivningen helt underbar. Det här är en erfarenhet du verkligen skall unna dig!

Ta kontakt med oss för mer information om Scandinavian Divers dykskola, dagliga dykturer och kurser.

Om du redan har certifikat, kan du delta i deras härliga dykutflykter.

Scandinavian Divers har sitt kontor i Chalong men hämtar och lämnar dig från ditt hotell.

<b>I priset ingår:</b>
Transport.

<b>Tid:</b>
Ca kl. 08.00–17.00.

<b>Färdledning:</b>
Skandinavisk eller engelsktalande guide.

<b>Bra att ta med:</b>
Badkläder, solhatt, solkräm med hög skyddsfaktor och kamera.

Similan Tachai Islands

Similan Tachai Islands

Båttur, djungel och snorkling!

Läs mer Dölj

Koh Tachai är en obebodd ö som ligger ungefär halvvägs mellan de marina nationalparkerna Similan och Surin. Sedan 2010 tillhör ön Similan Islands marina nationalpark. Det tar cirka 70 minuter, enkel resa, till Tachai Islands med vår snabba båt.

Ön har en imponerande vacker natur och en åtta hundra meter lång strand med vit korallsand och kristallklart vatten. Ovan ytan finner man olika typer av krabbor på stranden on på öns inre delar finns tät orörd djungel.

När vi anländer till ön på förmiddagen väntar först en kort men spännande djungelpromenad i anslutning till stranden. Här finns både eremitkrabbor och den stora röda Kycklingkrabban (Chicken crab) som lever på land.

Efter djungelturen väntar fantastisk snorkling från båten vid korallrevet på den östra sidan av ön. När du snorklar vid Tachai Island finner du mängder av färgglada koraller i hela färgspektret och mer än två hundra arter av marint djurliv, inklusive den alltid lika populära och söta ”Nemo” (Clownfisk) och den stillsamma Leopardhajen. Vill du hellre stanna på stranden för att sola och bada så går det bra. Båten kommer tillbaka till ön efter snorklingen.

Mitt på dagen är det lunch vid stranden. Lunchen är thailändsk buffé med flera sorters läsk och juicer med obegränsad påfyllning, perfekt efter snorklingen!

På eftermiddagen kan du följa med båten ut igen, denna gång besöker vi korallrevet på öns västsida. De som vill stannar kvar på stranden för sol och bad, båten kommer tillbaka till ön efter snorklingen.

På hemresan serveras läsk, färsk frukt och småkakor för de sötsugna.

OBS! Utflykten är ej tillgänglig för gravida eller småbarn under 3 år.

I priset ingår:
Transport och lunch, frukt och dryck på båten, cyklop, snorkel och fenor.

Tid:
Ca 08.00–18.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solhatt, solkräm med hög skyddsfaktor och kamera.