PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Frankrike
Eiffeltornet, Paris

Frankrike

Frankrike

Frankrike lockar med resor till soliga stränder i söder och en av världens mest kända huvudstäder längre norrut. Däremellan slätter, högplatåer, böljande gröna kullar, mängder av små och stora vingårdar samt en uppsjö av kulturella rikedomar. Allt du kan önska dig får du i Frankrike.

Läs mer om Frankrike Dölj text

Dessutom är Frankrike landet som gav världen crème brûlée, camembert, Tour de France och Eiffeltornet. Så fransmännen har faktiskt all anledning att vara stolta över sitt land. Och stolta är precis vad de är, en del till och med till överdrift. Men att fransmännen varken kan eller vill prata något annat än det egna språket är en gammal myt som konstigt nog fortfarande hänger kvar. Varför inte boka en resa till Frankrike för att hitta dina egna favoriter?

När är det bäst väder i Frankrike?
På den Franska rivieran råder medelhavsklimat, med torra och heta somrar och mildare vintrar. Paris har ett jämnare klimat över året, som till viss del påminner om Nordens, om än varmare. Högsäsongen börjar i maj och avslutas i oktober då det börjar bli svalare. I Paris är medeltemperaturen 20-25 grader under högsäsongen, med relativt svala kvällar. Det är inte ovanligt med regn, även om det är som torrast under sommarmånaderna. På den Franska rivieran är det något varmare och torrare under högsäsongen med en medeltemperatur på 20-27 grader. Kvällarna är ljumma och regn förekommer mer sällan.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Antal resmål:  5
  • Antal hotell:  99