PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Frankrike
Eiffeltornet, Paris

Frankrike

Frankrike

Frankrike lockar med resor till soliga stränder i söder och en av världens mest kända huvudstäder längre norrut. Däremellan slätter, högplatåer, böljande gröna kullar, mängder av små och stora vingårdar samt en uppsjö av kulturella rikedomar. Allt du kan önska dig får du i Frankrike.

Läs mer om Frankrike Dölj text

Dessutom är Frankrike landet som gav världen crème brûlée, camembert, Tour de France och Eiffeltornet. Så fransmännen har faktiskt all anledning att vara stolta över sitt land. Och stolta är precis vad de är, en del till och med till överdrift. Men att fransmännen varken kan eller vill prata något annat än det egna språket är en gammal myt som konstigt nog fortfarande hänger kvar. Varför inte boka en resa till Frankrike för att hitta dina egna favoriter?

När är det bäst väder i Frankrike?
Klimatet i Frankrike varierar, beroende på om du befinner dig på Franska rivieran eller i inlandet. På Franska rivieran råder medelhavsklimat, med torra, heta somrar och mildare vintrar. Paris har ett jämnare klimat över året, som till viss del påminner om Nordens, om än varmare.

Franska rivieran
Högsäsongen på Franska rivieran och Vings resmål Antibes, Juan les Pins, Cannes och Nice är från maj till oktober. Då ligger dagstemperaturen på 20-27 grader och kvällarna är ljumma. Allra varmast är det i juli och augusti, och då förekommer också minst nederbörd. Juni och september är behagligt varma med ca 25 grader i luften och 20 grader i vattnet. December, januari och februari är de kallaste månaderna, men temperaturen sjunker sällan under 13 grader dagtid. I mars smygstartar våren och temperaturen stiger till ca 17 grader i april. På hösten stannar värmen kvar länge, med ca 17 grader dagtid i november.

Paris
Högsäsongen i huvudstaden löper från vår till höst, då det börjar bli svalare. Medeltemperaturen från maj till september är 20-25 grader, med svalare kvällar. Sommaren är den torraste perioden i Paris, men det är vanligare med regn här än på Franska rivieran. Vintertid- i december, januari och februari- sjunker dagstemperaturen i Paris till ca 7 grader och på nätterna går den ner mot 0. Våren kommer igång på riktigt i april, med ca 16 grader och samma temperatur är det när hösten sätter in i oktober.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Antal resmål:  7
  • Antal hotell:  101